Dongen E6 Kampioen !!
vrijdag 18 april 2008 - 20:45

E6: 2 x overtuigend kampioen in 1 seizoen!

Na het najaarskampioenschap is het de E6 van V.V. Dongen gelukt om ook het voorjaarskampioenschap te pakken. Dat is natuurlijk een zeer bijzondere prestatie en weinig teams is dat in het verleden gelukt. Fantastisch dus! Hoewel de tegenstand in de voorjaarscompetitie aanzienlijk groter was dan in de najaarscompetitie, heeft het team geweldig gepresteerd. Rens Arkesteijn, Tim Brennert, Günther de Bruijn, Roy Hammer, Martijn Kemmeren, Puck van der Kroft, Hanne Mulder, Thuur Rademakers, en Bart Voermans vormen dan ook een echt en hecht team. Ze vullen elkaars kwaliteiten prima aan. Vrijwel alle wedstrijden werden gewonnen. Er was slechts één verliespartij, tegen de E5 van de eigen vereniging, en er werd één keer gelijkgespeeld tegen de Madese Boys E4, die lang de enige concurrent van de E6 was maar uiteindelijk op zes punten afstand tweede werd.

Hoewel de uitslagen soms deden vermoeden dat het een makkie zou zijn geweest, was dat meestal niet het geval. Het waren eigenlijk altijd echte wedstrijden, waarbij met volle inzet moest worden gestreden en dat werd ook gedaan. Er werd vaak heel goed verzorgd voetbal gespeeld. De ruimtes op het veld werden goed benut en de spelers wisten elkaar vaak blindelings te vinden. Sommige enthousiast supportende ouders riepen dan na een oogstelende aanval dat de Eredivisie hier nog wat te leren had. Bevlogenheid kent soms geen grenzen.

Het feit dat de kern van de E6 al vanaf de F-jes met elkaar samenspeelt, laat zien dat het bij-elkaar-houden van een team en het goed inpassen van nieuwe krachten tot mooie resultaten kan leiden. Daarbij moet vooral gedacht worden aan de lol die het team heeft aan en met het voetballen. Het tweede kampioenschap in één seizoen is daarvan een gevolg; het was geen doel op zich. Het plezier in het spelletje is niet alleen binnen de lijnen te zien, maar ook daarbuiten zowel bij de spelers als bij de ouders. Daarom ziet iedereen er naar uit om samen in de D verder te gaan. In de D kan iedereen zich dan met alle genot verder ontwikkelen en kunnen de enthousiaste en deskundige trainers Rick Hammer, Patrick de Bruijn, Raymond de Bruijn en Remi Montee laten zien wat zij met hun clubje op dit niveau tot stand kunnen brengen. Neem daarbij het ongetemde enthousiasme van de begeleiders Rick Hammer en Eric Kemmeren en de supportende  ouders, wie weet wat dan het volgende seizoen kan brengen?