A1 wint in Rijen
maandag 13 september 2010 - 10:19

Zaterdag 11 september was de tweede competitiewedstrijd.
Dit keer stond de uitwedstrijd tegen Rijen A1 op het programma.
Rijen kende een beroerde start. Uit tegen Terneuzen werd met 6-0 verloren.
Opmerkelijk omdat Terneuzen debutant is in de hoofdklasse.
De eerste helft in het zonovergoten Rijen was tam. Ons spel oogde onverzorgd.
De linies sloten niet goed aan. Het leek wel of de spelers van de beroerde start op de hoogte waren. Rijen maakte hier dankbaar gebruik van. Ze waren scherper en bereid vol gas te gaan.
Het was ook niet verwondelijk dat zij op voorsprong kwamen.
Van links kwam de spits van Rijen goed op en tikte de bal op wonderbaarlijke wijze vanaf de achterlijn binnenkantje paal erin.
Tot en na die tijd hadden wij al een handvol kansen om zeep geholpen.
Het was laat in de eerste helft dat Dongen uit een corner iets kon terug doen.
Een goedgeplaatste kopbal zorgde voor de 1-1. Eigenlijk had het al 3 tot 4-1 voor ons kunnen zijn.
Je zou verwachten dat na de bespreking in de rust, er meer vuur in het spel zou komen.
Dit viel zwaar tegen. Weer was het spel mat. Veel diepe ballen, die een makkelijk prooi waren voor de verdediging van Rijen.
Het spel golfde op en neer. In het laatste kwartier was het toch Dongen die weer uit een corner en de daardoor ontstane verwarring de 2-1 erin tikte.
Met de laatste krachten ging Rijen op zoek naar de gelijkmaker.
In de laatste minuten was een geweldige redding van onze goalie, meteen de beste van het veld, nodig om Rijen van gelijkspel af te houden.

Eigenlijk valt er over de hele wedstrijd niet meer te vertellen.
De 3 punten gingen mee naar Dongen. Dat was buiten het geweldige weer het enige positieve.
Komende week hebben we geen competitiewedstrijd. Kunnen we al onze aandacht geven aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Sarto en de trainingen.
Op naar beter voetbal.