Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Voorbeschouwing LRC Leerdam - VV Dongen
donderdag 19 augustus 2010 - 21:44

1

Voorbeschouwing LRC – VV Dongen met interview Frank Voskuil

De periode van vrijblijvendheid is voorbij. VV Dongen speelde de afgelopen week twee wedstrijden, waarin het een keer verloor en een keer gelijkspeelde. Dat het duel tegen IJsselmeervogels te vroeg kwam wist elke rechtgeaarde supporter en het verlies van 2-0 kwam niet als een verrassing.

Met een geďmproviseerd middenveld en voorhoede moest het team van Clemens Bastiaansen zichzelf presenteren aan het goed opgekomen publiek. Liefst 1052 mensen hadden de moeite genomen om naar sportpark de Biezen te komen en zagen een aantal nieuwe jongens in de basis van VV Dongen debuteren.

Jeroen Nagel, komend van Haaglandia liet zichzelf in positieve zin zien en met het postuur van een reus kan hij zowel aanvallend als verdedigend een meerwaarde zijn voor de Geel-Blauwen. In Dongen houden we van bijnamen en ik denk dat “de Bonk” wel een goeie voor Jeroen is.

Floris Wouters, bijnaam “het Ukkie” speelde vooral in de eerste helft een goede wedstrijd. De van Willem II / RKC overgekomen 18 jarige knul uit 's Gravenmoer is een aanwinst in de selectie. Met prima overzicht en snelle aanname wist hij meerdere malen de geroutineerde 'Spakenburgers´ in verlegenheid te brengen. In de 2e helft zag je hem een beetje terugzakken, maar hij is een absolute topper, waarvan we nog veel gaan zien dit seizoen.

Derde nieuwkomer in het duel tegen de Rooien was Jaouad Chraou. De aanwinst uit Waalwijk is voor de VV Dongen supporters geen onbekende.Vorig seizoen speelde de bewegelijke aanvaller bij WSC en is dus een bekende van o.a. Larry van Ommen en Mounir Maamar. Hij had een moeilijke middag tegen de professionele verdedigers van Ijselmeervogels en dat is geen schande. Ook hij heeft die extra ´move´ in huis waarvoor mensen naar voetbal konen kijken.

Bijnaam ?  Mail naar frank.van.heteren@home.nl  en volgende week zal ik u bekend maken welke het is geworden.

VV Dongen mag blij zijn dat jongens als Jeroen, Floris en Jaouad zich aansluiten bij een groep, die qua voetbal nog steeds in een ontwikkelingsfase zit. Ondanks het fantastische seizoen van vorig jaar is de ploeg nog niet uitgeleerd. De gemiddelde leeftijd van de selectie is 22 jaar. Een gretige en jonge ploeg, die alle mogelijkheden in zich heeft om de tegenstander te verrassen, maar de valkuil van de `Kanaries` is onderschatting of misschien wel overschatting van hun eigen kunnen.

Afgelopen dinsdag werd er ook geoefend tegen Nemelaer  (1e klasse). De promovendus wist VV Dongen op 1-1 te houden en het enige doelpunt van VV Dongen kwam uit de enige fatsoenlijke aanval. Blijkbaar hadden de heren er niet zo veel zin in. Ik betwijfel het. Misschien zat de wedstrijd van zaterdag nog in de benen. Het zou kunnen, want in die wedstrijd werd in deze fase van de voorbereiding net iets teveel gevraagd van de lichamen. Ik weet het niet, maar misschien is het wel goed dat deze uitslagen zijn behaald. Het ontneemt de jongens van de druk dat ze niet meer mogen verliezen of kunnen verliezen. Je kan het maar gehad hebben en wellicht dat de heren op aarde neer zijn gedaald en weten dat het seizoen 2009 – 2010 is afgelopen en dat het nieuwe seizoen 2010 – 2011 angstvallig dicht voor de deur staat.

Leider Frank Voskuil is voor het tweede jaar leider van VV Dongen 1 en heeft in zijn debuutjaar eigenlijk wel alles meegemaakt wat je als staflid maar mee kunt maken. Als ervaren veteraan kent Frank de klappen van de zweep op het hoogste niveau van het voetbal. Op 22-jarige leeftijd debuteerde hij samen met zijn tweelingbroer Patrick in het eerste van VV Dongen. Op dat moment speelde het team in de 3e Klasse.

“In het begin was het heel erg wennen, het regelen, de personen, ik moest mijn weg vinden, m.a.w. het leiderschap was meer dan ik van te voren had verwacht.” Frank vertelt van zijn eerste indruk bij het huidige eerste team. “Later in het seizoen vond ik mijn draai.”

Frank is niet de man die op de voorgrond wil staan. Hij is rustig , oogt rustig en wil alles rustig doen: “Ze maken mijn pies niet lauw, maar van zaterdag op zondag kan ik niet slapen, je kan beter zelf op het veld staan dan ernaast.”

De interviewer kent dit gevoel maar al te goed, alleen liet die nogal eens zijn emotie de vrije loop, dat doet Frank Voskuil alleen als hij zelf op het veld staat:  “Ingrid had nooit met Frank de voetballer getrouwd, ik ben een echt ettertje in het veld, dat hoort nou eenmaal bij het spelletje.” Voskuil is een echt voetbaldier en daarom de ideale leider: “Af en toe praat ik wel eens over tactiek, vooral over het spelbeeld van de wedstrijd, ik heb dan wel het gevoel dat ze me serieus nemen.”

Leiders hebben de schone taak om tussen het bestuur, trainer , technische en medische staf en de spelers de rol van katalysator van alle bewegingen binnen deze clubjes te spelen; “Je moet zoveel mogelijk informatie hebben om te kunnen acteren en daarin moet je zelf een heel grote rol in spelen, want niet iedereen laat het achterste van zijn tong zien. Je bent in feite de spin in het web en je wilt het iedereen naar de zin maken.” Frank verwoordt het goed, want de rol van leider wordt soms onderschat. Op weg het naar het nieuwe seizoen heeft Frank zijn mening  klaar : “Ik denk dat we goed mee kunnen draaien, de selectie is weinig veranderd en is in de breedte sterker geworden. De enige valkuil is dat we ons zelf gaan overschatten. Het voorbeeld ligt al tegen Nemelaer. Als het even niet draait zie je dat er onrust in het team ontstaat en kunnen ze het niet omkeren.  Kijk, een goed draaiend team, daar hoef je weinig aan te doen en is iedereen in te passen. Wat ze moeten leren is om een slechte wedstrijd zo te spelen dat ze kunnen terugkeren naar de basis.”

Hoofdklasse voetballen is nieuw voor VV Dongen en Voskuil ziet de voordelen: “Bussen zijn geregeld, er zijn nieuwe presentatie-pakken, we hebben een nieuwe medehoofdsponsor (POLTEC) dus we hebben nieuwe tenues en we hebben er zelfs een assistent-trainer bij, Osman Erbas.”

Zaterdag 21 augustus ontmoet VV Dongen het onbekende LRC voor een poulewedstrijd voor de districts KNVB beker.. Twee jaar gelden stond de zaterdag Hoofdklasser nog in de finale maar kwam als verliezer uit de strijd. In Leerdam is men de mening toegedaan dat deze wedstrijden in de voorbereiding weldegelijk belangrijk zijn. “Ik vind dat ook, het zijn geen normale oefenwedstrijden , het gaat ergens over. Je ziet tenslotte wat er uit kan komen. Het leeft bij de jongens en we zullen wel zien hoe zich dat zaterdag uitbetaald. Ze willen echt.”

Frank heeft het volste vertrouwen in zijn team en de supporters natuurlijk ook.

Heeft u er ook vertrouwen in dan bent u van harte uitgenodigd om naar Leerdam te komen. De steun van u is, net als vorig seizoen, van groot belang !!!

ZATERDAG 21 AUGUSTUS 2010

LRC               -                      VV DONGEN

Uitslag:  3-3

LRC
Sportpark Bruinsdeel
Bruininxdeelsekade 4
4143 LM  LEERDAM