Voorbeschouwing VV Dongen – Unitas
zaterdag 6 december 2008 - 15:12

Wedstrijdsponsor: Tinus de Man

Elke week weer een column schrijven gaat je niet in de koude kleren zitten. Inspiratie is niet even iets wat je krijgt en dan wordt het dus des te moeilijker om een A-A tje te vullen.
Dat is met voetballen ook zo. Iemand zei me eens toen ik nog in de muziek zat: “Het is 90 % transpiratie en 10 % inspiratie “. Met andere woorden met hard werken bereik je veel, en het talent vloeit dan vanzelf naar boven. Ik stond met de jongens in het kleedlokaal te praten over de komende wedstrijd en over wat ik nu weer moest schrijven op de website. Het eerste wat ze zeiden was, dat ik aan de leden zou moeten vragen, of men van de VV Dongen ook naar POPSTARS of IDOLS kijkt . Rare vraag, zou u als lid van onze vereniging kunnen denken, maar zo raar is deze vraag niet. De jongens van de selectie zijn fervente aanhangers van deze programma’s, omdat het hier niet alleen gaat om talent, maar ook om hard werken en het allerbelangrijkste, omgaan met kritiek. Voordeel is dat deze programma’s redelijk op tijd zijn afgelopen en dat onze jongens daarom vroeg in het mandje liggen. Echte sportmannen, met het hart op de goede plaats.

Afgelopen zondag was te zien dat er met hard weken en een collectief geloof  in eigen kunnen een nederlaag kan worden afgewend. Ondanks het slechte spel en ondanks de kracht van onze tegenstander werd er in de allerlaatste minuut een punt gered. Dat is het resultaat van de die 90 % transpiratie. Dit is niet alleen een gegeven in de muziek maar dus ook in het voetbal. We speelden niet 1e klasse waardig en we werden bijna op alle fronten afgetroefd. Als supporter hoop je dat dit om een incident gaat, want de factor geluk is ook beperkt in het aantal keren dat men die heeft.

Zondag moet er gespeeld worden tegen het Gorinchemse  Unitas. In de omgeving van Gorinchem is Unitas de standaard en de elite. Het is een club met veel historie en mocht u ooit de kans krijgen om daar een keer te kijken dan raad ik u dit van harte aan. Ouderwetse voetbaltaferelen en een sterke nostalgie naar het verleden. De huidige ploeg is bijzonder sterk en zeer geroutineerd. Na een paar nederlagen in het begin van het seizoen heeft het team zich hersteld en draait nu mee in de top van het klassement. In de heenwedstrijd kreeg VV Dongen een lesje in slagvaardigheid. Unitas wist voor rust een tweetal fouten van VV Dongen af te straffen en na rust de boel op slot te gooien. Daar tegenover zette VV Dongen een hoop onrust in het voetbal en het team was erg onder de indruk van het feit dat ze haar eerste wedstrijd in de 1e klasse speelden. Deze valse bescheidenheid kan VV Dongen aanstaande zondag niet gebruiken. Het zal zolas altijd strijd moeten leveren, maar er zal ook meer inspiratie aan te pas moeten komen om de rood witten te bestrijden.

De selectie zal zich als een echte POPSTAR moten manifesteren en de mannen zullen moeten laten zien dat ze er zin in hebben. In de laatste thuiswedstrijd van 2008 zou het wel fijn zijn als de trouwe aanhangers worden getrakteerd op een overwinning, maar zoals een vorige trainer wel eens zei : “Cést la vie, Frankie, we zien het wel. Wij kunnen ze er niet inschoppen “

En zo is dat ! Weer een column gemaakt, waarschijnlijk de laatste van 2008 en toch wel redelijk geďnspireerd, dacht ik zo .

Ik hoop u allen te zien op zondag 7 december 2008

VV DONGEN – UNITAS