Dongense derby op de Biezen
zaterdag 27 november 2010 - 23:49

Dongen A2 - Olympia'60 A1 Beker 27 november 2010

Ondanks dat het buiten al aardig koud begint te worden, speelde de A2 vandaag zijn 3de en laatste bekerwedstrijd in de poule. Tot nu toe was er een verloren en een gewonnen. Voor deze bekerwedstrijd kwam Olympia'60 op bezoek. Dit team was in zowel de competitie als in de beker nog puntloos. Dongen's laatste niet-verlies (in dit geval zelfs een overwinning) dateert van 9 oktober dit jaar, een beetje vertrouwen opdoen was dus ook aan de orde. Maar er stond natuurlijke ook een hoop prestige op het spel in deze Dongense derby.

Het begin is onrustig van de kant Dongen. Gelukkig valt er toch snel een doelpunt voor de thuisclub. Via een lange bal van achteruit komt spits Ali Odzimir alleen voor de keeper, waarna hij overtuigend binnenschiet: 1-0. Ook na de openingstreffer kan Dongen nog niet volledig overtuigen, toch krijgt het voldoende kansen op meer. Na ruim een half uur verschijnt Ali Ozdimir voor de derde keer oog in oog met de vijandige doelman (bij de tweede keer werd de bal van de lijn gehaald) en ditkeer schuift haar de bal onder de sluitpost tegen het netje. Na de 2-0 gaat Dongen beter spelen en is wachten op de volgende treffer. Na een aantal fraaie combinaties heeft Robin Nollen zich slim vrijgespeelt en zorgt als eindstation, voor de goal. Het staat 3-0.. Tussendoor krijgt Olympia een grote kans, een speler komt vrij voor de keeper, maar de bal wordt naast geschoten. De ruststand wordt uiteindelijk bepaald door Leotrim Bajrami. Hij kopt een voorzet van Michiel van Wandelen simpel binnen.

Nadat een verdwaalde zwarte piet even kort een kijkje kwam nemen begon de tweede helft. Dongen had niet de drive om alles er uit te halen, Hierdoor lag het initiatief vooral bij de gasten. Toch is Dongen de ploeg die scoort. Leotrim Bajrami speelt zichzelf goed vrij en een schiet raak. Het wat slappe spel van Dongen wordt even later afgestraft: een van richting veranderd schot dwarrelt binnen: 4-1. Dongen zet vervolgens weer aan en via 2 doelpunten van Robin Nollen, waaronder een mooie droge knal van afstand, eindigt de wedstrijd in 7-1.

Over de hele wedstrijd gezien was het geen grootse wedstrijd, maar gelukkig wel eindelijk weer een overwinning. Volgens de regels gaat alleen de nummer 1 door in de poule en aangezien Waspik al zijn duels heeft gewonnen is dat niet zo moeilijk om de poulewinnaar te bepalen. Voor Dongen wachten nu 3 cruciale wedstrijden in de competitie. We zullen gaan zien hoeveel punten ze op gaan leveren.....