Speelster C1 in Nederlands Elftal
maandag 30 januari 2006 - 09:18

Als lid van een zeer sportieve familie werd Marlou Peeters al jong lid van voetbalvereniging Olympia'60, waar ook haar vader Peter en oom Mark al bijna hun hele leven voetballen. Al snel werd zij opgemerkt door trainers van de KNVB district Breda en uitgenodigd voor een aantal trainingen en oefenwedstrijden tegen andere districten.

Elk jaar zag Marlou andere speelsters komen en gaan, maar zij genoot nog steeds het vertrouwen van de technische staf in Breda.

Het was diezelfde technische staf, die Marlou het advies gaf om op een hoger niveau te gaan trainen en spelen en bij voorkeur nog een paar jaar tussen de jongens, om haar fysieke weerstand nog extra te vergroten.

Afgelopen jaar in mei heeft Marlou bij VV Dongen aangeklopt en is door Kees Vos en Harrie de Jong opgenomen in de C1-C2 selectie. Voor alle betrokkene was het natuurlijk even wennen, maar vanaf dag 1 was duidelijk dat Marlou een doel voor ogen heeft; Het hoogst mogelijke bereiken in de voetbalsport.

Vanaf begin van de competitie staat zij haar "mannetje" in de C1, die zowel in de Beker als in de Competitie nog ongeslagen zijn.

Ook heeft zij al een keer haar bijdrage geleverd bij ons Dames team in de uitwedstrijd tegen WDS'19. Trainer Hans Kuysters was net als de trainers van de C1 zeer enthousiast over haar spel.

Dit alles is ook de coach van het Nederlands Elftal onder 15 jaar, Maria van Kortenhof, niet ontgaan.

Daarom heeft zij begin januari Marlou met nog 22 andere speelsters uitgenodigt voor een aantal activiteiten met dit Nederlands Elftal.

Vanaf nu tot eind mei zal er bijna wekelijks getraind worden in de zeister bossen. 18.30 verzamelen, 19.30 start activiteit, 21.00 einde activiteit.

Kortom een extra belasting naast haar trainingen die ze dagelijks op haar school te Tilburg krijgt en de 2 trainingen per week bij VV Dongen.

In april en mei staan er enkele interlands gepland, waarvoor 18 van de 23 meiden zullen worden geselecteerd.

Wij wensen Marlou (en haar familie) heel veel succes de komende maanden en hopen met haar, dat zij bij die laatste 18 speelsters zal komen.