Mooi afscheid Tom Smits bij VV Dongen
dinsdag 10 juni 2008 - 20:27

Afgelopen vrijdag werd Tom Smits verrast met een geweldig mooi afscheid bij VV Dongen. De trainer van Dongen 2 had zijn jaarlijks etentje met vrouw en kinderen gepland maar tot zijn grote verbazing ging de reis naar sportpark "De Biezen" waar hij ontvangen werd door spelers, oud spelers, supporters en overige genodigden. Een complete verrassing en good old Tom kon zijn emoties nog maar net bedwingen. Er was een compleet programma gemaakt in het kader van zijn afscheid. Initiatiefnemers Hans Kuijsters en Erwin van Dongen hadden een wedstrijd tussen Dongen 2 en een combinatie van oud spelers van Dongen 2 georganiseerd wat een geweldig cadeau bleek te zijn voor deze "grote trainer".

De wedstrijd ging in het begin gelijk op en Dongen 2 had het moeilijk tegen de "oudjes" die o.a. Roel Willemse ( dit jaar spelend bij Desk), Alfons Vermeulen, Marc Verhagen, Admir Abdulahovic ( oud keepers), William Paulussen en Billy de bruin in de gelederen hadden. De goed leidende scheidsrechter Herman van der Pluijm had zoals altijd alles onder controle. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de huidige selectie van Dongen 2 met 4-1. Na afloop van de wedstrijd was het de tevens afscheidnemende hoofdtrainer Mart van Bree die met mooie woorden afscheid nam van Tom. Vervolgens nam Tom zelf het woord en gaf aan een geweldige tijd te hebben gehad bij VV Dongen. Eerlijkheid, openheid en een sterk collectief waren de basiselementen voor zijn succes. Hierna ging Tom door een grote haag van mensen onder een daverend applaus naar de kleedkamer. Aansluitend werd er nog feest gevierd in de kantine waar Tom nog eens fijn na kon praten met alle mensen waarmee hij gewerkt heeft. Ook voorzitter Jan Beex nam namens het hoofdbestuur nog het woord en nam op gepaste wijze afscheid van Tom. De avond werd afgesloten met een lied gemaakt door de leider van Dongen 1 Frank van heteren. Iedereen zong uit volle borst mee op de text Tom, zweet en tranen, de koek is op. Tom gaat na 12 jaar Dongen verlaten. Hij gaat zijn talenten inzetten bij het Oosterhoutse TSC. Wij wensen Tom veel succes in de toekomst en we hopen hem zeker nog meerdere malen te mogen ontvangen bij VV Dongen.