Prima overwinning Dongen
maandag 20 september 2010 - 07:38

Prima overwinning VV Dongen

Afgelopen zondag speelde VV Dongen de uitwedstrijd tegen Blauw Geel uit Veghel. Remon Koenen was nog niet van de partij. Sander de Bont was weer als wisselspeler aangesloten bij de selectie na een schorsing van drie wedstrijden. Dankzij een brede selectie kon trainer Bastiaansen toch weer een goed elftal neerzetten wat op een volwassen manier drie hele belangrijke punten mee naar huis nam. Het was die dag kermis in Veghel en daarom waren er meer Dongense supporters dan uit Veghel zelf. De geel/blauwen, de Kanaries, kwamen zeker niet van een koude kermis thuis en pakte een verdiende overwinning ( 0-4) wat resulteert in een gedeelde eerste plaats in de hoofdklasse.

In de eerste fase van de wedstrijd was Dongen de betere ploeg. Blauw Geel speelde puur op de counter maar kon niet echt gevaarlijk worden. Pas in de 23-ste minuut kreeg de thuisploeg haar eerste kans maar het was doelman Timen Beijes die wederom liet zien een zekere sluitpost te zijn voor Dongen. Na deze kans kreeg Dongen toch wat meer moeite met de opbouw en leed te veel balverlies. Gelukkig voor Dongen had de thuisploeg niet de macht hier hun voordeel mee te doen. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kreeg Dongen het heft in handen. In de 44-ste minuut was het eerst Mounier Mamaar die met een geweldig schot de doelman van de tegenstander tot het uiterste liet gaan. In de rebound kopte Fatih Kamaci de bal via de lat over. Het ijs was gebroken en Dongen kreeg vleugels. Direct daarna was het Jeroen Nagel die uit een corner geweldig inkopte maar de bal werd nog net van de lijn weggehaald. Direct na deze drie kansen was het Thomas Mertens die na een prima voorzet van Yeswendum Gire in de 45-ste minuut de bal perfect binnen kopte 0-1

Fysiek

Blauw Geel startte na de hervatting met zeer fysiek voetbal en probeerde op deze manier de nog jonge spelers van Dongen “uit de tent te lokken”. Dongen bleek mentaal sterk en kwam in de   66-ste minuut op 0-2 door een geweldige individuele actie van Fatih Kamaci die de keeper kansloos achter liet. Direct hierna werd de hard werkende en moe gestreden Thomas Mertens vervangen door Sander de Bont. Laatst genoemde werd in de 73-ste minuut nagetrapt en Blauw Geel kon met 10 man verder. Hier maakte Dongen prima gebruik van en kwam in de 84-ste minuut op 0-3 door een doelpunt van Larry van Ommen die prima vrij voor de keeper werd gezet door Sander de Bont. De 0-4 was er een uit het boekje: Kamaci stuurt de linkervleugelverdediger Paul van Zon de diepte in die vervolgens de bal “op de stropdas” bij Sander de Bont legt die hem vervolgens keurig afwerkt. Hierna floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en kwam Dongen zeker niet van een koude kermis thuis. Een prima uitoverwinning, zeker in een beginfase van de competitie. ( deze punten pakken ze niet meer af ).

Door deze overwinning staat Dongen nu op een gedeelde eerste plaats in de hoofdklasse. Maar let op: het seizoen duurt nog lang!

Zondag 26 september speelt Dongen thuis tegen SV Venray; aanvang 14.30 uur.
Woensdag 22 september speelt Dongen thuis een oefenwedstrijd tegen het Nederlands Militair elftal, aanvang 20:00 uur.

Verslag BN DeSTEM

Verslag Brabants Dagblad