Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Huurovereenkomst kunstgras ondertekend.
dinsdag 17 maart 2009 - 08:34

4

Wethouder Piet Panis (Sport) en het bestuur van VV Dongen hebben op maandag 16 maart 2009 de huurovereenkomst getekend voor het nieuwe kunstgrasveld op sportpark De Biezen. Deze officiële handeling had plaats aan een tafel die was geplaatst in het doelgebied van het veld.

Aanwinst

,,Dit kunstgrasveld is een geweldige verrijking voor het complex en biedt veel voordelen voor tal van gebruikers’’, sprak wethouder Panis. Hij benadrukte dat het geen standaard kunstgrasveld betreft. ,,Het is een nieuw product, dat voldoet aan de meest recente eisen van NOC*NSF.’’ De nationale sportkoepel kwam het veld in december keuren.

Afspraken

In het contract staan diverse afspraken vermeld, zowel op het gebied van financiën als onderhoud. Ook is vastgelegd dat het kunstgrasveld voor meerdere doelen en meerdere gebruikers uit de gemeente Dongen ingezet gaat worden. Dat is al herhaaldelijk gebeurd sinds de ingebruikname medio november. Zo hebben de voetbalverenigingen ONI en Olympia’60 op het veld getraind en zelfs wedstrijden gespeeld. In september zal de sportdag van het Cambreurcollege op het kunstgras worden gehouden.

Noodzaak

Namens VV Dongen waren voorzitter Chris van der Waarden en penningmeester Leon Driessen de trotse ondertekenaars. ,,We zijn zeer blij met het nieuwe veld. Kunstgras is voor onze club geen luxe, maar noodzaak’’, aldus voorzitter Van der Waarden. Een kunstgrasveld kan meer trainingen en wedstrijden aan dan natuurgras. Gezien de druk op de capaciteit van sportpark De Biezen als gevolg van het grote ledenaantal, was de aanleg van kunstgras de beste oplossing. De gemeenteraad stemde daar vorig jaar mee in. Penningmeester Driessen is zeer tevreden dat de aanleg niet heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de contributie. ,,Kunstgras is duurder dan natuurgras. Maar het biedt ook veel voordelen. Onze leden hebben nu meer profijt van hun geld dan vroeger. Faciliteren, dat is onze taak, en dat doen we nu optimaal. We zijn samen met de gemeente Dongen keurig binnen het budget gebleven.’’

Feestelijke opening

Voorzitter Chris van der Waarden had ook nog nieuws te vertellen. ,,Voor mei hebben we de feestelijke opening gepland van het kunstgrasveld. Dan zullen we een wedstrijd spelen tegen eredivisieclub NAC. Welke datum het precies wordt, is afhankelijk van eventuele deelname van NAC aan de play-offs. Natuurlijk zullen we het college en de gemeenteraad van Dongen dan van harte uitnodigen.’’