Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Voorbeschouwing VV Dongen - GVV Unitas
woensdag 10 maart 2010 - 15:05

19

Wedstrijdsponsor:
Brabers Infra en Buitentrends
Eindsestraat 8
5105 AC Dongen
Telefoon: 0162 - 31 83 65
Fax: 0162 - 31 84 00
Internet: http://www.brabers.com
E-mail
: info@brabers.com

Twee weken geleden stond de wedstrijd tegen  GVV Unitas gepland, maar door de slechte weersomstandigheden werd het duel afgelast.
Om nu weer een heel stuk over deze ontmoeting te schrijven heeft niet zo veel zin en verwijs ik u naar de voorbeschouwing van die week.
Het enige wat veranderd is, is dat GVV Unitas afgelopen week met 3-5 verloor van WSC ( 3 doelpunten na rust door Ramsteijn ) en dat VV Dongen een halve wedstrijd in Best speelde.
VV Dongen staat nu 4e met 24 punten uit 13 wedstrijden en GVV Unitas staat voorlaatste met 12 punten uit 15 duels.
Daarnaast heeft VV Dongen evenveel verliespunten als De Valk, maar VV Dongen loopt 3 wedstrijden achter op de koploper.

Tijd voor de schrijver om eens een paar spelers nader aan u voor te stellen.
Fatih Kamaci en Larry van Ommen zijn de drijvende krachten op het middenveld van VV Dongen.
Afgelopen zomer kwamen deze twee heren uit Waalwijk naar Dongen, van Ommen kwam van WSC en Kamaci van RKC ( beloften )
Echte vedettes komen altijd te laat op een afspraak. Na nog een keurig SMS-je van Larry van Ommen dat ze iets verlaat waren, kwamen de heren binnen en hadden we een half uur de tijd om te praten over voetbal, ambities en toekomst

“Echt een supervereniging !”  Kamaci ( nummer 8 ) heeft nog nooit in het amateurvoetbal gezeten of gespeeld en VV Dongen is voor hem de eerste amateurclub.
“Ik had dat niet verwacht, maar alles is goed geregeld en ik voel me erg thuis bij de club. Dat de resultaten positief zijn, werkt daar natuurlijk aan mee.”
Kamaci begon op zijn 6e jaar te voetballen bij RKC. “ Ik weet nog dat ik met mijn vader naar RKC ging om in te schrijven. Dat kon nog in die tijd, want RKC had toen nog een amateurtak”.

Hij volgde alle opleidingen speelde de laatste 5 seizoenen onder trainer John Feskens.
“Eigenlijk niet goed als je altijd onder dezelfde trainer speelt, maar hij ging telkens met het elftal mee.”
Vorig jaar kwam er een abrupt einde aan de verbintenis tussen hem en RKC. De pas 19 jarige voetballer werd door Ruud Brood te licht bevonden voor een plaats in de selectie.
RKC stond op het punt om te promoveren en Brood vond Kamaci niet eredivisie waardig.
“Ja, teleurstellend. Ik was jaren aan het werk geweest om de top te bereiken en dan krijg je de boodschap dat je mag vertrekken.”
Kamaci zou tot mei moeten wachten of deze beslissing definitief zou worden, want dan pas zou het duidelijk zijn of RKC ging promoveren. Wel goed genoeg voor de 1e divisie, maar tekortkomend voor de eredivisie.
Het leven van een voetballer is en blijft onzeker. Daar kwam Kamaci achter toen hij op zoek ging naar een andere club

Turkije was voor hem een optie en eigenlijk droomde hij van een mooi avontuur. Hier en daar had Kamaci een aantal proeftrainingen georganiseerd voor hemzelf en er waren clubs in hem geďnteresseerd. Dat het allemaal niet doorging had te maken met een aantal zaken waar Kamaci het niet over wil hebben.
De tijd begon te dringen en Kamaci moest voor het amateurvoetbal gaan in Nederland.

“Schijndel en JVC Cuijck waren geďnteresseerd, maar bij beide clubs kwamen we niet tot overeenstemming over een aantal wensen. Via een oude trainer kwam ik in contact met VV Dongen en kort voor het verstrijken van de overschrijftermijn koos ik voor VV Dongen, mede door het feit dat Larry van Ommen daar ook ging spelen.”

De van huis uit vrijde verdediger ontwikkelde zich de laatste jaren tot een ouderwetse “spielmacher”
“Mijn sterke punten zijn traptechniek, balvast, vrije trap en spelinzicht ( handelingssnelheid )..
In de omschakeling laat ik nog weleens iets liggen en daar moet ik aan werken en….oh ja, koppen…hahaha. “ Larry van Ommen maakt meteen een opmerking over een gemist kansje afgelopen zondag, maar wijs als Kamaci is, gaat hij daar niet op in.
Hij moest wel wennen aan het niveau binnen de amateurs, maar is na ruim een half jaar zover, dat hij in staat is om anderen beter te laten voetballen.
Kamaci, vrijgezel en werkend bij Bronx Shoes volgt een opleiding tot fitnessinstructeur. Hij heeft nog steeds de ambitie om het hoogste in het voetbal te bereiken en of dat bij VV Dongen of een andere club is kan hij nog niet zeggen. “Dat hangt af van zoveel zaken.”
Voor een jongen die in mei pas 20 jaar wordt weet Kamaci hoe de voetbalwereld in elkaar zit en is hij voor VV Dongen een genot om naar te kijken.

Tijdens het gesprek zit Larry van Ommen aandachtig mee te luisteren. De nummer 10 van VV Dongen oogt klein, maar voetbalt groots.
Met 7 doelpunten is van Ommen de topscoorder van het team en is naast Kamaci het belangrijkste schakelpunt in het elftal van VV Dongen.
“Ik ging pas voetballen op mijn 10e jaar. Ik ben astmatisch en mijn ouders en dokters zeiden dat zwemmen beter voor me was. Iedereen voetbalde en dat wilde ik ook. Ik ging voetballen bij RWB in de D3.”
Dat het natuurtalent niet onopgemerkt bleef bewijst de snelle loopbaan van van Ommen.
Hij kwam in de C1 van RWB, waarna  hij door RKC werd gescout en tot de B-junioren landelijk speelde.
Maar RKC vond hem fysiek niet sterk genoeg en kon de klim naar de A-junioren niet maken. Teleurgesteld kwam hij op zijn 18e terug bij RWB en speelde 1 jaar in de A1 om het jaar daarna te debuteren in het 1e elftal. Hij was toen net 18 jaar.

Larry van Ommen wordt dit jaar 26 en geeft gymles. Hij gaat in juni / juli samenwonen Tussen zijn 18e en 26e jaar speelde van Ommen voor RWB, WSC en in de zaal voor CFE/VDL.
“Zaalvoetbal is wel mijn ding. Ik heb enkele jaren op eredivisieniveau gespeeld, echt geweldig.”
Bij WSC maakte hij nog wel deel uit van de selectie van vorig seizoen maar speelde slechts enkele wedstrijden, mede door zijn zaalvoetbalactiviteiten.

De terugkeer naar het veldvoetbal past eigenlijk niet in het verhaal. “Dat komt omdat er bij CFE/VDL spelers werden aangetrokken, waardoor ik mijn plaats in het 1e team zou verliezen.
Dennis Amkreutz belde me op het goede moment op en vertelde me dat VV Dongen een nummer 10 zocht.”
Dat hij het naar zijn zin heeft kan je merken in de omgang met de supporters. Hij is open en heeft een ongelooflijke winnermentaliteit. “Ik wist niet wat ik kon verwachten weet je wel, een dorp is toch anders, maar het is veel leuker dan bij andere clubs waar ik gespeeld heb.”

Van Ommen is eerlijk voor zichzelf als hij zegt dat hij het zaalvoetbal op het hoogste niveau wel eens mist en hij is ook eerlijk als hij zegt dat Hoofdklasse voor hem een ambitie is die hij wil nasteven.
“Ik vind dat je als persoon altijd een bepaalde droom moet hebben en het hoogst haalbare moet nastreven. Niet omdat ik vind dat ik zo goed ben, maar omdat ik weet wat ik kan en daar wil ik de grens in vinden.”
“Kijk, ik leer nog steeds. Winnen wil ik altijd en dat is ook iets wat tegen me werkt, want ik kan niet tegen mijn verlies en daar zal ik mentaal aan moeten werken.”
Van Ommen  is gezegend met een fijne traptechniek en is positioneel erg sterk. “Vooral de binnenkantvoet….hahaha.”
Voor de lezer : Van Ommen scoorde en magistraal doelpunt tegen LONGA vanaf hoekrandje 16 met de binnenkant. De bal krulde fijntes over de keeper inde verste hoek.
De training begint en de heren geven me een keurig handje “Geen onzin opschrijven hč Frankie !! “

Twee spelers van VV Dongen die weten wat ze wel en niet kunnen, en voor het huidige VV Dongen van meerwaarde zijn. U kunt ze zien schitteren op ons mooie sportpark.

Bekij het fotoboek van dit artikel voor een foto-impressie van beide Dongen-spelers.

ZONDAG 14 MAART 2010

VV DONGEN - GVV UNITAS

AANVANG   14.30 UUR
 
 Reageren :  frank.van.heteren@home.nl