Voorbeschouwing VV Dongen – Nuenen
vrijdag 13 maart 2009 - 10:19

Wedstrijdsponsor: Ad Verbunt

Ik ben er zelf vorige week niet bij geweest, maar ik zie het de trainer denken en ook het liefste roepen : GOOLE MAKEN !!!! Het lijkt wel een repeterend bandje wat we op kunnen zetten. Misschien wel een idee om tijdens de wedstrijd de geluidsinstallatie aan te zetten ( want hij staat toch continue onder de wedstrijd aan ) en dan vervolgens loeihard over het veld  “GOOLE MAKEN” te laten klinken.
Maar goed, alle gekheid opeen stokje. Vanaf de kant kunnen we hem er niet inschieten en we kunnen er over blijven discussiëren, feit blijft dat de jongens genoeg power hebben om voor de goal van de tegenstander te komen. Als we daar punten voor zouden krijgen dan zouden we ( denk ik ) minimaal bij de eerste drie staan.

Voor de vaste supporters is het natuurlijk heel frustrerend, maar ik denk dat het voor de betrokken spelers nog veel erger is. Gelukkig hebben zij de mogelijkheid om dat gevoel weg te spelen, terwijl de vaste kern lijdzaam toe moet kijken.
Er vanuit gaand dat er zondag met overtuiging voor de goal gevoetbald gaat worden, zal het zeker niet zo zijn dat de tegenstander zich daarvoor gaat lenen. Nuenen staat in de top van de 1e klasse en is een serieuze kandidaat voor de titel. Nog geen twee weken geleden werd de directe concurrent Best Vooruit met 6 – 1 aan de kant geschoven.
Een ander bijkomend feit is dat van de 7 gespeelde uitwedstrijden er maar liefst 5 werden gewonnen, 1 keer gelijk werd gespeeld en 1 keer werd verloren ( Unitas Gorinchem ). Met een doelgemiddelde van 35 -18 en een punten aantal van 31 uit 15 wedstrijden is de komende opponent van een ander niveau.
In de wedstrijd in Nuenen wist VV Dongen  een punt te behalen met zeer gedurfd voetbal. De Dongenaren waren het grootste gedeelte van de partij dominant en creëerde zelfs de meeste kansen, maar ook toen gingen ze er niet in ( 0 – 0 ). De druk voor Nuenen is groot, want in deze fase mag je als titelpretendent niets laten liggen, maar de druk voor VV Dongen is evident, want die moeten zorgen dat de onderste regionen uit zicht blijft.
Stuk voor stuk mooie ingrediënten voor een spannende partij voetbal, waarbij de belangen totaal verschillend zijn maar wel hetzelfde aanvoelt.
VV Dongen beschikt over een fitte selectie en is op zoek naar revanche. Nuenen zal met haar sterkste team naar Dongen afreizen, hopelijk met een grote schare supporters, om de status van topteam waar te maken.

Uw aanwezigheid op sportpark de Biezen zal van grote betekenis kunnen zijn om de jongens van ons 1e team door de 90 minuten heen te loodsen. De harde kern van VV Dongen 6, de echte sfeermakers, zullen u trakteren op de komische noot. Alleen al daarvoor is een bezoek aan VV Dongen meer dan de moeite waard.

Om 11.30 uur speelt het 2e team van VV Dongen tegen Longa en zullen na 2 nederlagen voor de winst moeten gaan. Ook hier bent u van harte welkom !!!

ZONDAG 15 MAART 2009.
VV DONGEN      -         NUENEN