Voorbeschouwing EBOH - VV Dongen
woensdag 2 april 2008 - 12:54

Het lijkt nog zo kort maar het is nog zo lang !!!
4 wedstrijden voor het einde van de competitie beginnen de lentekriebels te komen.
De zomer is in zicht en  laten we hopen dat de zon volop begint te schijnen.
Maar het lijkt nog zo kort en toch is het nog zover weg !!!

De jongens van de selectie hebben afgelopen zondag weer hele goede zaken gedaan.

Met een prima 3 – 1 winst op RKDVC wisten de Dongenaren de koppositie opnieuw in te nemen. De hele selectie is weer compleet, inclusief  Ahmet Turkucu, die in 2 minuten invaltijd een strafschop voor Dongen forceerde . Alleen Koen Bakker zou een probleem kunnen vormen aangezien hij zondag zijn knie verdraaide, maar het blijkt allemaal wel mee te vallen. Volgens de medische staf is er geen sprake van een meniscus of uitrekking van de kniebanden. Dus Koen is een twijfelgeval.

Met complimenten aan de leidsman, die het spel fantastisch aanvoelde en de wedstrijd beëindigde zonder ook maar een kaart te trekken, ondanks twee terechte strafschoppen.
Deze man liet zien dat je als scheidsrechter niet autoritair hoeft te zijn om de leiding te houden : Klasse !!!!
De endfase van deze spannende competitie lijkt te gaan tussen RCS, SC ’t Zand en
VV Dongen.
Terneuzen is de grote outsider in dit verhaal. Ik haal deze ploeg wekelijks aan, omdat ze in de laatste 3 wedstrijden de volle winst wisten te behalen en in de “winning mood” zijn.
Zij gaan nog voor de 3e plaats ( zeggen ze ) maar stiekem kunnen ze nog profiteren van eventuele fouten van de TOP – 3.
De trainer van SC ’t Zand gaat er vanuit dat VV Dongen nog wel wat puntjes gaat verliezen in de komende 4 wedstrijden.
Nog even voor diegenen die niet weten wat de stand aan kop is :

VV Dongen     18 – 34
RCS                18 -  32
SC ’t Zand       19 -  32
Terneuzen        19 -  31

Voor iedereen begint er een zware periode zo naar het einde van het seizoen. Waar vorig jaar Unitas uit Gorinchem al lang en breed kampioen was hebben we nu de situatie dat er onderin en bovenin van alles kan gebeuren.
De strijd in de top hebben we al besproken. Onderin kan er nog van alles gebeuren t.a.v. de 10e plaats ( plaats in de nacompetitie voor behoud 2e klasse ).

De stand onderin :

8.         Oosterhout       19 – 23
9.         HVV ’24         17 -  22 **
10.       Madese Boys            18 – 19 *
11.       Halsteren         18 – 15 *
12        RCD                18 – 13 *

** 2 wedstrijden minder gespeeld
  * 1 wedstrijd     minder gespeeld

In dit staatje is HVV ’24 een vreemde eend in de bijt . Eigenlijk gaat het om Oosterhout en Madese Boys. Afgelopen zondag speelden deze 2 ploegen tegen elkaar gelijk. Dus ook hier blijft het spannend tot het einde.

De tegenstander van aanstaande zondag is het Dordtse  EBOH.
De ploeg is de laatste tijd geteisterd door blessures en schorsingen. Dat de club uit Dordrecht over een prachtige jeugdafdeling beschikt weet Dongen als geen ander. Nog geen 2 jaar geleden werd EBOH  A1 kampioen in de Hoofdklasse ten koste van Dongen A!.
Sonny Moerenhout en in mindere mate Jason Keizer ( vakantie toen ) kunnen hierover meepraten.
Ook op dit moment maakt het team van Ries Fok gebruik van hun jeugdige talenten en niet zonder resultaat. Afgelopen zondag werd er op de valreep van de 9 – mans formatie van IFC gewonnen ( 2-3 ) en bezet EBOH in de 3e periode dezelfde positie als Dongen, waarbij moet worden aangetekend dat Dongen 1 doelpunt meer heeft.
EBOH wil een periodetitel en dat kunnen ze bewerkstelligen door als “reuzendoder”te fungeren.

Zondag tegen VV Dongen en de week daarop tegen RCS. We zijn dus gewaarschuwd !!!

De thuiswedstrijd was voor de liefhebber een mooie pot voetbal. Dongen wist in de laatste seconde de winst naar zich toe te trekken in een prachtig doelpuntenfestival: uitslag 4 - 3 .
De trainer van EBOH vond toen dat ze meer verdienden en vond zelfs zijn ploeg de betere !
Ik kan mezelf daar iets bij voorstellen. Zijn reactie werd nog geen 5 minuten na de wedstrijd genoteerd en zoals men weet giert de adrenaline dan nog hard door het lichaam .

Zondag 06-04-2008…., nieuwe kansen voor beide ploegen, ieder met zijn eigen belangen, ieder met zijn eigen verhaal

Het kan weer gaan spannen aan de Dijk. !!!!!!

We hopen op een grote supportersschare vanuit Dongen !!!

LET OP !!! De wedstrijd begint om  14.00 uur ( twee uur )
Om 12:45 wordt een voorwedstrijd gespeeld tussen EBOH F1 - Dongen F1

EBOH