Voorbeschouwing Geldrop/AEK -Dongen
donderdag 2 oktober 2008 - 21:00

Dat Dennis Amkreutz beschikt over profetische krachten blijkt uit het feit dat hij vorige week een 2 – 0 uitslag had voorspeld tegen Internos. We zullen de goden maar niet verzoeken door hem nog een keer een voorspelling te laten doen, want zo houdt hij tenminste de 100 % score vast.

VV Dongen zit op dit moment op een score van 50 % . 6 punten uit 4 wedstrijden. Volgens insiders hadden dit er 7 moeten zijn, maar zoals alles in het leven kun je niet alles hebben. We mogen dik tevreden zijn met het vertoonde spel dat VV Dongen op de mat legt, het belooft in ieder geval veel voor de rest van deze periode, die nog 3  wedstrijden heeft te gaan. Met een doelsaldo van “ staat
VV Dongen op een gedeelde 5e plaats en daar mogen we redelijk tevreden mee zijn.

De selectie van VV Dongen 1 kent geen ernstige blessures. Ahmet Turkucu was vorige week nog een beetje ziek, maar heeft deze week volledig meegetraind. Koen Bakker moet nog 2 wedstrijden uitzitten en voor de rest is iedereen op dit moment fit. Trainer Roland Schuermans kan zijn basiself van week tot week veranderen en als men de trainingen van de jongens bezoekt merk je een groot verschil in trainingsbeleving dan in de andere jaren. De concurrentie is groot en dat maakt het team zichtbaar sterker.

Ook VV Dongen 2 zie je met de week groeien. De zevenklapper van vorige week tegen het 2e team van de komende tegenstander Geldrop / AEK is een uitvloeisel van jeugdig elan en noeste arbeid. Geweldig voetbal en veel inzet. Dit zette zich door in de wedstrijd van VV Dongen 1 en zo was het afgelopen zondag genieten, maar elke week is anders. Alles bij elkaar maakt dit het voor de trainers moeilijker om de juiste 11 man in het veld te zetten en zo hoort het ook.

Voor aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen Geldrop / AEK op het programma. De eerste 2 uitwedstrijden gingen verloren, alhoewel er tegen OSS ’20 gelijk gespeeld had moeten worden, maar de teller staat vooralsnog op “. VV Dongen heeft het vermogen om kansen te creλren, maar in de afronding wil het nog wel eens schorten.  Maar goed, daar zijn trainingen voor om het te verbeteren en om het vertrouwen te krijgen.

Over Geldrop ka nik niet veel vertellen buiten de feiten dat de ploeg vorig jaar is gedegradeerd uit de .hoofdklasse en dat ze nu op een 2e plaats staan met 9 punten. Er is bij Geldrop alles aan gelegen om zo snel mogelijk terug te keren naar het hoogste niveau.
Voor VV Dongen een tegenstander om niet te onderschatten, mocht dat al het geval zijn.

ZONDAG      5 OKTOBER 2008

GELDROP / AEK    -   VV DONGEN