Voorbeschouwing Ste.Do.Co. – VV Dongen ( beker )
donderdag 26 augustus 2010 - 18:34

Verlies heeft drie kanten : Je kunt verliezen van jezelf, je kunt verliezen, omdat de tegenstander te sterk is en je kunt verliezen, omdat je pech hebt.
Tegen Rijnsburgse Boys viel het verlies in de categorie “te sterke tegenstander”, maar daaraan moet worden toegevoegd dat VV Dongen zichzelf niet naar de slachtbank liet leiden.
En daarin zit de winst.

VV Dongen speelde de 3e officiële wedstrijd van het seizoen 2010 – 2011 tegen een tegenstander, die qua budget en uitstraling niet zou misstaan in de Jupiler League.
Het avontuur in de Amstel Cup waas na 90 minuten te einde, maar de jongens waren wel een ervaring rijker.
De manschappen van Clemens Bastiaansen waren misschien ietwat geďntimideerd door de omgeving en kwamen daardoor wat bleu uit de startblokken. De 30 - koppige harde kern supporters uit Dongen zagen dat VV Dongen Rijnsburgse Boys met respect tegemoet trad.
Pas na 10 minuten kwamen de heren los van de zenuwen en lieten ze de “bollenkwekers” uit Rijnsburg  zien dat er in Brabant wel degelijk goed gevoetbald kan worden.
De duurbetaalde amateurs uit Rijnsburg ( tenminste, als ze daar al vandaan komen ) werden door de technisch vaardige jongens uit Dongen bij vlagen voor aap gezet en dat bracht natuurlijk spontane hilariteit op de tribune.
Ton Leemans probeerde de supporters van Rijnsburg duidelijk te maken dat 'onze jongens' echte club jongens zijn, maar zijn toehoorders hadden de cursus 'Brabants voor beginnelingen' niet gevolgd, dus zijn opmerkingen bleven hangen tussen het sfeervak en het vak voor de Bobo's.
Toon heeft natuurlijk wel gelijk, want amateurvoetbal in de topklasse heeft niets meer te maken met “amateur”.

Het maakt het uiteindelijk verlies veel dragelijker, want VV Dongen speelde in deze fase van de voorbereiding haar beste wedstrijd en de fervente supporter zag de contouren van het nieuwe team van Clemens Bastiaansen. Vooral de inbreng van Jeroen Nagel in de defensie is een absolute verbetering. De van vakantie teruggekeerde Manuel de Ceuster speelde ook een half uurtje mee en bracht de nodige rust op het middenveld.
Lars Jansens was op de positie van Manuel gestart en kan terugkijken op een leerzame avond.
Alhoewel hij soms werd overlopen door het sterke middenveld van Rijnsburgse Boys kan je het de jeugdige Lars niet kwalijk nemen dat hij soms in een moeilijke positie kwam.
Ook Paultje van Zon  leerde, vooral in de 1e helft, de andere wetten van het topamateur voetbal.   Hij werd bij tijd en wijlen overlopen door de supersnelle rechtsbuiten van Rijnsburgse Boys, maar herstelde zich in de 2e helft op formidabele wijze.
Een ander lichtpunt van de avond was de inbreng van Timen Beijes. Hij redde VV Dongen voor een grotere achterstand en het is voor de voetballiefhebber smullen om hem aan het werk te zien. Zelfs de supporters van Rijnsburgse Boys spraken na de wedstrijd met respect over hem.
Dan het duo waar alles om draait: Fatih Kamaci en Larry van Ommen.
“We zijn nog niet in vorm, maar het komt eraan.”
Gebroederlijk zaten de beide heren aan een frietje in de hele gezellige kantine (maar niet heus), terwijl er voor de spelers bami klaarstond in het sponsorhome. Het spreekt voor de jongens dat ze zichzelf onder het 'gewone volk' mengden en het geeft het verschil aan tussen clubgevoel  ( Dongen ) en eigenbelang ( Rijnsburg ).

Complimenten aan de trainer, die net als de supporter op de tribune het gevoel had dat er iets te halen viel.
De tactiek om een verdediger op te offeren voor een aanvaller toont aan dat onze nieuwe hoofdcoach over ballen beschikt en het risico niet uit de weg gaat.
Complimenten aan de instelling van VV Dongen, die hebben aangetoond, dat ze op weg zijn de vorm van vorig seizoen te herpakken  en dat ze laten zien dat  ze willen leren om nog beter te worden.
 Complimenten aan de meegereisde toeschouwers uit Dongen, ondanks het verschrikkelijk aanvangstijdstip.

Zaterdag 28 augustus speelt VV Dongen wederom een uitwedstrijd. Er moet gevoetbald worden tegen Ste.Do.Co.(Hoornaar)  in de poulefase van de districtsbeker.  Ste.Do.Co. speelt de competitie in de 1e klasse van het zaterdag voetbal. De Heren 1 ( zie website Ste.Do.Co.) zijn vorig seizoen gepromoveerd.
Het is voor VV dongen de 2e wedstrijd in de poule, nadat het team vorige week zaterdag de eerste wedstrijd met 3-3 gelijkspeelde tegen LRC.
Laatstgenoemde speelde dinsdag tegen de komende tegenstander van VV Dongen en verloren het duel met 1-0
Dat betekent dat Ste.Do.Co. reeds geplaatst is voor de knock-out fase van het bekertoernooi, want het won ook de uitwedstrijd tegen RKJVV ( Den Bosch) met 0-4.
In de poule gaan twee teams verder, waarin VV Dongen in ieder geval moet winnen om kans te blijven maken op de volgende ronde.
De spelers zijn het aan hun stand verplicht als houder van de beker en gezien de terugkeer van Thomas Mertens en Manuel de Ceuster kan Clemens Bastiaansen beschikken over een grote groep.
Minpunt in de voorbereiding is het wegvallen van de geblesseerde Jaouad Chraou en Floris Wouters.
Jaouad heeft een knieblessure opgelopen, maar zoals het eruitziet zijn de kruisbanden niet geraakt. Daar wordt binnenkort uitsluitsel over gegeven.
Floris kampt met een onwillige hamstring, maar zal binnenkort de trainingen hervatten, omdat het gaat om een verrekking i.p.v. een scheuring.

Het tijdstip van de wedstrijd van aanstaande zaterdag valt wederom tussen het vlees en de aardappelen, 17.00 uur.
Toch wil ik u bij deze oproepen om mee te gaan met de Geel Blauwe Machine. U kunt met uw eigen ogen zien dat er een flinke progressie is geboekt tussen de wedstrijd van aanstaande zaterdag en de eerste wedstrijd tegen Ijselmeervogels.
Het zit eraan te komen ; de gedrevenheid, de vorm, de wil om te winnen en het altijd aanwezige plezier !!!

ZATERDAG 28 AUGUSTUS 2010

STE.DO.CO.  –  VV DONGEN