Voorbeschouwing PSV – VV Dongen
vrijdag 6 maart 2009 - 08:38

In de week dat VV Dongen sportploeg van het jaar is geworden moest er ook gewoon getraind worden.
M
et de beide benen op de grond moet VV Dongen  zich richten op de toekomst. In de huidige stand staat VV Dongen op plaats 7 met 19 punten. De tegenstander van aanstaande zondag PSV volgt op de 10e plaats met 14 punten en 1 wedstrijd minder gespeeld.
De tijd is aangebroken dat het kaf zich gaat scheiden van het koren en het grote rekenen kan gaan beginnen.
Zoals altijd zegt een stand op de ranglijst helemaal niets. Als voorbeeld nemen we Best Vooruit, die op de helft van het seizoen zich aandiende als de absolute kampioenskandidaat, maar nu volledig de weg is kwijtgeraakt en vervolgens 2 wedstrijden op rij met grote cijfers verliest. Nuenen is momenteel de fiere koploper met hetzelfde aantal punten als Best maar een aanmerkelijk beter doelgemiddelde.
M.a.w. : niets is zeker en iedereen moet in eerste instantie naar zichzelf kijken en zorgen voor een goed resultaat.
Met de laatste 3 wedstrijden in het achterhoofd ( 2 maal verlies en 1 maal gelijk ) oogst VV Dongen op dit moment niet echt veel punten.
In een uiterst spannend duel met Geldrop werd een ( achteraf  terecht ) gelijkspel uit het vuur gesleept, maar wat het meeste opviel was de strijd die er geleverd werd.
Natuurlijk willen de supporters mooi en soepel voetbal zien, maar met het bovenstaande gegeven is het resultaat in deze fase van de competitie belangrijker.
Voetbal is een sport waarin de mentale gesteldheid misschien nog wel een hogere prioriteit inneemt dan de conditionele gesteldheid. Op het laatste kan je trainen, maar weerbaarheid moet je leren voelen. De enige zekerheid in het voetballen is dat een wedstrijd 2 x 45 minuten duurt ( plus de rest ) en voor de  rest mag iedereen de plaatjes invullen. Spanning is iets waarmee je moet leren omgaan,

Ik ben ook erg blij dat ik niet hoef te voetballen, want vooral het mentale aspect wil bij de schrijver van deze stukjes nogal eens ontbreken. ( een profcarrière heeft er helaas nooit voor mij ingezeten ).

Tegen PSV zal er, net zoals de wedstrijden in de 2e klasse, strijd geleverd moeten worden.
Het geroemde collectief, waarmee VV Dongen haar kampioenschap mee wist te bereiken, zal zich weer moeten manifesteren.
Er zal met respect naar de aankomende tegenstander worden gekeken, want PSV is een  ploeg die op een onbewaakt moment erg goed kan voetballen. In de thuiswedstrijd was

VV Dongen weliswaar de overwinnaar, maar met een beetje geluk hadden de Eindhovenaren de 3 punten naar de Herdgang meegenomen.
Vorige week werd er met 5 – 1 van WSC verloren, dus  ( met alle respect ) zullen de heren zich willen revancheren. VV Dongen zal zich moeten wapenen tegen een gemotiveerde ploeg, die bij een verlies de aansluiting zal gaan verliezen met de subtop.
Denkend aan de wedstrijd tegen Theole hoef ik niets meer te zeggen.

Zondag 8 maart kan cruciaal worden voor de rest van het verloop van de competitie in de 1e klasse C.
Het streven om daarin handhaving te bewerkstelligen moge duidelijk zijn.
Vanaf deze plaats wil ik de vaste en niet – vaste supporters oproepen om de reis naar Eindhoven te maken om onze helden aan te moedigen.
Om het voor u een stukje gemakkelijker te maken verzorgt VV Dongen een busreis. Deze bus vertrekt, gezamenlijk met de selectie, om 12.30 uur. Er is plaats van circa 30 supporters.

ZONDAG      8 MAART      2009-03-05

PSV  -        VV DONGEN