Voorbeschouwing VV Dongen – RCS
vrijdag 24 april 2009 - 13:34

Wedstrijdsponsor: Toon Leemans

Waar ik vorige week nog redelijk kritisch was naar de instelling van onze selectie moet ik me deze wek een beetje bescheidener opstellen. Door met 1-2 te winnen in Etten – Leur wisten de heren zich te revancheren voor de blamage in Waalwijk, maar daarbij komt nog bij dat VV Dongen zich in de veilige regionen van het klassement speelde. Dus toch geen “eendagsvlieg” maar een volwaardige 1e klasser en het mag gezegd worden dat die prestatie een enorme opsteker is voor de vereniging. Samen bouwen aan de toekomst en waarborging van onze fantastische opleiding. Zo’n eerste jaar in een hogere afdeling voetballen gaat gepaard met andere wetten en die hebben we dit seizoen een aantal malen mogen ervaren. Toch wist het team zich staande te houden tussen al het “geweld “en kan zich gaan richten op het volgende seizoen. Vooralsnog is het zeker dat VV Dongen niet met dezelfde selectie spelers doorgaat en dat er afscheid genomen gaat worden van een drietal spelers.

Danilo Verus en Stijn Biemans gaan hun sportieve carričre voortzetten bij de andere geelblauwen uit de regio, DESK en Bas Brabers verruilt na 1 seizoen VV Dongen voor Unitas Gorichem.
Danilo speelde voor het grootste gedeelte van zijn voetballoopbaan in de kleuren van Dongen . Een tussenstap naar FC Den Bosch bracht hem niet wat hij verwachtte, maar hij deed in die tijd zoveel ervaring op dat bij zijn terugkeer in het elftal van Dongen een heuse van Breukelen onder de lat stond.
Als een fantastische steunpilaar voor het elftal, met een ongelooflijke wil om te winnen, wist hij menig wedstrijd naar zijn hand te zetten en op cruciale momenten zelfs de wedstrijd te winnen. Ook buiten het veld gedraagt LO ( zoals de jongens hem noemen ) als een echte teamspeler. Naast zijn drukke baan op het Cambreurcollege  maakte Danilo tijd om van alles te regelen voor de selectie en is wat dat betreft een genot om mee te werken. Een heerlijke sportman in hart en nieren, die ambitieus is en zijn geluk gaat beproeven in de Hoofdklasse van het amateurvoetbal. We mogen als vereniging meer dan trots zijn dat we zo’n fantastische doelman onder de lat hebben gehad en we wensen hem alle geluk toe.

Stijntje Biemans, de Cruyff van VVDongen. Wat voor superlatieven moet je verzinnen om de voetbalcapaciteiten van deze jongen te beschrijven. Ik leerde Stijn 4 jaar gelden kennen toen ik lid werd van de technische staf. Hij kwam over als een schuchtere jongen die liever zijn voeten wilde laten praten dan zijn mond. Ik weet nog toen hem voor de eerste keer zag op een training en ik hem vroeg waar die fantastische trap vandaan kwam hij me met een blik aankeek van “waar lul jij nou over ? “. Hij zie niets en schoot nog een aantal ballen en ik hield wijselijk mijn mond dicht en stond alleen mar te genieten. Dat heb ik samen met de Dongen supporters 4 jaar mogen doen. Natuurlijk is Stijn ook van VV Dongen, maar ook hij heeft in de tussentijd een aantal uitstapjes gemaakt. RKC – jeugd , Baronie- selectie en dat allemaal op een zeer jeugdige leeftijd. Bij Baronie herkende ze het uitzonderlijke talent van Stijn niet en zo kwam hij terug naar VV Dongen.
In eerste instantie stond Stijn nog niet in de basis van het 1e elftal, door blessureleed, maar naarmate de tijd vorderde wist hij zijn stempel te gaan drukken op de speelwijze van het team, resulterend in het kampioenschap van vorig jaar.
In het seizoen 2007 – 2008 had Stijn zijn topjaar. Met 14 doelpunten en 9 assists was Stijn de grote man achter het behaalde kampioenschap. Saillant detail is dat hij ook nog het record “balletje hoog houden “ wist te vestigen . Met en ongelooflijk aantal van 1236 keer liet hij zien dat hij soms over buitenaardse kwaliteiten beschikt.
Een goede voetballer is niet altijd even makkelijk. Dit is een stelling die je vaak hoort langs de velden, maar Stijn Biemans is dan misschien niet altijd even aanspreekbaar voor de buitenwereld, hij liet elke zondag zien dat hij trots was om in het shirt van VV Dongen te voetballen.
Een man met zijn kwaliteiten is wellicht te goed voor Dongen en misschien ( of wel zeker ) is de tijd voor hem aangebroken om dit talent in de hoogste regionen te etaleren. Toch nemen we met pijn in het hart afscheid van deze “stille kracht”, maar met trots kijken we terug op een fantastische tijd.  Ik en de rest van de vereniging wensen Stijn prachtige voetbalsuccessen toe .

Over Bas Brabers kan ik helaas maar weinig zeggen, omdat de tijd te kort was om te ontdekken wat hij zou kunnen betekenen voor een elftal. Toch moet van hem gezegd worden dat hij een echt voetbaldier is, die kwalitatief van grote waarde zou kunnen zijn voor onze vereniging. Helaas kiest Bas voor de elite uit Gorinchem en ik weet zeker dat het witte shirt en de rode broek hem prachtig zal sieren . Sjef Partouns ziet zijn idool al na 1 seizoen verkassen en ook ik zal nooit weten wat voor ondoorgrondelijke krachten in Basje Brabers schuilen. Daarvoor moeten we een half uurtje reizen om dit te aanschouwen. VV Dongen wenst hem een supertijd toe.

Zondag spelen we de laatste thuiswedstrijd tegen RCS. De wedstrijden tegen deze Zeeuwse tegenstander staan altijd  bol van sensatie en geven de voetballiefhebber alles wat hij maar kan verlangen. Meer wil ik er niet over zeggen, slechts dat u van harte welkom bent om deze laatste thuiswedstrijd mee te maken.
Ons 2e elftal is nog niet zeker van behoud in de Hoofdklasse en speelt haar laatste thuiswedstrijd tegen JEKA. De punten zijn keihard nodig en daarom roepen wij u op om massaal het team te komen steunen.

ZONDAG 26 APRIL 2009

VV DONGEN 2        -          JEKA 2