Voorbeschouwing Beker - Dongen versus Tilburg
donderdag 21 oktober 2010 - 21:40

Voorbeschouwing Bekerronde 1
LONGA – VV Dongen
VV Dongen 2 – SC 't Zand 1
(12:00 uur !!!)

Aanstaande zondag wordt het op bekergebied een Dongen versus Tilburg onderonsje.
Het beloften team van Serge van de Linde speelt om 12:00 uur op de Biezen tegen het eerste team van 2e klasser  SC 't Zand en VV Dongen 1 speelt om 14;30 uur in Tilburg tegen  1e klasser LONGA. Dus voor alle Dongensupporters een mooie gelegenheid om eerst Dongen 2 te ondersteunen om vervolgens naar Longa af te reizen om Dongen 1 aan te moedigen.

SC 't Zand is voor VV Dongen geen onbekende, want 2 seizoenen geleden gold het team uit de Reeshof als grote concurrent voor het toenmalige 1e team van VV Dongen.
Zij streden samen met RSC en Terneuzen om de titel die uiteindelijk in handen kwam van VV Dongen, die daarmee de basis legde voor het huidige succes.
In 2 jaar is er veel gebeurd, ook bij SC 't Zand.
Spelers kwamen en vertrokken wat onder andere tot gevolg had dat de lijn opwaarts ( 1e klasse ) niet kon worden gemaakt.
Vorig seizoen eindigde SC 't Zand stijf in de middenmoot op een 7e positie en is in het huidige seizoen ook niet erg gulzig met het behalen van punten.
Het team staat op een 11e plaats geklasseerd met  7 punten uit 7 duels.
Slechts 1 keer wisten de heren te winnen en er werd maar liefst 4 keer gelijk gespeeld. De andere partijen werden verloren met als resultaat dat de ploeg op een doelsaldo komt van 12 -16.
In het bekertoernooi plaatsten de Tilburgers zich ten koste van SBC, Helvoirt en Oisterwijk.

VV Dongen 2 heeft aan deze tegenstander waarschijnlijk de handen vol , maar onze jonge jongens zijn de laatste tijd weer ouderwets op dreef. Na een paar ongelooflijke nederlagen werd er de laatste 2 competitiewedstrijden ongelooflijk gewonnen.
Het jonge team druist van de energie maar kan een wedstrijd nog niet consolideren, echter gezien de gemiddelde leeftijd kan je dat onze beloften niet kwalijk nemen. Het team is een mix van talent en frivool spel.
Daarmee kan je de kous over de kop krijgen, maar het is wel de speelstijl van VV Dongen in het algemeen om de tegenstander aanvallend te blijven bestrijden.
Serge van de Linde is al weer voor het 3e seizoen trainer van de talenten. Hij is aanhanger van gedurfd voetbal en zal zijn team niet in de ankers gooien. “Als je  verliest moet je goed verliezen” lijkt zijn devies.
VV Dongen 2 heeft zondag niets te verliezen en het is aan SC 't Zand om de verdediging van VV Dongen 2 te ontmantelen. Gezien de spelopvatting van trainer van de Linde wordt het voor de toeschouwer lastig om zondag een keuze te maken, want ik verwacht een hele open en aantrekkelijke wedstrijd. Het kan echter ook zijn dat de wedstrijd om 11.30 uur begint en dan is voor u makkelijker om te kiezen.

Degene die de keuze maakt om naar LONGA – VV Dongen 1 te gaan zal naar alle waarschijnlijkheid een wedstrijd gaan zien waarin VV Dongen het spel moet gaan maken en waar LONGA de boel gaat afwachten.
Gezien de status van het huidige VV Dongen 1 is dat gerechtvaardigd, maar of het daarom een aantrekkelijke wedstrijd gaat worden is niet zeker.
Ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten, want zoals zo vaak komen mijn voorspellingen nooit uit en dat is maar goed ook.

Vorige week zondag was ik door omstandigheden niet aanwezig bij de uitpartij tegen VV De Valk en vooraf hield ik mijn hart vast.
De opluchting was dan ook groot toen ik hoorde dat e 3x was gescoord en dat er een puntje uit Valkenswaard was meegenomen.
Het lijkt op een licht herstel na de twee eclatante nederlagen.
Trainer Bastiaansen had een aantal mutaties doorgevoerd en dat betekende de rentree van Dennis Amkreutz in de verdediging.
Op basis van de reacties achteraf heb ik begrepen dat zowel VV Dongen als VV de Valk recht hadden op de overwinning, dus het gelijke spel was dan ook terecht.

In het bekertoernooi heeft de houder van de trofee nog niet echt kunnen overtuigen.
Tegenstanders als SteDoCo en RKJVV werden professioneel aan de kant geschoven maar het spel liet veel te wensen over.
In deze fase van de competitie is het misschien wel even lekker om jezelf ergens anders op te focussen. Blessures kunnen genezen ( Sander de Bont en Jessie Gire zitten in de ziekenboeg ) en kleine pijntjes kunnen worden behandeld.
Toch zal Bastiaansen het treffen met LONGA serieus nemen. Hij heeft de mogelijkheid om andere spelers de kans te geven om zich te onderscheiden.  De onderlinge concurrentie moet aanwezig zijn om elkaar scherp te houden en dit soort wedstrijden lenen zich daar uitstekend voor, zonder daarbij het belang van de overwinning uit het oog te verliezen.
LONGA presteert erg goed in het eerste gedeelte van de competitie. Trainer Arne Koeman is vorig seizoen begonnen met de herstructurering van zijn team en dat begint zijn vruchten af te werpen.
Tijdens de vorige jaargang ontmoetten beide teams elkaar twee keer in competitieverband.
Het leverde een spektakel op in Dongen ( jawel de bekende 4-4 ) en een benauwde winst in Tilburg ( 1-2 ).
LONGA won de laatste 5 duels , nadat de seizoenstart dramatisch begon. Verlies tegen Nulandia en een gelijkspel tegen Nuenen.
Ze staan op een gedeelde eerste plaats met Brabantia en Nuenen. ( 7 – 16 ) met een doelsaldo van 16-10.
Drie jaar geleden werd er al eerder in bekerverband tegen elkaar gespeeld . VV Dongen domineerde destijds op tilburgse grond maar moest in de slotfase de gelijkmaker toestaan ( 1-1 ), waarna penalty’s de beslissing brachten en VV Dongen met een kater richting Dongen vertrok ( 5-3).

Het wordt dus aanpoten voor de bekerhouder met een tegenstander die er op is gebrand om te laten zien dat ze een voortreffelijk team hebben. VV Dongen zal als vanouds moeten knallen om op de doodse Spoordijk met een zege van het veld te lopen.
Interessant detail : het wordt de 20e ontmoeting tussen beide teams in competitie-  en bekerverband.

Ik hoop zelf dat VV Dongen 2 eerder wordt gespeeld dan 14.30 uur , zodat we gezamenlijk niet hoeven te kiezen waar we gaan kijken.
De beide sterrenteams staan op scherp en willen knallen !!!

VV DONGEN 2 - SC ’t ZAND 1
AANVANG   12:00 UUR
LOCATIE   SPORTPARK DE BIEZEN


LONGA 1  - VV DONGEN 1

AANVANG   14.30 UUR

TSV Longa
Spoordijk 30
5018GH  Tilburg