4e titel voor Dongen E2
maandag 27 april 2009 - 19:24

Afgelopen zaterdag kon de E2 van VV Dongen kampioen worden. Dit kon de 4e keer in de afgelopen 5 competitities worden voor dit team. Dongen moest aantreden tegen de directe concurrent SCO. Om kampioen te worden moest minimaal gelijk gespeeld worden. Ondanks de eerdere 3 titels was de spanning voor de wedstrijd goed voelbaar. Al snel werd uit een goede corner van Jeroen Hultermans (Als gastspeler weer even terug in zijn oude team) de 1-0 gemaakt. Ondanks dat het goede spel zich voortzette kon SCO de 1-1 maken. We waren de schrik nog maar net teboven toen Daan verwoestend uithaalde vanaf de middellijn en Dongen op een 2-1 voorsprong zette. In het resterend deel van de 1e helft was Dongen sterker (Frank ontpopte zich tot een echte spelverdeler), maar zag door pech geen kans de score verder uit te bouwen.

De 2e helft begon Dongen ijzersterk. Door 2 goals van Jorik (waaronder één door een heel mooie assist van Jannick en de ander door een goede voorzet van Jeroen Pijnenburg) werd het al snel 4-1. Hierna kwam toch SCO goed op en nam het heft in handen. In korte tijd wisten ze 2 keer te scoren en de spanning in de wedstrijd terug te brengen. De druk op de verdediging en keeper Maurice was groot. Het middenveld heeft vooral aan het eind veel en goed verdedigend werk gedaan. Vooral Job zorgde met zijn verdedigende acties voor de nodige reddingen. Dit was ook nodig omdat Rick na een goede 1e helft in de 2e helft doordat hij erg benauwd was steeds minder kon betekenen. Door hard te werken en erg goed keeperswerk van Maurice wist Dongen de wedstrijd uit te spelen en was het kampioenschap een feit.

Petje af jongens voor jullie prestaties de afgelopen jaren en succes in de D.