Voorbeschouwing VV Schelluinen – VV Dongen ( beloften)
vrijdag 26 november 2010 - 12:09

Deze week geen verhaal over het vlaggenschip  van onze vereniging, maar een verhaal over het jonge team van trainer Serge van der Linde.
VV Dongen 2 gaat aanstaande zaterdag de strijd aan tegen de zaterdag amateur 1e klasse VV Schelluinen in de 2e ronde van de KNVB districtsbeker.
“We willen iedereen laten zien dat we echte beloftes zijn!” zegt routinier Ferry van Kessel.

Ferry van Kessel speelt al weer voor het 5e seizoen in de selectie van VV Dongen en mag gerekend worden tot een van de dragende spelers van het zeer jeugdige team.
“Ja , ik denk dat ik met Bas van der Ven, Johnnie Meijers en Aron Vos de oudste ben.”
 Let wel, beste lezer, we spreken met een jongen die op 2 december zijn 23e ( !)  verjaardag viert.
VV Dongen plukt op dit moment de vruchten van een fantastische jeugd opleiding. De laatste 4 jaar zijn er jongens overgekomen,die in de jeugdstandaard teams altijd op een vrij hoog niveau hebben gevoetbald.
“Ik ben begonnen met voetbal in 1994. Ik zat eerst op de scouting, maar al mijn vriendjes zaten op voetbal, dus ondanks het feit dat mijn vader een hekel had aan voetbal mocht ik er toch op en kwam ik in de F4 met o.a. Johnnie Meijers.”
De puppies werden dat jaar meteen kampioen en er zouden nog vele kampioenschappen volgen.

Zo rond de tijd dat Ferry de overstap maakte naar de C – jeugd werd hij gescout door RKC.
“Ja, in het eerste jaar van de C mocht ik meetrainen en in het tweede jaar ben ik overgestapt.”
Ferry kwam niet aan spelen toe door blessures en andere ongemakken: “ Klinkt misschien heel gek, maar toen heb ik het voetbal al weten te relativeren. “ Ferry miste zijn vrienden en zijn normale sociale contacten.  “Elke dag trainen en ook nog school en vervolgens niet worden opgesteld, ik werd er niet vrolijk van.”
Dat Ferry de uiteindelijke top nog niet weet te bereiken wijt hij aan het feit dat hij zijn prioriteiten anders legt. “Het is niet alleen maar voetbal in het leven wat niet wil zeggen dat ik er niet alles voor over heb, integendeel, het kost me alleen erg veel moeite om de twee trainingen per week te halen en ik heb een erg hectisch leven.”
Buiten zijn studie Bouwkunde werkt Ferry ook nog bij zijn vader en moeder in Den Hamse Bok. “ Natuurlijk ben ik wel ambitieus en natuurlijk wil ik het hoogste bereiken, maar soms moet je voor jezelf toegeven dat de tijd er niet rijp voor is.”
Eventjes heeft Ferry geroken aan het eerste team, dat was onder van Bree, maar de toen 18 jarige van Kessel werd nog te licht bevonden ( ondanks zijn gespijkerde dijbenen)
“Onder Schuermans heb ik het ook nog geprobeerd, maar met een man als Sonny Moerenhout voor je kan je het wel vergeten. “ zegt hij lachend.

Ferry is het toonbeeld van verantwoordelijkheid, althans dat probeert hij. “Ik zal me meer bemoeien met de jongens die buiten de boot vallen dan dat ik me meng in de euforie. Ik ben nogal emotioneel van mezelf en ik kan niet tegen onrecht of andermans teleurstellingen. Ik help dan liever.”
Ook over de band binnen de gehele selectie heeft Ferry zijn mening klaar : “Bij de scheiding van de teams na het vertrek van van Bree merkte je een kloof tussen de groep, die het seizoen daarvoor nog zo hecht was. . Ik snap het wel dat het gebeurde, want het niveau  ging met rasse schreden omhoog maar het kwam de sfeer niet ten goede. Ja, en welke keuze moet je dan maken, dat is moeilijk.”
In het huidige seizoen is er van een kloof geen sprake meer, omdat men  gewend is geraakt
aan de manier van trainen en over de manier van omgang met elkaar.
“We spelen al vanaf de jeugd met elkaar samen en iedereen gunt elkaar het beste, er is absoluut geen sprake van jaloezie of zoiets. Ik ga altijd kijken naar het eerste als ze thuis spelen en ik ben trots op mijn maten als ze goed presteren.”

Illustrerend is het debuut van Rick van Zon afgelopen zondag in VV Dongen 1.
Rick ( de knappere broer van Paultje) staat als voorbeeld, dat VV Dongen 2 nog steeds een toeleverancier is voor het eerste team. Hij  speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd
Traner Clemens Bastiaansen riep na de wedstrijd van afgelopen zondag; “Een compliment voor de voetbalvereniging Dongen.”

Ferry is ook trots op zijn cluppie : “We spelen voetbal om te winnen en niet om NIET te verliezen.” .
Plezier gecombineerd met discipline zijn de ingrediënten waarmee de beloften hun tegenstanders bestrijden : “We wisselen grote hoogtes af met diepe dalen, maar dat is jeugdige overmoedigheid, denk ik. Zaterdag zal dat niet anders zijn. We zullen spelen zoals de trainer dat wil, dat hebben we tegen ’t Zand ook gedaan en dit is voor ons al bijzonder genoeg. Wij hebben niets te verliezen, maar we gaan ook niet in het mes lopen…we zijn toch niet gek!”
Ferry glimlacht innemend en geeft me een hand. Bij mij komt meteen de gedachte naar boven: “Wat een kanjer van een gozer, daar kan je de oorlog mee winnen, helemaal geweldig.”

Voor tactische en technische informatie verwijs ik u naar het verslag van Serge van der Linde van afgelopen dinsdag : Blauw Wit – VV Dongen 2
Ik nodig iedereen uit om richting Schelluinen te rijden om getuige te zijn van een legendarische wedstrijd in het bestaan van onze club.

ZATERDAG  27 NOVEMBER 2010

VV SCHELLUINEN 1       -    VV DONGEN 2