VV DONGEN KLAAR VOOR HET NIEUWE SEIZOEN
maandag 1 september 2008 - 21:21

Na een geweldig seizoen 2007 – 2008, waar VV Dongen kampioen werd is het tijd voor nieuwe ronden, nieuwe kansen.

VV Dongen zal dit jaar uitkomen in de 1e klasse C afdeling ZUID.

Hoofdsponsors blijven Osdo Bouwbedrijf en Merkx Machinale Houtbewerking.

Tegenstanders van VV Dongen zijn:

Unitas              Gorinchem

Theole              Tiel

OSS ’20           Oss

Internos            Etten – Leur

Geldrop            Geldrop

PSV                 Eindhoven

Nuenen             Nuenen

WSC                Waalwijk

Unitas ‘ 30        Etten – Leur

RCS                 Oost – Souburg

Best Vooruit     Best

32 jaar geleden was het voor het laatst dat VV Dongen op dit niveau heeft gespeeld en de verwachtingen zijn daarom hoog gespannen.

Dat VV Dongen werkt aan een nieuwe toekomst ziet men niet alleen terug in de selectie maar ook aan alle werkzaamheden die er op en rondom het sportpark plaatsvinden.

Zo komt er een nieuw kunstgrasveld, een nieuwe parkeergelegenheid en de kantine krijgt een metamorfose.

De kampioenselectie is voor het grootste gedeelte in stand gehouden en Richard van der Lee is de enige, die de club heeft verlaten om zich compleet te richten op het trainersvak.

Nieuwkomers in de selectie zijn Dennis Amkreutz van Triborgh, David Jones van RKTVV en de dongenaar Bas Brabers, die na een uitstapje van 3 jaar ( DESK en WSC) teruggekeerd is op het oude nest.

Jeugdspelers Jasmin Vegalic, Lars Jansens, Maarten van de Broek, Daan Poelmans, Sitke Ozdimir, Rik van Baak en Rick van Zon zullen bij de senioren de strijd aan moeten gaan met de gevestigde orde om een basisplaats af te dwingen.

Met het vertrek van hoofdtrainer Mart van Bree en assistent trainer Tom Smits moest er gezocht worden naar een nieuwe technische staf.

Roland Schuermans en Serge van der Linden zijn op dit moment verantwoordelijk voor het 1e en het 2e team. Marc Oomens blijft trainer van het 3e team.

Met een totaal van 56 selectie spelers mag VV Dongen zich verheugen op een talentvolle groep die op alle fronten de strijd moeten aangaan.

Roland Schuermans is een oude bekende voor VV Dongen, want hij begon zijn trainerscarrière bij deze club en wist met de toenmalige A1 het kampioenschap en de districtbeker te winnen, maar dat was nog in de vorige eeuw.

St. Michielsgestel was de laatste club waarvan Schuermans trainer was en hij was daar redelijk succesvol, maar had de pech dat het kampioenschap twee keer aan zijn neus voorbij ging.

Schuermans predikt aanvallend voetbal. Vanuit een 4 – 3 – 3 met de punt naar voren en opkomende backs gaat hij samen met de jongens van VV Dongen proberen hoge ogen te gooien.

In de voorbereiding ( incl de bekerwedstrijden ) moesten de jongens zichzelf dit systeem eigen maken, omdat ze de laatste 3 jaar vanuit de verdediging voetbalden en meer reactie voetbal speelden.

Nieuwe trainer, nieuwe wetten.

Zondag 07-09-2008 wacht de loodzware uitwedstrijd tegen Unitas Gorinchem.

( LET OP  !! aanvang 14.00 uur) en in deze seizoensouverture zal moeten blijken of de nieuwe tactiek vruchten gaat afwerpen. In ieder geval zal het niet makkelijk worden en kan er na 6 wedstrijden een eerste balans opgemaakt worden of VV Dongen een volwaardige 1e klasser is of dat het een eendagsvlieg blijkt te zijn.

VV Dongen speelt haar thuiswedstrijden op Sportpak de Biezen om 14.30 uur en voor meer informatie kunt terecht op www.vvdongen.nl