Eindelijk weer eens winst voor Dongen 5
woensdag 2 april 2008 - 08:44

Dongen -  Na een wervelende competitiestart is Dongen 5 na het onhaalbaar worden van het kampioenschap teruggezakt op de ranglijst. Afgelopen wedstrijden werd er weinig gewonnen, maar gelukkig kwam daar tegen Raamsdonk 4 verandering in.

Zoals gezegd ging het de laatste wedstrijden niet al te best met het 5e. Na de winterstop zijn er veel wedstrijden verloren gegaan en zijn ze afgezakt van een 3e naar een 5e plaats. Eigenlijk was de wedstrijd tegen Raamdonk een wedstrijd die enkel voor de statistieken belangrijk was. Beide teams zijn namelijk middenmoters die degradatiegevaar al ver zijn ontlopen en ook beide niet meer kampioen kunnen worden. Toch stond er voor Dongen iets op het spel. Er was al tijdje niet meer gewonnen en dat begon toch wel een beetje te kriebelen.

De wedstrijd startte onder leiding van de binnen de club alom gerespecteerde en goed fluitende heer Beerens. Het werd al snel duidelijk dat de Dongen de betere ploeg was en de frustraties bij de tegenstander begonnen dan ook lichtelijk toe te slaan. Vooral in de eerste helft was er veel onterecht commentaar op de scheidsrechter. Gelukkig kwam Dongen kwam al snel op 1-0 (Curt Buijs) en 2-0 (Ruben van Dongen). Bij de 2-0 waren de spelers van Raamsdonk ervan overtuigd dat de scorende Dongenspeler buitenspel stond. Echter reageerde hun eigen grensrechter pas toen de bal al in het netje lag en zijn team moord en brand schreeuwde. Door dit late vlagsignaal was hij meteen zijn geloofwaardigheid kwijt. Vervolgens was de helft van de Raamsdonkspelers nog bezig met het ´buitenspelincident´ toen Ruben nog geen halve minuut later via een ontzettend mislukt schot van Thijs Bardoel prompt de bal in zijn voeten kreeg en makkelijk de 3-0 binnenschoot. Met deze 3-0 gooide Dongen de wedstrijd al voor rust op slot.

Na het drinken van de thee kwamen de geleende Dongen 3 spelers Michael Siebers en Ramon Martens in het veld. Ramon kreeg de positie spits en Michael mocht rechtsachterin Rens Evers (die volgens zichzelf nooit wissel staat) vervangen. Nog geen 10 minuten gespeeld of Curt Buijs zijn storingsdiensttelefoon ging af. Voor Bram Laurijsen is dit een bekend geluid en hij reageerde dan ook erg adrem:  ´ Curt, wissel!´  (beide zijn werkzaam bij van Wanrooy).  Met Curt op weg om ergens de elektricien uit te gaan hangen speelde Dongen rustig verder.

De tweede helft was weer voor Dongen en Rene van den Brand opende dan ook vrij snel de score. Even later kreeg Koen Oerlemans onder toezicht van zijn kijkende vriendin een enorme kans. Mensen die Koen beter kennen verras ik dan ook niet door te schrijven dat hij dit naliet. Tien minuten later kreeg Dongen een strafschop omdat een speler van Raamsdonk zich even een keeper waande. Christiaan van Riel, die zelden vanaf 11 meter faalt, schoot hem dan ook onberispelijk binnen. Tot slot bracht Rene van den Brand de eindscore op 6-0. De score had vele malen hoger kunnen uitvallen als Dongen al zijn kansen had afgemaakt. Daarnaast werden veel aanvallen afgefloten omdat de grensrechter, die duidelijk nog erg gefrustreerd was over de eerste helft, bij elke diepe bal naar voren zijn vlag omhoog stak.

Ramon en Michael, bedankt!