A1 sluit slechte reeks af.
zaterdag 24 april 2010 - 18:23

Na 2 weken stond er weer eens een competitiewedstrijd op het programma.
Het was de vraag of de A1 de slechte reeks achter zich kon laten en weer eens een goede prestatie neer kon zetten.
De uitwedstrijd tegen Rijen zou hier antwoord op moeten geven. Deze club had net een goed reeks achter de rug en had nog wat recht te zetten na het zware verlies in eerder dit seizoen in Dongen.

De eerste 12 minuten golfde het spel op en neer. Beide keepers werden herhaaldelijk op proef gesteld.
Toch was het Dongen die de kans had om de score open te breken.
Het was toch Rijen die ons de eer ontnam. Na een wat merkwaardige beslissing van de scheids werd een indirecte vrije trap randje 16 aan Rijen gegeven.
Deze vrije trap werd afgesloten met een mooi en onhoudbaar schot. Stand 1-0.
Dongen liet zich niet van wijs brengen en pakte de draad goed op.
Enkel minuten na de openingsgoal kwam de verdiende gelijkmaker.
Een goed assist van links belandde bij de tweede paal. De bal werd simpel binnengetikt.
We blijven daarna de goalvan de tegenstander opzoeken en bleven wachten op kansen. Wederom werd een voorzet van links simpel binnengetikt. 1-2. Dit was meteen de ruststand.

De eerste 15 minuten was ons spel bedroevend en Rijen zag kans om gelijk en kort daarna voor te komen.
Zo keek de A1 na 15 minuten tegen een 3-2 achterstand aan.
Deze tik kwam even aan, maar had wel als gevolg dat heel het team wakker werd.
Het tempo wordt opgevoerd en we namen het initiatief.
De kansen kwamen weer. De gelijkmaker hing in de lucht.
Een penalty in de 62 e minuut zorgde eindelijk voor de 3-3.
Het team wist dat er meer te halen viel. Rijen viel wat terug en met name over links kwam er steeds meer ruimte.
Na nog geen minuut viel de 4e treffer voor Dongen.
Daarna was het eenrichtingsverkeer. In enkele minuten liepen we uit naar totaal 6 treffers.
Het hadden er wel meer kunnen zijn.
Het bracht de eindstand op 3 voor Rijen en 6 voor Dongen.
Buiten de dip begin twee helft kunnen we terug kijken op een goed gespeelde wedstrijd.
Door deze overwinning zijn we op 4e plaats geŽindigd.

Volgende week wacht nog de thuis de laatste competitiewedstrijd tegen Theole.
Ik ga er vanuit dat we deze wedstrijd met dezelfde inzet ingaan en het Dongens publiek nog op een mooie overwinning trakteren.

Ben van den Broek