Succesvol E/F toernooi bij v.v. Dongen
woensdag 4 juni 2008 - 08:17

Zaterdag 24 mei j.l. werden er een twee tal jeugdvoetbaltoernooien georganiseerd bij vv Dongen. In de morgen stond het GP Auto’s toernooi op het programma. Onder heerlijke weersomstandigheden kwamen acht zgn eerste jaars F teams aan de aftrap. Er werd gespeeld in twee poules van elk vier deelnemers. Vanaf half tien begon de bal te rollen onderleiding van jeugdspelers van de voetbalvereniging Dongen, die zich beschikbaar hadden gesteld als scheidsrechters. Om 11.15 uur was de eindstand in de poule bekend en moesten de finalewedstrijden gespeeld worden. Hierin werd uitgemaakt wie er naar huis ging met de grootste bekers. Dat het een spannende aangelegenheid was bleek wel uit het feit dat de finale om de eerste en tweede plaats geslist moest worden met het nemen van strafschoppen. Het team van vv Dongen F2 was hier de sterkste of misschien de gelukkigste en won door een gestopte penalty door de keeper dit toernooi. Op de tweede plaats kwam Unita’s F5. Het team van VCW F2 behaalde de derde plaats. Dat dit ook met strafschoppen moest gebeuren geeft wel aan dat het niveau wel heel dicht bij elkaar lag. Het team van vv Dongen F7 behaalde een verdienstelijke 6e plaats. De penalty bokaal ging in deze leeftijd categorie naar het team van Beek Vooruit F8. Die deze extra beker mee naar Prinsenbeek mocht nemen. Ook in de morgen werd er gespeeld door acht teams met zgn tweede jaars F teams. Hier had de organisatie een heel sterk veld op de been weten te brengen. Na de finale wedstrijden ging de eerste plaats naar Madese Boys F1 die de finale wist te winnen van sv Triborgh uit Tilburg. G.S.B.W. uit Goirle werd derde. Het team van vv Dongen F4 behaalde een enorme goede prestatie om in dit geweld een keurige vierde plaats te behalen. Het team van Dongen F1 werd achtste. Er waren twee teams die het zelfde gemiddelde behaalde bij de penalty bokaal. Er moest geloot worden. Het team van G.S.B.W. won deze loting en won deze prachtige beker.

In de middag was de E jeugd aan de beurt. Hier werd gespeeld in het Snoeren Bouwmanagement toernooi. Bij de eerste jaars teams haalde vv Dongen E3 de finale en won deze met twee vingers in de neus. Met maar liefst 8 – 1 werd Beek Vooruit E8 aan de kant gezet. Het team van SCO Tofs E4 won de strijd om de derde plaats van vv Dongen E4 met een krappe 1 – 0 winst. In deze poule deed een heus meisjes team mee van Madese Boys (Grils) E10 die zelfs niet als laatste eindigde. Het was wel de middag van de E3, zij wonnen n.l. ook met voorsprong de penalty bokaal. Bij de tweede jaars teams was ook een zeer sterk deelnemers veld aanwezig. De laatste wedstrijden moesten uitmaken wie er uiteindelijk in de finale kwamen. Het was Madese Boys E1 wat met de grootste beker naar huis ging. Zij wonnen overtuigend van een goede tweede, het team van vv Dongen E2. Dongen E1 werd derde. Hier hadden sv Triborgh de beste penalty nemers in hun midden. Zij wonnen deze cup.

Vv Dongen kan terug kijken op een perfect georganiseerd voetbaltoernooi wat onderleiding stond van Manja Elie en Kees van Dongen. De voetballers van de toekomst genoten van het fantastiesche weer, een lekkere appel, frisse limonade en een heerlijke pannenkoek. Na het toernooi kregen alle deelnemers een blijvende herinnering aan deze dag. Manja en Kees willen hierbij de scheidsrechters, Tinus de Man, Siska en Gijs de Ligt en Rianne Michielsen hartelijk bedanken voor hun belangeloze medewerking.