Voetbalvereniging Dongen
Webmail

C2 pakt een punt tegen de koploper.
zondag 19 april 2009 - 17:37

Na een week trainen; stijf van "loze ijs-beloftes", werd er zaterdagmiddag vertrokken naar Geertruidenberg voor de wedstrijd tegen de ranglijstaanvoerder Right'Oh C1. Door een opgebroken weg kwamen twee volgwagens wat later waardoor de warming-up iets korter uitviel dan gebruikelijk. Geen probleem verder want het was lekker weer en de C2 had er zin in. Zeker omdat er nu daadwerkelijk ijs op het spel stond !!
De start van de wedstrijd was helemaal voor Right 'Oh. Dongen C2 werd volledig overlopen en leek met een man minder te voetballen. Dat resulteerde terecht in de 1-0 in de 5e minuut. Langzaam kreeg Dongen C2 iets meer balbezit en een paar kleine mogelijkheden maar veel stelde dat nog niet voor. Toch was het Dongen C2 wat scoorde uit een goed uitgespeelde aanval over links. Michiel zette goed door en in plaats van uithalen, zag hij Ephrem vrij staan in de zestien en deze laatste scoorde behendig. Hing er een stunt in de lucht ? Helaas was deze droom snel voorbij want 1 minuut later stond het alweer 2-1 door een fout in de verdediging bij Dongen. Gelukkig waren inmiddels Sefa en Martijn gearriveerd want de C2 had slechts 10 spelers beschikbaar en was (inclusief Rick) de wedstrijd zonder wissels begonnen.
Omdat de aanvoerder van Right'Oh wel erg veel vrijheid kreeg en moeilijk was af te stoppen, kreeg Martijn de opdracht om deze aanvoerder voortdurend te dekken. Dat laatste deed hij erg geod waardoor de C2 steeds makkelijker van achter uit het spel kon opbouwen. De rust werd dan ook ingegaan met een gevoel dat er nog meer inzat en dat we niet zonder meer hoefden te verliezen. Met die instelling begon de C2 de tweede helft en was met diverse counters steeds gevaarlijk. In de 10e minuut werd dit beloond met een mooi doelpunt waarbij Bobby (nu eens in de voorhoede) Michiel inpasste vanuit links en Michiel goed voor zijn man kwam en beheerst intikte. Wederom gelijk ! Maar er hing meer in de lucht. In de 15e minuut startte Michiel n van zijn bekende rushes naar voren en passeerde met een acceleratie twee man. In de voorafgaande wedstrijden eindigde dit vaak in een hoog schot over de goal maar de "ijsjes-afwerk-oefeningen" van deze week hadden resultaat. Michiel plaatste de bal beheerst in de uiterste hoek en de C2 stond plotseling voor met 2-3 ! Zouden er toch Magnums naar de kleedkamer gaan ? Maar ja, er waren nog wel 20 minuten te gaan. En daarin werd de strijd steeds grimmiger. Right'Oh zag het kampioenschap aan zich voorbij trekken en de C2 rook een stunt. Hierdoor ontstonden veel "lijf-aan-lijf"-gevechten waarbij de scheids moeite had om beide teams in bedwang te houden. Met als hoogtepunt een duw in de rug van Rick die met zijn hoofd probeerde een reclamebord doormidden te koppen. Gelukkig liep dit goed af en kon een natte spons de ergste pijn verlichten. De minuten die nog resteerden waren gek genoeg voor de C2. Right'Oh kreeg nog wel kansen maar daar werd slordig mee omgegaan. Totdat de 35e minuut aanbrak. Een volledig ongevaarlijke bal richting het C2-doel werd op een omslachtige manier uitverdedigd terwijl het een simpele keepersbal had moeten wezen. Door deze misser kwam de bal alsnog voor en werd in de goal achter Mitchell geschoten. 3-3 en nog enkele minuten blessuretijd te gaan. De stand veranderde gel
ukkig niet meer en zo pakte de C2 een meer dan terecht punt in een zware uitwedstrijd.
En van de betere wedstrijden van het seizoen en dit geeft hoop voor de laatste pot op donderdag. Martijn, Sefa en Rick; hartelijk dank voor de invalbeurt.