Voorbeschouwing VV Dongen – UDI19 Beter Bed
woensdag 8 september 2010 - 19:20

Wedstrijdsponsor: SED Samen Eten & Drinken.
Balsponsor: Tinus de Man

Rèteketè-ketè-ketèt Beter Bed! Ja, die jongens komen aanstaande zondag naar Dongen. Nee, niet die reclamemakers, maar wel de voetballers van UDI ’19/Beter Bed uit het Oost Brabantse Uden. Een vereniging met een grote clubhistorie. In het jaar 2005 werd het 1435e lid geregistreerd. De vereniging bivakkeert al dertien 13 jaar in de hoofdklasse sinds het in 1997 het kampioenschap vierde. Het jaar daarvoor (in 1996) was de club ook al kampioen maar verloor toen de promotiewedstrijd naar de hoofdklasse tegen???  Jawel, EHC uit Hoensbroek, waartegen Dongen afgelopen zondag de openingswedstrijd in winst wist om te zetten. Dertien jaar verder staan er natuurlijk andere elftallen op het veld.
Een ding is zeker: de beide kemphanen van komende zondag hebben elkaar nog nooit eerder ontmoet.

De verwachting is dat er zondag enig ontzag voor elkaar is. Zeker nadat beide elftallen hun openingswedstrijd in winst hebben omgezet. Beide elftallen hebben dat op een bijna dezelfde manier voor elkaar gebokst. Dongen speelde tegen EHC een gewonnen wedstrijd, waarbij EHC de wedstrijd met tien man uit moest spelen. UDI ’19 won thuis van sv Meerssen, dat ook met een man minder de wedstrijd eindigde. En….beide clubs misten een strafschop. Dongen zal zeker spelbepaler (middenvelder) en goaltjesdief Bart van der Wijst in de gaten moeten houden. Hij scoorde afgelopen zondag twee doelpunten in de 3-1 gewonnen wedstrijd tegen sv Meerssen. Beide elftallen hebben, voor aanvang van deze kompetitie, het Bossche RKJVV/Dalsen als tegenstander ontmoet. UDI’19 behaalde een moeizame zege, terwijl Dongen in het bekerduel in Dongen deze tegenstander met 7-2 uit het KNVB-bekertoernooi kegelde. Is dit een graadmeter? Ik denk het niet.
De hoofdklassekompetitie blijft een verhaal apart. Hier moet iedere wedstrijd gepresteerd worden en kun je niet even de kantjes er af lopen. Dat kan fataal zijn! Onze jongens zijn dan ook tot op het bot gemotiveerd! Daarom wordt het hoofdklassendebuut van de VV Dongen op sportpark de Biezen eentje om van te smullen. Dit wordt een wedstrijd waarin twee elftallen gaan voor de overwinning.

De Kanaries hopen komende zondag weer op vele geel/blauwe aanhangers rond het sportpark De Biezen. Want onze jongens spelen voor het eerst in de clubhistorie thuis in de hoofdklasse. Let wel: een thuisdebuut in de op één na de hoogste amateurklasse van Nederland! Met de steun van de supportersaanhang ‘De Leerlooierkus’ moet het allemaal goed komen. Helaas is opperleerlooier Frank nog op vakantie.

Selectie Dongen 1, technische staf, begeleiding, sponsoren en supporters: veel succes en veel voetbalplezier!

Jullie plaatsvervangervoorbeschouwer: Piet Scheepers