VV Dongen op weg naar de titel?
dinsdag 15 april 2008 - 15:58

Zondag 14.30 u VV Dongen – SC ‘t Zand

Wedstrijdsponsor: Creon Advies
Wedstrijdbal gesponsord door:
Geerts Financiële Dienstverleners

In een enerverende slotfase van de competitie in de 2e klasse E is VV Dongen de belangrijkste titelkandidaat geworden, nadat onze dorpsgenoten een prachtige overwinning wisten te behalen bij HVV’24 in Hulst.
De directe concurrent RCS uit Oost-Souburg leed een 3-2 nederlaag tegen de “kampioenendoder”van EBOH uit Dordrecht.
Volgens trainer van Aerde van RCS is er nog niets aan de hand, aangezien de achterstand op Dongen slechts 3 punten bedraagt en omdat Dongen de thuiswedstrijd tegen de andere titelkandidaat, SC ’t Zand uit Tilburg wacht.

SC ’t Zand koploper 3e periode
Binnen de kringen van de 2e klasse wordt er hevig gespeculeerd over de komende kampioen.
De marges zijn al heel het seizoen erg klein en er zijn geen voorspellingen te doen op de uitslagen. Zowel aan de boven- als onderkant van de ranglijst geeft men elkaar niets toe.
Met nog twee wedstrijden te gaan heeft VV Dongen alles in eigen hand.
Zondag 20-04-2008 wacht de topper tegen SC ’t Zand.
Met 35 punten heeft de ploeg uit Tilburg dezelfde achterstand van 3 punten op Dongen.en bezet de derde plaats vanwege een minder doelsaldo dan RCS.
De Tilburgers verkeren in de winning mood en leiden in de 3e periode met 13 punten uit 5 wedstrijden. ( VV Dongen is winnaar van de 1e periode wat recht geeft op nacompetitie)

Collectiviteit basis VV Dongen en SC ‘t Zand
Als een  “sluipmoordenaar” begeeft ‘t Zand zich door de competitie en het weet telkens weer een goed resultaat te genereren.
Net als Dongen is SC ’t Zand een ijzersterk collectief met een moeilijk te passeren verdediging. In de heenwedstrijd werd het een terecht gelijkspel. Beide ploegen wisten op bepaalde momenten de wedstrijd te domineren, maar tot levensgrote kansen heeft het nooit geleid. Door de weersomstandigheden was het bijna niet mogelijk om een fatsoenlijk kijkspel op de mat te leggen.
Op basis van resultaten geven de ploegen elkaar weinig toe. Alleen wisten de Tilburgers een uitwedstrijd meer te winnen dan Dongen.
VV Dongen is op basis van doelsaldo de meest productieve ploeg. Met een doelsaldo van +/+  16 en met 41 doelpunten gescoord  laat Dongen zien waarom het de koppositie heeft.

SC ’t Zand heeft geloof in eigen kunnen gezien de uitspraak van trainer Norbert Rebsch in het Brabants Dagblad van 31-03-2008 : "Dongen heeft alles in eigen hand, maar ik verwacht niet dat zij alles nog gaan winnen. Het gaat een heel spannend competitieslot worden."

Spanning neemt toe
VV Dongen zal met de spanning moeten omgaan en het is zondag afhankelijk van de uitslag RCS.- Halsteren.
Dit treffen staat in het teken van promotie -  ( RCS) en degradatie- perikelen (Halsteren)
Zelf zal Dongen moeten winnen en moet het hopen op een oprisping van de mannen uit Halsteren. Bij een gelijkspel in Zeeland en winst in Dongen kunnen de vlaggen in top !!

Promotie zou historisch feit zijn
Het is 14 jaar geleden dat VV Dongen voor het laatst kampioen is geworden. De club promoveerde van de 3e naar de 2e klasse.
In 1974 eindigde VV Dongen op de 2e plaats in de eindrangschikking in de toenmalige

2e klasse, maar door het invoeren van de Hoofdklasse promoveerde VV Dongen naar de

1e klasse en verbleef daar 2 jaar.
De jonge jongens van de huidige selectie kunnen historie schrijven door op eigen kracht deze grote stap te maken.

Ondanks het feit dat het zondag alle kanten op kan gaan willen wij de inwoners van Dongen oproepen om de jongens van VV Dongen te komen steunen in de zeer zware thuiswedstrijd tegen SC ’t Zand.

U bent van harte welkom op Sportpark de Biezen ( ingang Procureurweg ) .

Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.