Voorbeschouwing VV Dongen - Internos
donderdag 25 september 2008 - 20:59

Wedstrijdsponsor: Huisfit Samen Bouwen Theo Maréchal

Sluisweg 56 5102 VB Dongen 0162-387107/ 06-22514601

Vorige week zondag was de pechvogel over Dongen gevlogen mee naar Oss.

Een onnodig verlies tot gevolg en een zware straf voor de uit het veld gestuurde Koen Bakker. Maar liefst 3 wedstrijden mag Koen zich verbijten langs de zijlijn. Ik denk dat de KNVB de ingezonden rapportages van beide verenigingen niet leest en dat ze alleen maar de code bekijken en het verder administratief afhandelen. Dan kan je net zo goed geen formulier invullen en het maar zo laten, want het kost tijd en een hoop frustratie.

Drie punten uit hetzelfde aantal wedstrijden.: het zegt nog niet zoveel, maar je merkt dat het team zich begint te zetten in deze klasse. Alles is een beetje sneller en iedereen is een beetje slimmer. Voetbalgogme heb je of je hebt het niet, maar je kan wel sommige dingen leren. De belangrijkste les na 3 wedstrijden is dat onze tegenstanders net iets meer routine in huis hadden en dat we de pech hadden dat we onze kansen “nog “ niet verzilverden. “Als onze aanvallers in goeden doen zijn en wij als verdedigers scherp op onze tegenstanders zitten en ons daarbij als collectief  manifesteren zie ik het zondag gunstig in “ aldus onze nieuwste aanwinst Dennis Amkreutz.

Profiel Dennis Amkreutz

Geboren                      20-01-1982

Lid VV Dongen           2008

Positie                         verdedigende middenvelder / linksback

Lid van selecties           8 jaar

Als jonge jongen was Dennis al een talent waar menig scout naar stond te kijken . In zijn geboorteplaats Maastricht zette hij zijn eerste schreden op het voetbalveld en als 16 jarige maakte hij deel uit van de jeugdselectie van Fortuna Sittard. “Prof worden was wel een van mijn ambities maar het voetbalwereldje is hard en ik had de pech dat ik in een vast ingespeeld team plaats mocht nemen.” Dennis kreeg niet de kans die hij verdiende en na een jaar werd hem verteld dat hij kon blijven maar dat hij dan wel een groot gedeelte van het seizoen op de bank zou zitten. Hij ging bij SV Meerssen spelen en als 17 jarig jochie maakte hij meermaals zijn opwachting in het 1e of het 2e elftal.  Rond 2003 verhuisde hij voor zijn studie naar Tilburg. Hij voltooide de Sport Hogeschool en hij is sinds 2 jaar werkzaam in het onderwijs als gymleraar. “Op dit moment ben ik werkzaam in het speciaal onderwijs en ik wek met autistische kinderen “ Dat Dennis een zacht karakter heeft merk aan de manier waarop hij verteld over zijn vak en over de kinderen waarmee hij werkt. Hij voelde zich ook meteen thuis bij VV Dongen.  “Een warm bad en een hele leuke groep “

Dennis merkte meteen dat het een groep is die al lang met elkaar samenspeelt ; “veel technisch vermogen en een goede onderlinge verstandhouding “  Dongen moet zich zeker in het linker rijtje kunnen spelen en “ ook al is de stand op de ranglijst nu nog niet zo rooskleurig,  ik weet zeker dat de groep nu zoveel ervaring opdoet dat we nog voor verrassingen kunnen gaan zorgen”.  Hij spreekt uit ervaring, want Dennis heeft in zijn lange carrière in zo’n 7 selecties gespeeld.

Internos is voor hem geen onbekende, want vorig jaar speelde hij met Triborgh 1x winst en 1x verlies. Hij waarschuwt VV Dongen voor de rotsvaste discipline en hun ijzersterk collectief :  “deze jongens blijven werken ook al spelen ze niet super, ze zijn jong en hebben alles voor elkaar over “. Ingrediënten die VV Dongen ook in huis heeft en dus zal het zondag neerkomen op de ploeg met de langste adem . “ maar lekker voetballen is natuurlijk het allerbelangrijkste, lekker de bal snel rond laten gaan en uitgaan van je eigen kracht. !! “ Dennis vertrouwt de leider zijn prognose van de uitslag toe en volgende week zal er onthult worden of Dennis over een profetische blik beschikt. Nu telt alleen nog maar de realiteit en dus nodigen wij u zondag uit voor een lekkere partij voetbal op een, hopelijk zonnig sportpark.

ZONDAG       28 SEPTEMBER 2008

VV DONGEN   -  INTERNOS