Voorbeschouwing Juliana 31 – VV Dongen
vrijdag 5 november 2010 - 12:22

Na de wedstrijd van afgelopen zondag droop de teleurstelling van de gezichten van het team van VV Dongen. Nauwelijks aanspreekbaar voor de gewone man slikten ze het gelijkspel als een verlies.
Topsporters moeten deze mentaliteit hebben anders kan er niet gepresteerd worden, maar als eenvoudige toeschouwer was het gelijke spel een eenvoudige optelsom van gebeurtenissen.
UNA was levensgevaarlijk in de omschakeling en oogde slimmer en professioneler dan onze jongens. Daar tegenover zette VV Dongen een super aanvallend team, met als verrassing de rentree van Mathieu Kops in de verdediging en Jeroen Nagel in de spits als vervanger van de bijna herstelde Sander de Bont.
Kops vierde zijn 25e verjaardag met een meer dan solide partij en Jeroen Nagel bleek een plaag voor de kopsterke verdediging van UNA.
Trainer Bastiaansen had in de voorbespreking er nadrukkelijk op gehamerd dat de vleugelspitsen van VV Dongen mee moesten omschakelen bij snelle uitvallen van UNA.
Dit lukte aanvankelijk erg goed, vooral de combinatie Koen Bakker en Remon Koenen heersten op de rechterflank.
Naderhand gaf trainer Bas Goeskens van UNA volmondig toe dat Remon Koenen niet te stoppen was en dat hij daarom in de 2e helft een routinier op hem zette.
Watt Goeskens waarschijnlijk niet wist ( of misschien wel ) was dat Remon Koenen nog niet op zijn volle vermogen aan het voetballen is. Na zijn neusoperatie ( nosejob ) is Koenen duidelijk op de weg terug om de plaag van elke linker verdediger te worden.
Dat er weer twee keer gescoord werd mag ook een opsteker genoemd worden, echter in verdedigend opzicht oogt VV Dongen soms nog wat kwetsbaar, maar zondag had dat alles te maken met de klasse van de tegenstander.
Al met al een hele aantrekkelijke wedstrijd waar VV Dongen liet zien dat het voor niemand bang hoeft te zijn. Vooral omdat de trouwe volger heeft kunnen constateren dat de vorm langzaam maar zeker aan het terugkeren is in de ploeg.

Aanstaande zondag steken de dorpsgenoten de provinciegrens van Brabant over om naar het Gelderse Malden te reizen voor de ontmoeting met Juliana’31.
Voor de meesten onder ons is het de grote onbekende in de Hoofdklasse. Vorig seizoen speelde het team nog in de Hoofdklasse C, met onder andere RHODA Raalte, Lienden en het ons bekende Sneek Wit Zwart als tegenstanders.
Juliana ’31 kende de laatste jaren een heuse opmars in het amateur voetbal. In het seizoen 2005 – 2006 kwam het nog uit in de 3e klasse. Vanaf 2006 ging het alleen maar opwaarts met de Maldenaren.
Juliana ’31 promoveerde in 2008 naar de 1e klasse en werd in het seizoen 2008 – 2009 meteen kampioen met een ongekend puntenaantal van 54.
Maar liefst 17 overwinningen werden er geboekt en 3 keer gelijkgespeeld, doelgemiddelde 60-22.
Vorige jaargang handhaafde Juliana ’31 zich met gemak in de middenmoot van HC. Met 12 overwinningen en 11 verliespartijen lieten ze zien dat ze op het ( toen) hoogste niveau van Nederland niet hoefden onder te doen voor andere gerenommeerde clubs.
Tijdens deze editie van het voetbalseizoen acteert Juliana ’31 een beetje als VV Dongen. Hoogtepunten worden afgewisseld met dieptepunten, met als meest opmerkelijk resultaat de 3-5 overwinning bij OJC Rosmalen na een 3-0 achterstand. Die wederopstanding vond plaats in de 2e helft en zegt iets over het karakter en scoringsvermogen van de ploeg van Rob Bouman ( waar ken ik die van ? ).
Juliana ’31  is zoals gezegd een beetje net als VV Dongen qua opmars in het amateurvoetbal, maar ook op de ranglijst doen de ploegen niet veel voor elkaar onder. Slechts 1 punt scheiden de teams elkaar en het doelgemiddelde is gelijk, namelijk +2.
In Jop van Steen hebben ze een absolute topscoorder in huis; deze man nam bijna de helft van de productie voor zijn rekening met 8 doelpunten. Hij is de absolute vedette en een man om rekening mee te houden. In verdedigend opzicht is de ploeg net iets kwetsbaarder als VV Dongen, want in de 8 gespeelde wedstrijden kregen de heren er al 16 om de oren. 2 meer dan VV Dongen.
Winst werd er behaald tegen het genoemde OJC, Papandrecht ( 0-3 ) en Blauw Geel’38 (3-2). Tegen UNA boekte Juliana ’31 hetzelfde resultaat als VV Dongen ( 3-3) en ook tegen VV De Valk werd het eveneens als VV Dongen gelijk ( 1-1)
Verlies thuis tegen DESK ( 1-2 ) , EHC ( 3-1) en SV Deurne ( 2-1).
De statistieken wijzen op een gelijkspel gezien de geboekte resultaten, maar gelukkig is voetbal onvoorspelbaar.
“VV Dongen begint in een goede flow te komen en de traditionele oktoberdip lijkt voorbij” Hoofdsponsor Edwin van Os was er afgelopen zondag duidelijk over met bovengenoemde uitspraak.
U mag me geloven als ik u  zeg dat ik het daar hartstikke mee eens ben!!!

Weer een 6 punten duel, waarbij een gelijkspel voor geen van beide ploegen iets toevoegt. Vanaf deze plaats wil ik u dan ook oproepen om in grote getale mee te reizen met het sterrenteam dat VV Dongen heet …en….let op…..de aanvang is 14.00 uur

ZONDAG  7  NOVEMBER 2010

JULIANA ’31  - VV DONGEN