Succesvolle MEET and GREET
zondag 16 november 2008 - 10:18

Afgelopen donderdag kwamen alle bestuursleden van O.N.I., Olympia’60, DVVC en Dongen bij elkaar om ten eerste waar nodig zich aan elkaar voor te stellen en eens van gedachten te wisselen over de problematiek binnen een voetbalvereniging in het bijzonder. VV Dongen was bij deze eerste meeting de gastheer. Het doel van deze avond was als eerste om van elkaar te leren en eventuele problemen waar mogelijk samen op te lossen. De opkomst was 100% en door interactief bezig te zijn op deze avond zijn er zeker een aantal aandachtspunten boven komen drijven die door een goede samenwerking van alle clubs gezamenlijk opgelost kunnen worden. De reacties waren zeer positief en deze avond zal zeker een vervolg gaan krijgen.

Donderdag 13 november jl. stond de Meet & Greet op de planning. De agenda was zo opgebouwd dat alle taakgebieden van ieder aanwezig bestuurslid ter sprake kwam. Met een open vizier en door goed naar elkaar te luisteren werd al snel duidelijk dat iedere voetbalvereniging uit de Dongense gemeenschap tegen dezelfde dingen aanloopt. De clubs hebben in Dongen een gemeenschappelijke sociale functie vooral naar de jeugd. Samen houden ze toch bijna 1000 kinderen "van de straat" en dat is een belangrijk gegeven. Dit gegeven vraagt natuurlijk ook het benodigde organisatietalent van een bestuur maar brengt ook de nodige problemen met zich mee en daarom werd er langer stilgestaan bij de jeugdafdeling. Onderwerpen zoals bezetting teams, maatschappelijke problemen zoals gebruik alcohol en hoe hier mee om te gaan als vereniging, normen en waarden, capaciteit van velden etc. werden uitgebreid besproken.

Het nieuwe kunstgrasveld van VV Dongen kan voor het laatst genoemde “knelpunt” een goede oplossing bieden voor de overige verenigingen als zij oefenwedstrijden willen spelen in bv de winterstop. In deze tijd zijn de velden vaak slecht bespeelbaar en biedt dit kunstgras bij VV Dongen een geweldig alternatief voor alle clubs. Hierover zullen dan ook afspraken gemaakt worden om naar deze mogelijkheid te kijken. Verder werd er gesproken over financiële zaken, sponsoring, technische zaken, beheers en algemene zaken. Kortom een leerzame maar ook zeker een constructieve bijeenkomst die beëindigd werd met een borrel en een hapje. De besturen waren zeer enthousiast en de afspraak is gemaakt om in het voorjaar van 2009 een volgende sessie te plannen. Welke club dan gastheer zal zijn wordt nog afgesproken.

Op de foto ziet u de voorzitters van links naar rechts: Koos Mouthaan O.N.I., Joop van de Wiel Olympia’60, Chris van der Waarden VV Dongen en Johan Heijmans DVVC.