Voorbeschouwing sv Blauw Geel’38 - vv Dongen
woensdag 15 september 2010 - 19:50

Zondag, Veghel Kermis. Wederom een thuisduel van sv Blauw Geel ‘ 38 en wel tegen vv Dongen dat met 2-2 gelijk speelde in eigen huis tegen UDI’ 19 en vorige week dus won van EHC met 2-3. De promovendus (Dongen dus! PS) wordt een grote kans toegedicht op een hoge klassering en dus geen gemakkelijke opgave om dan wel de punten in eigen huis te houden.

Een van de vele citaten die ik van de website van sv Blauw Geel ’38 uit Veghel heb geplukt. Het lijkt erop dat diverse tegenstanders al na twee wedstrijden ontzag hebben gekregen voor onze Kanaries. Kanaries? Die zijn over het algemeen toch geel? Waar is dan het gele tenue van onze geel/blauwen, waaraan de Dongenspelers die mooie bijnaam te danken hebben?

Ontzag en Respect!

Ik hoor en lees niets anders meer. Doen wij het dan zo goed? Ik denk het wel! Als je in Veghel speelt zoals de 1e helft tegen UDI ’19, dan speel je goed en dwing je ontzag af. Zo spreekt ook onze trainer Clemens Bastiaansen over de tegenstander van komende zondag uit Veghel. ,,Het is een tegenstander waarvoor ik veel respect heb. Zij spelen al meerdere jaren in deze klasse en hebben dus een stapje voor op ons!” Volgens Bastiaansen wordt het een lastige wedstrijd. ,,Zij hebben de punten nodig! Insiders hebben gezien dat Blauw Geel een ploeg is die kan overschakelen van: 4-4-2, naar 4-5-1 en zelfs naar 4-3-2-1. Een collectief dat compact speelt.” Zij hebben bij onze buren DESK nipt met 0-1 gewonnen en van EHC met 1-0 verloren.. Een nipte overwinningen en nederlaag. Ja maar.......Ja, uiteindelijk tellen de punten en maalt niemand aan het einde hoe die behaalt zijn!

Blauw Geel speelt thuis op kunstgras. Dat hoeft voor Dongen geen probleem te zijn. Sinds enkele jaren beschikt Dongen daar ook over. Toch spelen wij liever op het vertrouwde gras. Maar dit ter zijde. Komende zondag zijn Sander de Bont en Remon Koenen nog niet van de partij. Met zo’n grote selectie is dit voor de trainer geen probleem. ,,Dongen is een groot collectief. Ik ben zeer tevreden over de instelling. Het zijn allemaal goede spelers! Valt iemand weg, dan kan die positie zo maar door een ander worden ingenomen!” Zij kennen de doelstelling: vier uit zes! Dus mannen van geel/blauw: vanaf het eerste fluitsignaal is het bikkelen geblazen! Stroop de mouwen op! Want zondag is het kermis in Veghel.
En nu maar hopen dat de geel/blauwen, de Kanaries, niet van een koude kermis thuis komen! Overigens: dit nieuwe blauwe Dongen-tenue mag er ook zijn!
Selectie Dongen 1, technische staf, begeleiding, sponsoren en supporters: veel succes en veel voetbalplezier!

Jullie plaatsvervangervoorbeschouwer: Piet Scheepers.