Eerste seizoenshelft dames
dinsdag 20 december 2005 - 09:10

Wisselende eerste seizoenshelft dames VV Dongen

DONGEN Vier keer gewonnen, vier keer een gelijkspel en drie keer verloren. Dat is de balans die de dames van VV Dongen na de eerste seizoenshelft op kunnen maken. De eerste elf wedstrijden leverden zestien punten op, wat de dames in de winterstop een achtste plaats op de ranglijst heeft opgeleverd.

Ietwat teleurstellend misschien, maar veel is er met die achtste plaats niet gezegd. De verschillen zijn namelijk erg klein. De nummers drie tot en met negen staan binnen zes punten van elkaar, dus over de uitslag van de competitie is nog niets gezegd. Behalve over de winnaar dan, zo lijkt het, want Noad uit Tilburg staat met negen winstpartijen en twee gelijke spelen (29 punten) ruim bovenaan. Nummer twee, Marjola Girls volgt op vijf punten en heeft een wedstrijd meer gespeeld. Noad is dus op weg naar het kampioenschap, al lieten de Tilburgse dames het vorig seizoen in de laatste wedstrijden nog liggen, waardoor Viola er met de titel vandoor ging.

De uitwedstrijd tegen Noad, het derde competitieduel, was voor de dames van VV Dongen, tot enkele weken geleden, de enige verliespartij in de eerste helft van de competitie. In dat duel werd het 3-2 voor de thuisploeg en had er voor de Dongense dames wellicht een puntje ingezeten. Lang baalde Dongen van dat puntverlies, want dat zou bij de eindafrekening wel eens cruciaal kunnen blijken. Tot enkele weken geleden, want toen werd er in Fijnaart van de nummer laatst, Kaaise Boys verloren en dat betekende een duikeling op de ranglijst. Tot dan toe was er, na Noad uit, geen wedstrijd meer verloren en steeg Dongen op een gegeven moment zelfs naar de tweede plaats. Mede door het verlies tegen Kaaise Boys hebben de dames die hoge klassering echter niet lang vast weten te houden. Een week geleden bleek ook OVV67 in Dongen te sterk voor de thuisploeg, met als gevolg dat de dames van VV Dongen zichzelf nu op ranglijst in de onderste helft terug kunnen vinden.

Erg dramatisch is dat niet, want, zoals al eerder gezegd, ontlopen veel ploegen in de competitie elkaar maar weinig en dat bleek ook uit de uitslagen van Dongen. Tegen vergelijkbare clubs als WDS19, Blauw Wit81, Marjola Girls en Schijf werd gelijk gespeeld. Toevalligerwijs werd het in alledrie die wedstrijden ook nog eens 2-2. Tegen Terneuzen, Madese Boys en SC t Zand, clubs die onder VV Dongen staan, werd goed gewonnen.

Het spel van Dongen was de eerste competitiehelft wisselend. Onder andere in en tegen Terneuzen (1-3) speelde de dames erg goed voetbal en ook de eerste helft thuis tegen OVV was erg goed, al wisten de dames dat goede spel helaas niet in punten uit te drukken.

Het manco van Dongen lijkt in zwaardere wedstrijden vaak in de tweede helft te liggen, wanneer het conditioneel moeilijk wordt. Ook speelt Dongen beter tegen voetballende ploegen dan tegen wat meer fysieke tegenstanders. Lang was Dongen n van de ploegen met de meeste doelpunten voor (voor het overgrote deel gemaakt door Marianne van der Schans) en met de minste doelpunten tegen. Door de uitslagen van de laatste weken is Dongen in die rangschikking echter ook wat gezakt.

Groot minpunt van het seizoen tot nu toe, zijn de blessures waarmee Dongen te maken kreeg. Zo vielen Sofie Kroot, Janneke Laurijssen en Wendy van Loon voor lange tijd uit. Voor Van Loon geldt zelfs dat zij met voetballen moet stoppen, wat voor haar n voor het team natuurlijk erg jammer en vervelend is. Positief is dat er met de nieuwe trainer, Hans Kuijsters, een goede, sportieve en gezellige sfeer is in de groep en dat de wil om te winnen en te werken bij iedereen aanwezig is. Daarom is het voornemen voor 2006 van de dames van VV Dongen ook om de stijgende lijn weer in te zetten en de tweede helft van dit seizoen met de top van de ranglijst mee te draaien. En wie weet zit een plaats bij de top drie in het jaar van het tienjarig jubileum er wel in!

De eerstvolgende competitiewedstrijd van de Dames van VV Dongen is op zondag 15 januari, in Breda tegen WDS19.