Hoeve De Vijf Turven
dinsdag 9 november 2010 - 11:09

Bij wijze van uitzondering n op vriendelijk verzoek van burgemeester Simone Dirven willen wij op onze site het project Hoeve De Vijf Turven bij u onder de aandacht brengen.
Inmiddels heeft het ook al breed uitgemeten in Het Weekblad gestaan. Als u uw stem uitbrengt middels deze link http://www.brabant.nl/subsites/dorpen-derby/de-finalisten/hoeve-de-vijf-turven.aspx dingen zij mee naar de hoofdprijs van 25.000,00

Projectomschrijving
Boerderij Ora et Labora in s Gravenmoer heeft in 4 jaar tijd een gedaanteverwisseling ondergaan. Het echtpaar Marius en Caroline Verhagen toverde de boerderij annex drukkerij om tot een zorghoeve. Ouderen uit de wijde omgeving kunnen er nu meehelpen op het erf, ontspannen of gewoon even bijkletsen.

De zorghoeve, onderdeel van het project Hoeve de Vijf Turven, geeft ouderen de mogelijkheid om op een aangename manier onder de mensen te komen. Elke week ontvangen de Verhagens en hun vijfentwintig vrijwilligers een kleine veertig mensen. De dag brengen de ouderen door met het voeren van de kippen, schoonmaken van groenten of met klusjes op en rond de boerderij.

Vrijwilligers
De zorghoeve draait op de goodwill van de vrijwilligers en de dagelijkse inzet van de Verhagens en drie parttimers. Veel geld is er niet. Toch heeft de hoeve grote plannen. Marius en Caroline willen het boerderijcomplex zijn historische karakter teruggeven en omvormen tot ontmoetingsplaats voor oud n jong.

Op 10 juli zijn de negen finalisten van de Brabantse Dorpen Derby 2010 bekendgemaakt. Hun projecten werden als beste geselecteerd uit maar liefst 85 inzendingen.

De negen finalisten hebben de afgelopen maanden zo veel mogelijk fans verzameld. Want op 1 oktober is ook de stembus op internet geopend. En hoe meer stemmen, hoe groter de kans op de hoofdprijs.

Meegenieten van de strijd
Ook kan iedereen in Brabant wekelijks op tv meegenieten van de strijd om het meest leefbare dorp. Omroep Brabant volgt de finalisten op de voet. Voor hen een uitgelezen kans om zich in de kijker te spelen.

En de winnaar is...
Op 11 december 2010 is het zover. Dan wordt tijdens een live-tv-uitzending bekendgemaakt wie zich de winnaar mag noemen van de Brabantse Dorpen Derby 2010. En daarmee maar liefst 25.000 wint. Het geld moet niet alleen het project maar het hele dorp ten goede komen. Heel Brabant kan meebeslissen door te stemmen per sms en telefoon. De jury, onder voorzitterschap van gedeputeerde Brigite van Haaften-Harkema, is inmiddels bekendgemaakt. De juryleden bepalen dan samen met de Brabanders wie het meest leefbare dorp van 2010 wordt.