Dongen A1 weer terug in de race
zondag 15 november 2009 - 10:36

De grote vraag was of we de tik,die Longa ons vorige week gaf, weer te boven waren.
De wedstrijd tegen de volgende concurrent vv Rijen stond voor de deur.
Deze ploeg had tot nu toe een goede reeks achter de rug. De laatste partij tegen SCO was echter met verlies.
Kortom vv Rijen moest ook een en ander recht zetten.

De eerste helft was in het begin duidelijk voor ons. Met goed spel lieten we zien dat de tik totaal geen negatieve invloed had achtergelaten.
Na 30 minuten was het al 2-0 en er had nog meer ingezeten. De wedstrijd had eigenlijk al beslist kunnen zijn.
Door een blessure van Jaap moest er wat in de achterhoede geschoven worden. De organisatie moest aangepast worden. Dit betekent even wennen.
Hiervan maakte vv Rijen dankbaar gebruik en zorgde in de laatste minuten van de eerste helft voor de aansluitingstreffer.
Dongen was dus nog niet veilig.

Het begin van de tweede helft probeerde vv Rijen het spel naar zich toe te trekken.
Echt gevaarlijk werd het niet. Maar het bleef oppassen.
Een moment voor bezinning zou goed uitkomen. Door verzoeken van de supporterskant van Dongen werd dit door de scheids gehonoreerd. In de 53 e minuut werd iedereen van het veld gestuurd om eens even de zaak goed op een rijtje te krijgen.
Dat deze bezinning nut had bleek wel uit de spelhervatting. Blijkbaar was Rijen uit en wij weer in balans.
Kort daarna werd de 3-1 namelijk gescoord uit een vrije trap.
Daarna bleven we de druk naar voren houden en creŽerden goede kansen.
Het duurde ook niet lang voordat de 4-1 op het scorebord kon worden bijgeschreven.
Daarna was het even gas terug nemen en de wedstrijd, mede door personeelgebrek bij vv Rijen, zonder problemen uitspelen.

Door de overwinning blijven we kort bij de eerste 3 en wordt het gat tussen de koplopers en middenmoot groter.

Een goed resultaat.

I like,