Toernooiverslag Weerselo

31 mei- 1 juni 2008
VERSLAG
Inleiding
Voor het eerst in het ruim 35 jarige bestaan van de Veteranen van Dongen vertrokken “De Kamelen” naar het pittoreske voetbalveld van UD in Weerselo. Daar vond op 31 mei en 1 juni een internationaal veteranentoernooi plaats.
Op zaterdag 31 mei reisden “De Kamelen” met 5 auto’s naar Hotel Droste’s in Tubbergen, alwaar het team kamers had gereserveerd. Na een vluchtige kop koffie, en een Twentse krentewegge, werden de zaken voor de nacht in de kamers achtergelaten en spoedde het gezelschap zich naar de velden.

De zaterdagwedstrijden.
De eerste dag moesten 4 wedstrijden worden afgewerkt.Toon Beerens, onze eigen bondscoach maakt vanaf de start duidelijk dat we als eerste doelstelling hebben: “meedoen dit eerste jaar en als het kan top-3 in de poule”. Volgend jaar moeten we door na de poulewedstrijden.
Als het mee zit gaan we voor de prijzen, maar een dergelijk eerste jaar moet je jezelf ook oriënteren. De eerste opstelling kent met Toine Simons meteen ook een debutant bij “De Kamelen van Dongen”. We wensen hem, en natuurlijk het hele team veel voetbalplezier toe.
De eerste tegenstander, Saasveldia wordt met 3-0 het veld afgespeeld. Gerard Snelder opent de score, Frank Voskuil tekent voor de andere twee.
De tweede tegenstander komt niet, de volgende tegenstander, Zuidvogels wordt na een spannend begin met 2-0 ingepakt. Dick Bosch zorgt voor de 1-0, Henry Smans kopt even later geweldig mooi de 2-0 in. Werelddoelpunt in Twente. Smans gracieuze sprong en werkelijk krachtige knik halen het regionale blad van Tubbergen.
De laatste wedstrijd van zaterdag is een pittige partij. De kampioenen van het voorgaande jaar, BVV de Kennemers weten niet te scoren en zijn blij met de 0-0. We sluiten de eerste dag af met 2 verliespunten. Morgen nog 4 punten halen en we zijn een ronde verder. De twee andere teams zijn ook heel sterk, uit onze poule komt vast en zeker de winnaar. De avond wordt in alle stilte door het volledige team en de begeleiders goed voorbereid met lezen en uitgebreide tactische besprekingen. Toon belt nog even met Marco en Johan.

Zondagwedstrijden.
De eerste wedstrijd begint om 10.40 uur. Om 10.40.15, dus na VIJFTIEN seconden is het 1-0 voor RKVV Keldonk. Is dat omdat het zondag is? Is het toeval, zijn het de supporters aan de lijn die hun team zo goed aanmoedigden? Of is het de wil van God, het tenslotte een RKVV.
Wat De Kamelen ook proberen, zo goed als ze kunnen spelen in de hitte, het lukt hen niet de gelijkmaker te maken. William is er heeldichtbij, de acties van Cees Vos zijn oogstrelend, maar het rendement is onvoldoende. Dan zijn 18 minuten te weinig voor De Kamelen.
De laatste wedstrijd in de poule is een formaliteit. De tegenstander Jipsing uit Boertange wordt met 3-0 weggetikt. Dick Bosch maakt na een goede actie van Cees Vos 1-0, Patrick Voskuil de 2-0 en de 3-0. Het is niet voldoende , onze concurrenten laten geen punten meer liggen.

Resumé
Uiteindelijk worden de Dongense Kamelen derde in de poule in een deelnemersveld van 33 teams. Het deelnemen aan het toernooi heeft het teamverband nog sterker gemaakt, en eigenlijk was het toernooi al een opmaat naar het seizoen 2008-2009. De Veteranen van Dongen zijn er klaar voor. Is de rest ook klaar voor de Kamelen?
Het toernooi-uitje is zeer zeker voor herhaling vatbaar en de organisatoren, coördinatoren werden meerdere keren uitvoerig bedankt. Jan, de dynamische fotogenieke voorzitter, Chris van de’inner en uiterWaarden , Jan Oomens flitsende vlaggenman, Toon van de schoudertas en shirts, heel veel dank. De onderlinge band is verstevigd. Goed gedaan mannen.
De kelen zijn weer nat. De kas zit vol, nou ja vol, als meevallertje hadden we toch ook nog de hoofdprijs in de verloting: 250 Euro. Niet gek toch. Even niet voetbal spelen, wel kijken naar de aanstaande kampioen van Europa de komende weken.
Dan de Olympische weken, en weer de start van het voetbalseizoen, het kan niet op.

Weetjes:
De lenzenvloeistof van Gerard is bij Droste’s achtergebleven.
In Weerselo betaal je voor 12 biertjes en krijg je er 13. Daar zitten er dus 13 in een dozijn.
Wat kan er in 15 seconden mis gaan. Veel.
Cees Brands speelde in de laatste wedstrijd weer op zijn vooroorlogs niveau.
Marcel De Leeuw bleef (bijna) het gehele weekeind positief.
De drie inspeel ballen zijn kwijtgeraakt.
Droste’s hotel complimenteerde ons op ons gedrag.

Maar toch jammer van die 15 seconden. Ze lijken wel eeuwig zonde.
Helaas die 15 seconden. Soms zijn er 15 seconden die je wel eens over zou willen doen.
Je eerste entree bij je schoonouders, je eerste dansles, die eerste 15 seconden van de feestrede,
of wat te denken van de zwemles, eerste schooldag. Tja, maar je werd er allemaal toch sterker door. Dus wat maakt het uit.

Fijne vakantie. Tot augustus.

Dick Bosch.