E en F toernooi bij vv Dongen groot succes
maandag 8 juni 2009 - 08:21

Afgelopen zaterdag organiseerde vv Dongen een groot F en E toernooi. In de morgen hadden de organisatoren, Manja Elie en Kees van Dongen met twee tegenvallers te maken. De E.H.B.O. afdeling Dongen liet het jammerlijk afweten en het team van vv Waspik F3 kwam niet opdagen. Jammer voor de fanatieke teams die wel aanwezig waren. In de aanloop van dit toernooi hadden twee teams van WDS uit Breda te kennen gegeven niet te kunnen komen. Vv Oni uit ’s-Gravenmoer bood aan om de opengevallen plaatsen in te nemen, zodat het toernooi schema in takt kon blijven. Tinus de Man had er weer voor gezorgd dat de speelvelden er op en top bij lagen. Er waren alles bij elkaar zo’n 10 eigen jeugdleden bereid gevonden om als scheidsrechter te fungeren dus niets kon verder een mooie dag nog in de weg staan. Bij de eerste jaars F teams was het juist Oni F2 die met de grootste beker aan de haal ging, deze was beschikbaar gesteld door Mercedes Benz Charter Way uit Utrecht. De tweede en derde plaats waren voor resp. vv Dongen F4 en F3. Een hele mooie prestatie. Het team van Beek Vooruit F7 won de penalty bokaal. Bij de tweede jaars F teams was de finale een dongense aangelegenheid. Dongen F1 was met 4 – 0 de sterkte en won verdiend van vv Dongen F2. Ook hier ging de penalty bokaal mee naar Prinsenbeek voor het team van Beek Vooruit F1.

In de middag werd het E toernooi gespeeld. Hier was de hoofdsponsor Bouwbedrijf Osdo uit Dongen. Bij de eerste jaars E moest zowel de finale als de strijd om de 3e en 4e plaats beslist worden met panaly’s Het team van sv Reeshof E5 was in de finale de gelukkige boven het  team van vv Dongen E3. The Gunners werd door hun strafschoppen derde terwijl het team van vv Dongen E4 de vierde plaats behaalde. Het ingevallen team van Oni werd vijfde maar won wel de penalty bokaal. Bij de tweede jaars E ging de grootste beker naar het team van vv Dongen E1. Zij waren in de finale de betere van Madese Boys E3. Vv Dongen E2 won de derde prijs ten koste van The Gunners E1. De penalty bokaal ging hier mee naar Tilburg, Het team van sv Reeshof E8 behaalde de hoogste scoore.

Bij beide prijsuitreikingen kon Kees van Dongen uiteraard met trots de scheidsrechters bedanken voor hun inzet Ook Gijs de Ligt kreeg een woord van dank, hij verzorgde de gehele dag de organisatie van de penalty bokaal. Verder was er een dankwoord en bewondering voor de dames die er voor zorgde dat alle spelers en heerlijke pannenkoek kregen, er was ook drinken en zij hebben allemaal een gezonde appel en een mandarijn gekregen. De pannenkoeken werden gesponsord door van den Noort uit Dongen en het fruit kwam van Paul de Groenteman.

Al met al een heerlijke dag voor het talent van de toekomst en Manja en Kees hebben zeker vv Dongen weer vaster op de toernooi kaart gezet.