Voorbeschouwing HVV ’24 – VV Dongen
maandag 7 april 2008 - 14:31

Hallekidee…….daar gingen weer 2 punten door het toilet !
Was het er nu wel een  ? Of was de penalty een cadeautje van de scheidsrechter ?
In ieder geval verzuimde Dongen om het karwei af te maken en heeft daardoor, onbewust, de concurrentie in het zadel geholpen.

Voor Dongen was de uitslag 1 – 1 tegen EBOH ronduit teleurstellend, maar je moet er als voetballer niet al te lang bij stil blijven staan, want het leed is toch al geleden en je weet dat dit onderdeel is van de voetballerij.
Je kan de teleurstelling ook omkeren in positieve energie en je kan er zelf voor zorgen dat de schade van afgelopen zondag een incident was door jezelf in Hulst een goede dienst te bewijzen door er volop tegenaan te gaan !!!
Dat is de opdracht van deze week !! Al het andere telt niet meer mee !
De ploeg met de meeste mentale flexibiliteit zal een eind komen tot de eindstreep.

Voor de gemiddelde supporter van Dongen zijn dit ongelooflijke spannende tijden.
De stand aan de kop van de ranglijst is nu zo gerangschikt dat je als volleerd rekenwonder er bijna niet meer uitkomt .
Drie teams op een puntentotaal van 35, waarbij aangetekend moet worden dat SC ’t Zand een wedstrijd meer heeft gespeeld.
De lachende 3e is Terneuzen. De Zeeuws – Vlaanderen wonnen hun vierde wedstrijd op rij en dingen weer volop mee naar de titel.

Laten we programma’s van de koplopers eens naast elkaar leggen en misschien kunt u thuis uw gedachten erover laten gaan :

VV Dongen
13-04-2008     HVV ’24 uit
20-04-2008     SC ’t Zand thuis
27-04-2008     Madese Boys uit

RSC
13-04-2008     EBOH uit
20-04-2008     Halsteren thuis
27-04-2008     Terneuzen uit

SC ‘Zand
20-04-2008     VV Dongen uit
27-04-2008     RKDVC thuid

Terneuzen
20-04-2008     Oosterhout uit
27-04-2008     RCS thuis

Al met al genoeg stof om over na te denken, want voor niemand is het een eenvoudig slotprogramma..
Alles kan pas beslist zijn op 27-04-2008, maar ik laat het aan u om daarover uw oordeel te geven.

Aanstaande zondag staat de zware uitwedstrijd tegen HVV ’24 op het programma.
Nadat deze ontmoeting al twee keer was afgelast mogen we eindelijk de verre reis richting Hulst gaan maken.
HVV ’24 heeft een zware week voor de boeg, want donderdag 10-04-2008 spelen de Zeeuwen tegen het noodlijdende Halsteren.
Deze wedstrijd is cruciaal in het verdere verloop van de competitie. Vooruitlopend op de uitslag is het natuurlijk voor Dongen beter dat  HVV ’24 dit winnend afsluit, want bij verlies komt het team uit Hulst in de gevarenzone terecht en dan krijgt de wedstrijd van zondag een extra lading !!
Desalniettemin moet Dongen van haar eigen krachten uitgaan. Voetballend was het afgelopen zondag bij vlagen erg goed en ondanks het gelijke spel moet er worden aangetekend dat EBOH slechts 1 uitgespeelde kans had gecreëerd . Defensief blijven we redelijk overeind, maar we moeten alert blijven, want elke tegenstander wil van de koploper winnen.

De thuiswedstrijd werd een 2 – 0 winst voor onze jongens, maar dat is alweer een eeuwigheid geleden en in een totaal andere fase van de competitie.
Op dit moment is de selectie zo goed als compleet. Ze weten wat de belangen zijn, maar dat geldt in principe voor iedereen, vandaar de uitspraak

De ploeg met de meeste mentale flexibiliteit overwint !!!!

Voorafgaand aan deze belangrijke wedstrijd zal er om 13:00 uur een voorwedstrijd plaats vinden tussen HVV E2 en Dongen E1.

VOOR DE LIEFHEBBERS………….!!!!

Zondag 13-04-2008