Voorbeschouwing Dongen - Best Vooruit

Telefoon: 0162 32 24 83

Internet: http://www.bouwmanagement.nl

E-mail: snoeren@bouwmanagement.nl

Tot aan de winterstop staan nog 3 wedstrijden op het programma te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Best Vooruit.
De 11e wedstrijd is tevens de laatste wedstrijd van de 1e ronde. Best Vooruit is de fiere koploper in de 1e klasse C en dus voor VV Dongen GEEN hapklare kluif.
Vorige week zaterdag werd er geoefend tegen Hoofdklasser DESK en er werd met 5-4 gewonnen.
Trainer Schuermans had een aantal jongens de kans gegeven om zich te laten zien, wat de uitslag des te bijzonder maakt.
Voetballend maakt VV Dongen een uitstekende periode mee, maar dat wil zich maar niet vertalen in punten.
Ook tegen RCS werd VV Dongen in de laatste 15 minuten verrast en werd er onterecht verloren. Moet nog worden aangetekend (en ik weet dat dit een teer onderwerp is) dat de grensrechter van RCS zijn werk naar behoren uitoefende, want bij DE kans op 1 – 3 wist de assistent-grensrechter met een uiterst subtiel vlagsignaal de scheidsrechter om de tuin te leiden, waarna hij vervolgens uitgebreid zijn excuusjes aanbood aan de bank van VV Dongen en zich daarna tot overmaat van ramp liet vervangen.
Kijk, mij hoor je niet klagen als dit een incident betreft, maar als het in 3 van de 3 wedstrijden gebeurt dan begin je toch wel een beetje te denken dat de pech zich alleen maar in Dongen ophoudt.
Ik weet het, het is nu eenmaal zo, maar ik kan heel slecht tegen onrecht en ik weet als geen ander dat wij ook wel eens aan de andere kant hebben gestaan, maar drie keer in drie wedstrijden is zelfs voor deze leider iets teveel, maar goed … op naar de volgende wedstrijd.

Zoals ik al zei : VV Dongen verkeert in een fantastische vorm alleen het vertaalt zich nog niet in punten. Mijn vader zegt altijd : “Vertrouwen is de basis van het succes. “  en die woorden gelden ook voor de selectie van VV Dongen.
Vertrouwen op het ultieme resultaat moet er altijd blijven ook al zit het soms tegen. Daarom des te belangrijker om tegen de koploper een mooi resultaat neer te zetten alhoewel dat geen gemakkelijke klus gaat worden.
Met 21 punten uit 9 wedstrijden is Best Vooruit verrassend koploper . Vorig seizoen moest het team nog tegen degradatie vechten en mocht het van geluk spreken dat Triborgh uit de competitie werd genomen, waardoor de finale wedstrijd in de nacompetitie tussen RCS en Best Vooruit kwam te vervallen en beide teams zich 1e klasser mochten noemen.
De ploeg heeft nog niet verloren en met 18 doelpunten voor en 7 doelpunten tegen heeft Best Vooruit de minst gepasseerde verdediging en het beste doelsaldo ( +/+ 11 ) in de 1e klasse.
Voor zover ik kan nagaan heeft VV Dongen nog nooit tegen het eerste team van Best Vooruit gespeeld . De 2e elftallen komen al een aantal jaren elkaar tegen in de reserve Hoofdklasse.
Uit de wedstrijdverslagen van Best Vooruit komen een aantal namen vaak naar voren: Jansen en Engels. Duidelijke speerpunten van Best Vooruit en ze hebben ook nog een sterke bank, waardoor het voor de trainers van de Best Vooruit makkelijker wordt om hun strijdplan tegen VV Dongen te bepalen.

Voor deze wedstrijd speelt het 2e team tegen DESK 2.
Om 11.30 uur trappen de manen van trainer Serge van der Linden af. De ploeg zou met een winstpartij hele goede zaken doen en zich nestelen in de top van de reserve Hoofdklasse.
Vooral voor de neutrale toeschouwer is het de moeite waard om deze beloftes aan het werk te zien.
Het jeugdige elan en het soms prachtige “one – touch – football” is hartverwarmend om te zien. In ieder geval is het altijd wel spektakel rond het team van Serge van der Linden en Erwin van Dongen.

Genoeg ingrediënten om zondag naar Sportpark de Biezen te komen. Met veel supporters langs de kant wil VV Dongen zich van haar “Beste” zijde laten zien. KOMT ALLEN !!!

ZONDAG 30-NOVEMBER 2008

11.30 UUR        VV DONGEN 2  -  DESK  2