Voorbeschouwing VV Dongen UNA
donderdag 28 oktober 2010 - 18:34

VV Dongen heeft zich de laatste twee wedstrijden hersteld van de twee opeenvolgende nederlagen tegen Deurne en Papendrecht.
Vorige week werd in Tilburg met 0-1 gewonnen van LONGA. Een uitgebreide sfeer reportage van het afgelopen weekend kunt u terugvinden op de website.

Op zondag 31-10-10 wacht VV Dongen de koploper van de Hoofdklasse UNA uit Zeelst.
Met 17 punten uit 7 wedstrijden hebben de Geelzwarten van trainer Bas Goesgen zich in de favorietenrol geplaatst als titelkandidaat.
Er werd maar liefst vijf keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld en de heren scoorden al 20 keer en kregen er slechts 5 tegen.
Opmerkelijk in het rijtje uitslagen is het gelijke spel tegen Papendrecht, dat in Zeelst UNA op 0/0 wist te houden.
Uitgaande van het verslag van UNA deed Papendrecht hetzelfde als wat het in Dongen deed, namelijk vanuit een verdedigend blok de tegenstander bestrijden.
Ook UNA bleek hier moeite mee te hebben en het doet voorkomen als dat UNA er dezelfde speelwijze op na houd als VV Dongen.
Het moge u duidelijk zijn, het wordt aanstaande zondag een heuse toppartij, waarbij allebei de teams slechts voor een resultaat zullen gaan, de volle winst.
Voor UNA is winst belangrijk, omdat het zich ontdoet van een concurrent ( in hun ogen) en voor VV Dongen is winst belangrijk om niet in de onderste regionen terecht te komen.
Het verschil op de ranglijst is nu 6 punten en volgens mij wil trainer Bastiaansen het niet laten oplopen tot 9 punten.
Toch zal er meer overtuiging in het team van VV Dongen moeten komen om de mannen uit Zeelst gelijkwaardig te bestrijden. Vorig seizoen was VV Dongen voor iedereen een verassing en ook het toenmalige team van UNA viel in de val van het jonge team.
In de kwartfinale van de Districtsbeker won VV Dongen overtuigend met 4-1, maar dat waren andere tijden en resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.
UNA wil door denderen en wil zich niet laten stoppen door een promovendus, die wel een aardig potje kan voetballen.
De kracht van UNA ligt in de omschakeling. Ze kunnen in een hoog baltempo de tegenstander van het kastje naar de muur sturen om vervolgens genadeloos toe te slaan. Na de genomen voorsprong trekken ze zichzelf terug en leggen vanuit de counter de opponent op de pijnbank.

Is er dan helemaal geen kans voor VV Dongen, zou je kunnen zeggen na al deze lovende woorden voor de aankomende tegenstander?
Natuurlijk wel, we spelen thuis en we spelen tegen een tegenstander die dezelfde spelopvatting heeft als de Kanaries. Dat laatste biedt mogelijkheden, maar dan zal er wel hard en stevig gewerkt moeten worden, ook als het niet lukt om de tegenstander de wil op te leggen. Hoe dan ook, er zullen ruimtes ontstaan.
In de basis spelen zondag twee ploegen die het publiek willen vermaken. Het is aan VV Dongen om het publiek wederom aan zich te binden.
Gezien het vertoonde spel van de laatste weken zit er een lichte verbetering in, maar ( verwend zoals we zijn ) verwachten we meer. Dit zeg ik niet om er extra druk op te leggen, maar meer omdat ik weet dat het team zich in een wedstrijd naar de juiste vorm kan voetballen.
Het is aan de heren om dit te bewijzen en het is aan u om hen naar dat onverwachte succes te loodsen.
Strijd en mentaliteit zijn de steekwoorden die nodig zijn om van zondag 31-10-10 een mooie dag te maken.

Voor aanvang van deze wedstrijd spelen de beloftes van VV Dongen 2 tegen het gepromoveerde Reusel Sport.
Het 2e team is ook aan een herstelperiode bezig. Ze wonnen de laatste twee competiie wedstrijden en vorige week verrasten de mannen van Serge vd Linden de voetbalwereld door in de beker te winnen van SC 't Zand 1.
De opmerkelijke prestatie werd door de trainer van SC 't Zand Jaap van Bavel afgedaan als een slippertje van zijn team en dat VV Dongen 2 het uiterste uit de wedstrijd had gehaald door het fantastisch tactische concept van de trainer van VV Dongen Serge vd Linden.
Ik vind die opmerking totaal onterecht, want het team van SC 't Zand had gewoonweg geen antwoord op de intelligente manier van voetbal van onze jongens. Daarbij opgeteld de surplus aan kwaliteit van de Geelblauwen. Het zegt genoeg over de kracht van onze selectie en het verdient uw aandacht om ook deze jongens te bekijken en aan te moedigen.

ZONDAG 31 OKTOBER 2010

VV DONGEN 2    REUSEL SPORT 2