Voetbalvereniging Dongen
Webmail

In gesprek met Rianne van Riel
maandag 10 november 2008 - 19:37

6

RIANNE VAN RIEL: ‘BIJ DONGEN IS HET ALTIJD GEZELLIG’

 

Ze vindt het vooral heel gezellig bij onze club en ze heeft enorm veel respect voor het vele werk dat de vrijwilligers bij vv Dongen doen. Aan het woord is Rianne van Riel, als secretaresse van het jeugdbestuur en leidster bij de F8 zelf ook vrijwilligster.

 

Voetbal neemt de laatste jaren een centrale plaats in bij huize Van Riel. Met een man ( Jan) die zelf vroeger bij Dongen gevoetbald heeft en twee zoons, kon dat ook bijna niet uitblijven.  Rianne raakte als vanzelf besmet met het  ‘voetbalvirus’. De hele familie Van Riel is actief bij Dongen. Zoon Job ( 8) voetbalt in de F5 en Bas (6 ) trapt een balletje in de F8, vader Jan is leider bij de F5 en Rianne is leidster bij de F8 en secretaresse in het jeugdbestuur.  

De keuze voor vv Dongen was snel gemaakt. 

‘Jan heeft vroeger zelf bij Dongen gevoetbald  en toen onze jongens wilden gaan voetballen, vond hij het wel leuk als ze dat bij Dongen zouden doen’ legt Rianne uit. Een keuze waar ze geen moment spijt van heeft gehad. 

Oudste zoon Job ging drie jaar geleden de vv Dongen-familie versterken bij de mini’s. 

‘Daar kwam ik al meteen een heleboel kennissen tegen, in het team van Job maar ook op andere plaatsen in de vereniging. Ik voelde me dus meteen ‘thuis’.

Toen Helmi Jansens ( coördinator van de mini’s)  Rianne eens polste of ze misschien leidster wilde worden, gaf Rianne dan ook spontaan haar ‘ja-woord’.  Samen met Jan was ze toen leider bij het team van Job. Jan ging vervolgens met Job verder bij de F’jes en Rianne bleef als leidster bij de mini’s, waarin inmiddels de jongste zoon Bas was gaan voetballen.

Terugkijkend op die tijd  kan Rianne maar tot één conclusie komen:  ‘Met het team ging het goed maar ook met de ouders onderling. Het was altijd heel gezellig langs de lijn,  één groot feest. 

Niet alleen Helmi, maar ook Sjef Partouns wist op een gegeven moment de  weg te vinden naar Rianne

‘Sjef stond een keer bij ons team te kijken en toen polste hij me of ik geen secretaresse wilde worden in het jeugdbestuur. Ik zag het eigenlijk niet zo zitten, want notuleren en zo, daar had ik niet zo’n zin in’.

Sjef wist met zijn overtuigingskracht Rianne er toch toe te bewegen om het gewoon eens te proberen. Zo gezegd, zo gedaan. En ze is uiteindelijk gebleven en ook het notuleren is best meegevallen.

Wat haar wel opviel was het feit dat er zo veel komt kijken bij het werk van een jeugdbestuur en sowieso bij het draaiend houden van een vereniging als Dongen. ‘Ik heb echt veel respect voor alle vrijwilligers bij Dongen’. 

Het jeugdbestuur houdt zich bezig met alle zaken die spelen rondom de jeugdteams; dat zijn zowel praktische als organisatorische zaken. In de vergaderingen worden alle jeugdteams even besproken en eventuele probleempjes met spelers of ouders opgelost. Het jeugdbestuur heeft zich ook hard gemaakt voor een kunstgrasveld  en onlangs is er een heus meisjesteam van start gegaan, de D7.

Over het antwoord op de vraag wat ze het leukst vindt aan Dongen, hoeft Rianne niet lang na te denken. ‘ Toch wel de gezelligheid’, zegt ze spontaan. ‘Veel leuke mensen, de kantine die een stuk sfeervoller geworden is, en natuurlijk het Dongen-lied’. (ook een topper voor Bas en Job). ‘Het Dongen-lied werd gedraaid bij het kampioenschap van Dongen 1. Heel indrukwekkend. Wat was dat een mooi feest!’.  

interview: Bernadette Klerx

foto,s: Jozef Oomens