Voorbeschouwing Dongen - Geldrop / AEK
vrijdag 27 februari 2009 - 12:12

Het carnavalsfeest zit er weer op en de pruiken, pakken en andere ornamenten kunnen weer voor een jaar de kast in. Eindelijk kunnen we ons weer gaan concentreren op voetbal.
De KNVB heeft het aanstaande weekend ingelast als inhaalweekend. Dit komt voorde meeste clubs niet zo goed uit, want vaak zijn veel selectiespelers in de week van carnaval op wintersport.
Toch hebben de jongens van de selecte flink getraind deze week. Persoonlijk zou ik ze dat niet na kunnen doen, mede door de aanslag op mijn conditie, die zulke dagen toch wel veroorzaken.
Maar ja, zij zijn natuurlijk wel 25 jaar jonger, dus die kunnen wel tegen een stootje.

Vorige week donderdag werd er nog gevoetbald tegen Baronie. De hoofdklasser, die op dit moment bovenaan staan in hun competitie, had het vooral de eerste helft erg moeilijk met het spel van VV Dongen. Pas na rust werden alle remmen losgegooid en zag men als neutrale toeschouwer het klassenverschil tussen de twee teams.
VV Dongen speelde een erg goede wedstrijd waarbij met name in de eerste helft verzuimd werd om afstand te nemen van de Bredase ploeg.
Door een schitterend doelpunt van Ahmet Turkucu werd er met 1 0 de rust ingegaan.
Na rust ontspon zich een strijd, waarbij prestige een grote rol ging spelen. VV Dongen werd meteen onder druk gezet en dat resulteerde in de 1e minuut als bijna in 1 1, maar Danilo Verus wist het tij te keren en vervolgens probeerde VV Dongen zich terug in de wedstrijd te spelen.
Vanuit een dichte formatie moest men naar het doel van Baronie zien te komen.
Met een ongelooflijke mooie lob verschalkte wederom Ahmet Turkucu de doelman van Baronie.
De 2 0 leidde tot een groots bredaas offensief, waar vooral de verdedigingslinie van VV Dongen de grootste problemen mocht ondervinden. Er werd niet meer zo compact gespeeld als in de eerste helft en de ruimtes werden groter.
Inleiding voor de 2 1 was een persoonlijke fout van een van de Dongen spelers.  Het tempo waarmee de Baronie Dongen bestreed was net even teveel voor de formatie van Roland Schuermans.
De 2 2 was slechts een kwestie van tijd en door foute inpassingen kwamen de aanvallers vrij voor het doel van Danilo Verus.
Al met al een zeer boeiende voetbalavond, waarin veel geleerd werd.
Vooral de omschakelingmomenten verdienden in dit spel de aandacht, maar wat vooral naar voren kwam was dat VV Dongen een brutale ploeg is die het kaas niet van zijn brood laat eten.

Deze leermomenten zullen aanstaande zondag omgezet moeten worden in resultaat. Twee weken geleden werd de wedstrijd tegen Geldrop afgelast, maar zoals de weersvoorspellingen er nu uitzien mogen we ons verheugen op een mooie zondag, die lenteachtig aan gaat voelen.
Als het voetbal ook zo mooi zal zijn hangt natuurlijk af van een aantal factoren. Er ligt een kleine druk op de ploeg van Dongen, omdat er de laatste twee wedstrijden werd verloren.
In de uitwedstrijd tegen de Oost- Brabanders werd met 3 2 verloren, waarbij aangetekend dat een gelijkspel meer op zijn plaats was geweest.

We zullen zien of alle trainingsarbeid haar vruchten af gaat werpen.
VV Dongen speelt na deze wedstrijd nog maar twee thuiswedstrijden, vandaar de oproep om allen te komen kijken op :

ZONDAG  1 MAART 2009

VV DONGEN           -           GELDROP / AEK