D- en E-teams succesvol op Looierscuptoernooi
zondag 4 mei 2008 - 12:22

D- en E-teams succesvol op Looierscuptoernooi

Onze D- en E-teams hebben zich op het Looierscuptoernooi afgelopen vrijdag en zaterdag van hun beste kant laten zien. Het D-team legde in dit internationaal bezette toernooi beslag op een mooie tweede plaats; het E-team wist met glans de eerste prijs te pakken.

Beide teams werden beloond met een fraaie beker en voor iedere speler een medaille.

Het Looierscuptoernooi wordt ieder jaar georganiseerd door Olympia en DVVC. Op hun uitnodiging nam Dongen daaraan voor het eerst deel. Op het toernooi waren teams uit Frankrijk, BelgiŽ, Duitsland, Polen en Denemarken aanwezig.

Zowel het D- als het E-team ging fluitend de poulewedstrijden door. Het E-team presteerde het zelfs om DVVC 1 met maar liefst 15-0! om de oren te slaan om vervolgens ook in de wedstrijd tegen DVVC 2 de monsterscore van 10-0 binnen te halen. Een knappe prestatie voor een half uur voetbal.

Het D-team had iets meer tegenstand  en speelde tegen teams uit  BelgiŽ, Polen en Denemarken, maar ook tijdens deze wedstrijden kwam Dongen eigenlijk nooit echt in de problemen. Jammer dan ook, dat het in de finalewedstrijd tegen de sterke Deense ploeg op een vervelende manier fout ging. Bij de stand van 1-1 gaf de scheidsrechter vijf minuten voor tijd wel erg gemakkelijk een penalty aan de tegenstander, waardoor Denemarken op voorsprong kwam. Door de commotie die hierdoor ontstond en doordat de tijd begon te dringen lukte het onze jongens niet meer het spel goed op te pakken en moesten ze uiteindelijk de overwinning aan de Denen laten. Erg jammer, maar laten we niet vergeten dat een tweede plaats in een internationaal toernooi natuurlijk een hele mooie prestatie is.

Gefeliciteerd jongens, jullie hebben de eer van onze club goed verdedigd.! .