Nieuwsbericht Dongense Kamelen
zondag 14 december 2008 - 13:47

Hoezo geen amateurvoetbal dit weekend?
Derby Dongen - DVVC

Wie dacht dat er komend weekend geen amateurvoetbal is, kunnen we verblijden. Op zaterdag 20 december, net voor de drukke kerstdagen, vindt er bij de VV Dongen een uitnodigende voetbalderby plaats. Het veteranenteam van VV Dongen, met hun bijnaam “De Kamelen”, treedt dan aan tegen de leeftijdgenoten van DVVC.

Het zijn de rijpere voetballers uit Dongen en omgeving die elkaar treffen. Veelal kennen ze elkaar vanaf de pupillenleeftijd. Daarnaast is de wedstrijd bijzonder, want beide teams voeren in de regionale veteranencompetitie de ranglijst aan. DVVC staat fier aan kop, maar Dongen heeft minder wedstrijden gespeeld. Ongelofelijk spannend dus.

Vele bekende Dongense voetballers, die in het verleden de hoofdmacht van Dongen of DVVC hebben bemand, zijn er deze middag bij. De broers Cees en Henk Vos bijvoorbeeld, staan op het middenveld tegenover elkaar. De gebroeders Frank en Patrick Voskuil doen mee bij Dongen, maar hebben ook een DVVC verleden. Voor Peter Loonen geldt het net andersom. En zo zijn er nog meer harten die zowel “geel” als “groen” kleuren.
Andere bekende namen bij Dongen zijn Marcel de Leeuw, Harrie de Jong, Frans Meeren, Hans Kuijsters en Marcel Jansens. Bij DVVC mogen we niet vergeten te noemen Kees Claasen, Kees Hultermans, Paul Haast, Rob Klerx en Rian van Bezouw.

Het belooft een fantastische wedstrijd te worden en de winnaar is herfstkampioen. Het publiek wint altijd. Komt allen. Zeker omdat na afloop, zo meldt het Veteranenbestuur van VV Dongen, er chocolademelk met rum is.
Deze Dongense derby kan gratis worden bijgewoond. De tribune is voor deze gelegenheid verwarmd. Het komt dus goed uit dat er gespeeld wordt op het hoofdveld.
Aanvang: 15:00 uur.
Plaats: Sportpark De Biezen.