Voorbeschouwing SV Deurne – VV Dongen
vrijdag 1 oktober 2010 - 08:16

Als je na vier wedstrijden tien punten hebt dan mag je spreken van een “droomstart”.
Wederom moest uw nederige voorbeschouwer verstek laten gaan en de spijt is erg groot, want de berichten waren niet mis : “Klasse voetbal en je bent er weer niet!!”  en van weer een andere supporter : “ Jessie is niet meer te houden.” en een voicemail van mijn broer : “Lul, neem je telefoon nou op want het staat al 2-0.”
U kunt zich voorstellen dat ik ongelooflijk veel spijt kreeg toen ik dit allemaal binnenkreeg.
Het mooiste bericht was wel van onze keeper. Ik had hem gefeliciteerd met de overwinning met als toevoeging “MAN OF THE MATCH”.
Uit alle beschouwingen kreeg ik in de gaten dat Venray onze jongens niet zomaar met de overwinning wilden laten weglopen en dat onze “Wij zijn niet bang want Timen is erbij” een weergaloze partij keepte. Hij was volgens de volgers de absolute matchwinner.
Zijn antwoord op mijn bericht sprak boekdelen. Bescheiden stond er in het SMS-je : “Bedankt, het was een teamprestatie, maar ben erg benieuwd naar de verslagen.”

Teamprestatie. Het is het magische woord en ook een woord dat moeilijk te vangen is.
Om een teamprestatie neer te zetten heb je in jouw team spelers nodig die het team op sleeptouw nemen en de ene week is dat weer een andere speler. Als een speler opstaat en boven zichzelf uitstijgt neemt hij automatisch zijn ploeggenoten op sleeptouw.
Bij VV Dongen is dat elke week weer een andere speler en dat maakt het voor de tegenstander moeilijk om zichzelf in te stellen.
Welke spelers moet je als tegenstander van VV Dongen op dit moment afstoppen? Het zal de vraag van menig trainer in de Hoofdklasse B zijn, want of het nu Jessie is, die de sterren van de hemel speelt dan is het de week daarna Fatih of Larry of misschien wel Paultje van Zon.
Zo kan ik het hele team wel opnoemen, maar (zonder euforisch te worden) het lijkt me voor elke tegenstander een opgave om van het huidige VV Dongen te winnen.
Op de website van SV Deurne staat dat VV Dongen een aantrekkelijke tegenstander is om tegen te spelen.
Ondanks het feit dat Clemens Bastiaansen zijn ploeg in de underdog positie wil houden, denken de tegenstanders daar inmiddels heel anders over.  Zie de regionale pers van deze week.
Kijk, je kunt jezelf verbergen en zeggen dat we als promovendus de verwachtingen moeten temperen, maar je kunt niet ontkennen dat de jongens slechts op collectief gedrag deze seizoenstart hebben weten te bewerkstelligen. Ze zijn technisch vaardig en sommigen kennen de klappen van de zweep zodanig, waardoor de anderen weer kunnen groeien en leren. Het is een continue proces.
Ik ben het eens met Clemens om rustig aan te doen en niet te hard van de toren te gaan lopen roepen, daar is het seizoen nog te pril voor.
Maar de resultaten spreken voor zich en ik weet ook wel dat VV Dongen een keer tegen een nederlaag gaat aanlopen, wat niet wil zeggen dat de jongens hun status willen blijven behouden. Het is een extra motiverende factor die de teamprestatie in stand houdt.

SV Deurne kijkt uit naar het duel..Op hun website staat het volgende :
sv Deurne-vv Dongen,
een wedstrijd tegen de huidige koploper
As zondag speelt sv Deurne haar alweer derde thuiswedstrijd ditmaal tegen vv Dongen, een team dat ons afgelopen seizoen uitschakelde in de landelijke bekerstrijd en dat het uitermate goed doet in de hoofdklasse B. Natuurlijk ook een inspirerende tegenstander, die het team van Eric Clijnk de mogelijkheid geeft het vervelende gevoel van de mindere prestaties van de afgelopen weken van zich af te schudden. Alle reden dus om een interessante pot voetbal op de Kranenmortel te verwachten, aanvang zo 3 oktober 14.30

SV Deurne wil dus de nare smaak van de eerste vier duels ( 1x winst en 3x verlies)  wegspoelen door van VV Dongen te winnen. Er zullen ongetwijfeld ook nog gevoelens van revanche bestaan richting VV Dongen, dat de ploeg uit Deurne met 2-3 wegzette in de halve finalepartij om de Landelijke Beker.
Net zoals voor VV Dongen was Rijnsburgse Boys een brug te ver voor SV Deurne. Er werd in de bekerwedstrijd om de KNVB beker een verlenging uitgepeurd, maar desondanks verloren de Oost-Brabanders met 4-2.
Uitblinker in het duel, dat op woensdag werd gespeeld, was Tulmans, die twee keer scoorde.
SV Deurne speelt al vanaf 1993 in de Hoofdklasse met drie onderbrekingen. Twee jaar geleden degradeerde het team, nadat het een ongerechtigde speler had opgesteld.
Vorig jaar werd het kampioen met indrukwekkende cijfers : 53 punten uit 22 duels met een doelgemiddelde van 45 – 13.
Blauw-Geel ’38 volgde de Blauwwitten op slechts 2 punten en EHC had een straatlengte achterstand op de twee koplopers.
Van de drie promovendi uit de 1e klasse D is SV Deurne de laatste tegenstander uit dit rijtje.
Na de (uit)-winstpartijen tegen EHC en Blauw-Geel ’38 zou het drieluik een mooi vervolg kunnen krijgen met een overwinning.

Dit zal geen makkelijke klus worden, maar als de teamprestaties van de laatste weken de maatstaaf zijn is het u sterk aan ter raden om naar Deurne af te reizen. Steeds meer Kanarie - aanhangers gaan ook naar de uitwedstrijden en soms heb je het gevoel dat je Dongen niet hebt verlaten.
Dit maakt het voor onze jongens een stuk leuker en inspirerender om die veelgenoemde en veelgeroemde teamprestatie neer te zetten.

ZONDAG  3  OKTOBER  2010

SV DEURNE  - VV DONGEN