Voetbalvereniging Dongen
Webmail

Voorbeschouwing Dongen - Papendrecht
donderdag 7 oktober 2010 - 19:16

1


Eindelijk kunnen de blauwe shirtjes de kast in en verruilt worden voor het prachtige gele shirt, want het bijgeloof ( denk ik ) werkte afgelopen zondag niet meer en VV Dongen kreeg een pak slaag van een tegenstander, die er blijkbaar wel zin in had.
De omstandigheden leken ideaal om er een prachtige zondag van te maken, maar de pech sloeg al toe nog voordat we in Deurne aankwamen.
Een afgesloten snelweg tussen Tilburg en Eindhoven dwongen de vele Dongen supporters om een flinke omweg te maken. Een raar gevoel overmeesterde me : “Dit gaat niet goed komen vandaag. “
De stress sloeg zo nu en dan toe, maar ik moest me overgeven aan de niet te veranderen situatie. Plaatsen als Haghorst en Liessel trokken aan mijn zenuwachtige blik voorbij en de routeplanner wisselde de aankomsttijd variërend tussen 15.00 uur en 15.15 uur.

Het zou een voorteken zijn voor wat zich die middag in Deurne zou afspelen.
Meerdere getrouwen kwamen te laat op het zonovergoten veld van Deurne aan en moesten van hun medeliefhebbers horen dat de helden tegen een terechte achterstand aankeken van
2-0. Ongeloof en frustratie werd het deel van de laatkomers : “Hoe kan dat nou ?”
Onbewust voel je jezelf schuldig: “Dat had nooit gebeurd als ik er vanaf de eerste minuut had bij geweest.”
In de rust vloek je nog eens op de beleidsmakers van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, maar het kwaad was al geschied. 2-0. Ongelooflijk.
Je gaat je vastklampen aan de verhalen van de fanatiekelingen : “Joh, het komt wel goed, we  scoren altijd. “ Maar dat rare gevoel dat ik in de auto had ging niet meer weg en ik merkte dat ik al begon te berusten in de aankomende nederlaag.
Dat is niet goed en als supporter straal je dat uit over het team of zou het andersom zijn geweest.
Een paar dagen later denk ik dat het het laatste is geweest. VV Dongen speelde inspiratieloos en zonder beleving. Waar ik vorige week de heren nog een flinke pluim in hun achterste had gegeven heb ik er nu spijt van dat ik dat heb gedaan. Collectief falen is ook een teamprestatie en zondag kregen we daar een portie van mee.
“Heb ik hiervoor een sight seeing door Brabant voor gemaakt? “ waren mijn gedachten op maandag en ik heb de hele week kunnen nadenken wat er zondag was misgegaan.

Er is helemaal niets misgegaan, er is gewoon verloren van een tegenstander die er wel zin in had en zich van de beste kant liet zien. Dat onze jongens er niet waren is een gevolg van de prachtige resultaten van de laatste 11 maanden. De boog kan nu eenmaal niet altijd gespannen staan en ook Clemens Bastiaansen wist het goed te relativeren door de nederlaag in de pers niet te dramatiseren. Dus in het perspectief van presteren mag je heus wel een keer verliezen, het is echter wel de manier waarop.
Ik hoef niemand uit te leggen dat de groep teleurgesteld was, maar life goes on en de heren staan d.m.v. deze prestatie met beide voetjes op de vloer. Gelukkig, want dan hoeven ze daar ook niet meer over na te denken en kunnen ze zich richten op een nieuw record.
De vergaarde 10 punten uit 5 wedstrijden is de een na beste prestatie van de laatste 6 seizoenen. Alleen in het seizoen 2007 – 2008 had VV Dongen meer punten. Toen had het na 5 duels 11 punten met de aantekening dat er toen 2e klasse werd gevoetbald.

Dus als we het relatief bekijken is er niets aan de hand en zullen we het vertoonde spel als een incident beschouwen. De luwte van de 3e plaats geeft misschien wat meer rust in de koppies en vertalen ze deze nederlaag naar een prestatie van formaat. Daar is het team toe in staat en ze kunnen zichzelf revancheren tegen een oudgediende in de Hoofdklasse B,
VV Papendrecht.

De Zuid-Hollanders spelen al voor het zesde achtereenvolgende seizoen in de Hoofdklasse. In de jaren 80 en 90 nog eens tien jaar en bij de invoering van deze klasse in 1974 / 1975 ook.
Met een 38e plaats op de eeuwige ranglijst van clubs die op het hoogste amateurniveau voetbalt is VV Papendrecht een geduchte routinier.
Dat het team van trainer Middelkoop op een 13e plaats staat zegt niets over hun kwaliteiten, maar het valt op dat de heren slechts 1 doelpunt wisten te produceren in 5 duels.
Clemens Bastiaansen had gezegd dat na 5 wedstrijden een eerste balans kan worden opgemaakt over het niveauverschil en de onderlinge krachtsverhouding in deze klasse.
Wat kan ik hiervan zeggen. Ik denk dat sommigen meer pech dan geluk hebben gehad bij de start van de competitie.
VV Dongen kende geluk tegen zowel Venray als UDI ’19 en dat leverde de 4 punten op waar misschien 2 op hun plaats waren geweest.
VV Papendrecht had misschien wel pech. In de verslagen lees je dat het team veel kansen creëert maar telkens het balletje er niet in krijgen. Zolang er kansen worden gecreëerd is het slechts wachten op de beloning en als men hard blijft werken gaat die er altijd komen.
De resultaten van de eerste 5 wedstrijden leverde VV Papendrecht 4 punten op. Er werd gewonnen in en van Schijndel ( 0-1 ) en vorige week gelijkgespeeld tegen SV Venray. ( 0-0 )
Nederlagen waren er tegen Juliana ’31 ( 0-3 ) , SV Meersen ( 0-2 ) en tegen UDI ’19 ( 4-0 ).
Met een doelgemiddelde van 1-9 kan je denken dat de komende tegenstander een makkie wordt, maar vergis je niet in de mentale weerbaarheid van aangeschoten wild. De kans om te vluchten en te blijven vechten wordt dan groter en groter en in deze context kan VV Dongen het borstje nat maken.

Hoe gaan we dit aanpakken ?
Geen onderschatting, maar ook weer geen overdreven respect. Revanche op het vertoonde spel van vorige week en niet te vergeten het allerbelangrijkste, geef de volgzame supporters waar ze recht op hebben….., inderdaad…….de volle winst !!!!

Het wordt tijd dat er weer eens wat geluid wordt gemaakt op onze prachtige tribune. We gaan allemaal komen, want de Party’s en de Bierfesten zitten er weer op.
Geen excuses meer om er niet bij te zijn, want het mooiste voetbal wordt in Dongen gespeeld en daar moet je bij zijn !!!
LEERLOOIJERKES VERZAMELEN  !! 
COME ON DONGEN   COME ON DONGEN.!!!

ZONDAG  10 OKTOBER 2010

VV DONGEN - VV PAPENDRECHT

AANVANG   14.30 UUR

Reageren : frank.van.heteren@home.nl