Voorbeschouwing Internos – VV Dongen
vrijdag 27 maart 2009 - 10:08

Het seizoen is nog maar 5 wedstrijden van het einde genaderd en toch heb ik het gevoel dat de 2e helft van het seizoen maar niet op gang is gekomen. Veel weekenden zonder voetbal wegens slecht weer, carnaval en dan ook nog de inhaalprogramma’s. Het zal wel aan mij liggen maar ik vind het allemaal een beetje chaotisch en ongestructureerd. Misschien is dat wel de reden dat het team maar niet in vorm komt, maar dat is mijn mening en wordt zeker niet gedeeld door de echte kenners.

Afgelopen zondag was het weer zo’n weekend. We hoefden niet voor de competitie uit te komen en we speelden een oefenpartij tegen St. Michelsgestel, de oude club van Roland Schuermans, uitkomend in de 3eklasse. Het werd een 1 – 0 zege voor de Dongenaren, waarbij alles wel gezegd is. Van beide kanten kon je merken dat er geen druk op zat en dan kan voetbal heel saai zijn en dwalen je gedachten af naar andere zaken. Ik was al bezig met de partij van aanstaande zondag en ik hoopte maar niet, dat we in deze vorm de reis naar Etten – Leur zouden aanvaarden. Ik dwaalde nog verder af in mijn gedachten en ik zag een donker scenario opdoemen. Gelukkig werd ik op tijd wakker geschud door het eindsignaal en kon ik de spullen van de heren gaan opruimen. Een beetje afleiding en wat andere praat, want die was er volop na deze partij. Wijselijk heb ik niets gezegd en dacht alleen maar aan zondag. Wat zou ik toch graag weer eens 3 punten willen meenemen !!!

Ja, met dromen win je geen wedstrijd en zoals vaker gezegd : ik kan ze er niet inschieten. Maar laten we het daar maar niet meer over hebben. De belangen wegen nu zwaar en daar zijn de heren zich terdege van bewust. Je moet natuurlijk ook niet alles over de top trekken en de druk naar een hoogtepunt voeren, want dan heb je de kans dat er overconcentratie ontstaat en dat werkt altijd tegen je. Gewoon je ding doen en genieten van het voetbal, klaar !
Ook voor onze trouwe supporters geldt dit . Gewoon komen kijken en genieten en het team in positieve zin helpen. De tegenstander van zondag is Internos die op voorlaatste plaats staat met 13 punten uit 17 wedstrijden. Vorige week werd er onterecht verloren van RCS en de week daarvoor werd er verrassend gewonnen in Gorichem van Unitas (  0 – 3 ). Dit team zit er niet op te wachten om rechtstreeks te degraderen en zullen het vuur aan de dongensse schenen leggen. Bewapend met een flink portie lef zal VV Dongen de strijd moeten aangaan en laten we hopen dat ze de munitie voor de laatste wedstrijden hebben opgeslagen.
Ik predik geen oorlog maar wel vechtlust, meer niet !!

Er is een bus geregeld naar Etten – Leur en deze vertrekt om 12.45 uur. Nogmaals een oproep om met zoveel mogelijk mensen te gaan , altijd gezellig…..:)))

ZONDAG 29 MAART 2009
INTERNOS   -  VV DONGEN