Voorbeschouwing VV Dongen – WSC

5100AG Dongen
Telefoon: 0162 - 31 83 62
Internet: http://www.vanakentimmerwerken.nl

De bladeren vallen al weer flink van de bomen en de wind neemt in kracht toe. De natuur doet zijn werk en de zomer, die eigenlijk geen zomer was is alweer lang voorbij. Het wordt weer koud en guur en iedereen is op zoek naar iets hartverwarmends.

Gelukkig hebben we daarvoor onze zondagmiddag. Voetbal is voor velen een uitlaatklep, die ons een zonnetje geeft in tijden van financiële crisis en sombere vooruitzichten. Meer dan hartverwarmend is het voetbal van VV Dongen. Vorige week op de nieuwe velden van Nuenen bewees VV Dongen dat het beschikt over zeldzame talenten, gebundeld in een uiterst attractief team. Waarin het zichzelf geen dienst bewees is de manier waarop het met de kansen omspringt. Meerdere malen wisten de geel-blauwen de 16 meter van Nuenen te bereiken, maar in de afwerking ging het net zo snel weer mis. Maar zoals vaker in deze rubriek gemeld: Je wint met het team en je verliest met het team. Iedereen vervult daarin zijn taak en samen ga je op zoek naar dat ultieme moment van doelpunten maken.
“Slechts 1 punt ??” of is het “Toch mooi 1 puntje “ ;  het is maar hoe je het wil zien.
Als er naar het spelverloop van de vorige week gekeken wordt praat je over “slechts “, maar als je over resultaat praat heb je het over “toch mooi “.  Voor allebei is iets te zeggen en ik hou het toch maar bij het laatste.

Na de busreis kwamen de jongens in de kantine en daar werd weer eens ouderwets over opstellingen gesproken. Mooi om aan te horen, want zoveel mensen, zoveel meningen en gelukkig hoeven wij ons daarover niet druk te maken, dat doet Roland Schuermans wel.
Hij kan op meerdere posities wisselen en afhankelijk van de vorm en het spel zoals VV Dongen een tegenstander gaat bestrijden, vult hij zijn strijdplan in. Met een fitte selectie is dat voor een trainer een luxe probleem, maar dat maakt het weer zo leuk, want elke keuze zal een supportersdiscussie opleveren en dan is het resultaat opeens van meer belang dan de manier waarop er gevoetbald wordt.

Op de website van WSC verheugen de Waalwijkers zich op de ontmoeting met Dongen. In het bijzonder op Roland Schuermans en Bas Brabers. WSC zet de laatste weken een goede reeks in door in de beker te winnen van DESK en vorige week te winnen van Unitas ’30. Zij willen absoluut triomferen over VV Dongen om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Met 9 punten staat het team uit Waalwijk 1 plaats onder VV Dongen.
Je kan zeggen dat het de enige derby is voor Dongen en dat geeft toch dat extra tintje . Insiders weten te vertellen dat het team van WSC erg sterk is op de as van het veld en dat de jeugdige werklust veel beweeglijkheid toevoegt aan het team.
VV Dongen zet daar een ijzersterk collectief met veel voetbalvermogen tegenover en dus kunnen we weer spreken van een ( op papier )  mooi affiche.

Wij hopen u te mogen ontvangen op Sportpark de Biezen  !!!!

ZONDAG  02 NOVEMBER 2008
VV DONGEN     -    WSC