Voorbeschouwing RCS - VV Dongen
donderdag 13 november 2008 - 13:37

Tja, op de “wist u datjes” werd er gesproken over het feit dat mijn stukjes steeds pikanter worden.
Ik weet niet wat de beste instuurder van dit bericht bedoelde, want ik heb het nog niet gehad over spelers met spelersvrouwen en leiders met spelersvrouwen of in het ergste geval over trainers met spelers en spelersvrouwen.
Dat zou pas pikant zijn, maar ja, daar is helemaal niets over te melden, behalve dan dat de spelersvrouwen van VV Dongen binnenkort bij SBS 6 te bewonderen zijn.
Onder de titel  “1e klasse spelersvrouwen “  zien we Valerie , Eefje, Nathalie en Solange in hun dagelijkse leven.
Je ziet o.a. beelden van Valerie tijdens het shoppen bij Hans Textiel en van Nathalie, die voor Koen Gerrits ’s morgens de boterhammen smeert.
Een echte aanrader voor de liefhebber op zondags tussen 19.00 uur en 20.00 uur.

Vorige week werd het scorend vermogen van VV Dongen onder de loep genomen. Op het moment van schrijven vorige week stond de teller op 9 doelpunten voor en 9 doelpunten tegen.
En wat gebeurd er : VV Dongen speelt vanaf afgelopen zondag 2 wedstrijden, tegen Unitas ’30 en tegen RKC Waalwijk A1.
Het doelgemiddelde van deze 2 wedstrijden was …en schrik niet 10 doelpunten voor en 3 doelpunten tegen. Ik hoef dus niets meer te zeggen. De trainer heeft altijd gelijk en ik zal me voortaan wel met andere zaken bemoeien ( bv het invullen van het wedstrijd formulier ).
Zo’n beetje iedereen in de spits is topscoorder en het zou natuurlijk geweldig zijn als we deze positieve lijn kunnen doorzetten naar de wedstrijd van zondag a.s.

RCS is absoluut geen onbekende voor ons. Vorig jaar kwamen VV Dongen en RCS uit in de 2e klasse E.
RCS promoveerde in de nacompetitie ten koste van Terneuzen. Het team van Romeo van Aerde is het team met de meeste kilometers en de meeste doelpunten voor. Maar het is ook het team met de meeste doelpunten tegen. ( 27 – 23 ).
Het tem uit Zeeland leunt tegenwoordig niet alleen meer op de gebr. de Nooijer, want met de naam van Hoesein Bouzamba heeft RCS een echte Gerd Muller in de gelederen
In 9 officiële competitiewedstrijden wist deze man al ruim 11x te scoren . Het Belgische Cercle Brugge heeft interesse getoond in deze jongeman en Trainer Romeo van Aerde van de Oost-Souburgers weet al lang van de interesse van Cercle Brugge in zijn speler. "In de vorm van een scout van Cercle Brugge hebben ze mij benaderd. Die scout is een oude jeugdtrainer van mij. Hij vroeg mij om positieve en negatieve dingen van Hoessein Bouzambou door te geven". Volgens de oefenmeester staat de interesse van de Belgische club in Bouzambou nog in de beginfase. "Ze volgen hem, zijn onder meer tegen GPC wezen kijken. Ze hebben hem al eerder lang gevolgd, nu is die interesse weer opgelaaid. Maar van concrete belangstelling is nog geen sprake".
Aan het doelsaldo is ook af te lezen dat de ploeg aanvallend voetbal speelt. Vorig jaar wist VV Dongen 2x  als overwinnaar uit de strijd te komen en de mannen uit Zeeland zinnen op een sportieve revanche.
De laatste twee wedstrijden gingen verloren, nadat het team ijzersterk deze competitie was begonnen en VV Dongen zet daar een winst en een remise partij tegenover.

Als we de statistieken mogen geloven stevenen we zondag af op een gelijkspel, maar gezien de klasse van beide ploegen zullen ze allebei voor de winst gaan.
Roland Schuermans vond het afgelopen zondag nogal gênant dat VV Dongen afgelopen zondag zoveel kansen had laten liggen, maar als je daar tegenover de spelopvatting van de Dongenaren zet, dan mogen we hopen op een ouderwetse voetbalmiddag in het verre Zeeland !!

RCS-        VV DONGEN

Zondag 16 november vertrekt er een bus naar Oos-Souburg. Supporters zijn van harte welkom om met de bus mee te gaan .
Na de wedstrijd zal de bus naar Bergen op Zoom gaan, waar de selectie zal aanleggen bij voetbalcafe de Raayberg.

Hieronder vindt u alle vertrek en aankomsttijden

Vertrek naar Oost-Souburg                11.45 uur exact
Aankomt                                             13.15 uur
Wedstrijd                                            14.30 uur