Expiriment werkt 1 helft.
zondag 28 november 2010 - 12:14

De bekerwedstrijd tegen Veerse Boys stond in het teken van uitproberen en inzetten van alle spelers.
Een verdere stap in het bekertoernooi was na de eerste verliespartij tegen de favoriet Jeka toch niet te verwachten. Jeka trad aan tegenTerheijden Er moest dus een wonder gebeuren om hun van de eerste plek te krijgen
De selectie van de A1 is groot dus moest er gekeken gaan worden naar de sterke en zwakke kanten van de spelers. Het ontbreken van 3 basisspelers was voor de reserves een kans om zich te bewijzen dat zij een plaats in de A1 verdienen. Met een iets andere opzet begonnen we aan de wedstrijd.

In de eerste minuut liet Veerse Boys merken dat zij met een goed resultaat het veld wilden verlaten.
Meteen druk en lichte paniek in de achterhoede.
Na deze kleine storm was het toch de A1 van Dongen die op voorsprong kwam.
Een goede counter werd met een goede assist en schot afgewerkt.
Daarna bleven we het betere van het spel houden. Veers Boys hield stand tot de 25e minuut.
Onze laatste man kreeg het op zijn heupen en solleerde over het veld en werd in de 16 gestuit.
Dit laatste met een overtreding, dus penalty.
Kans op 2-0 werd jammelijk vanaf de penaltystip gemist.
Kort daarna was weer een goede counter vanaf links die onze spits vrije doorgang gaf naar de keeper van Veerse Boys.
Zoals al vaker dit seizoen rondde hij het prima af.
Veerse Boys bleef strijden en ruikte dat de kans om een aansluitingstreffer te maken.
Miscommunicatie gaf de beste speler van hen de mogelijkheid tot de aansluitingstreffer.
Ruststand 2-1.

Na de rust werden alle drie wissels ingebracht en werden wat omzettingen gedaan.
Al rap bleek dat dit niet goed liep. Veerse Boys, die met de tegengoal weer geloof kreeg, kwam beter in het spel en troefde ons in de duels af.
Het was wachten op de 2-2. Deze kwam dan ook vrij vlot.
Daarna werd het spel van ons er niet beter op. We bleven duels verliezen en waren niet bij machte het tij te keren. Het gemopper en gezeur onderling hielpen ook niet.
Jammer omdat dit toch de momenten kunnen zijn waarin je je kunt onderscheiden.
De 11 spelers van Veerse Boys, die van begin tot einde op het veld stonden, putten hier kracht uit en deden er een schepje op boven op en rolde over ons heen.
Veerse Boys liep in 10 minuten dan ook uit naar 4-2. Zeker niet onverdiend.
In de laatste minuten konden we de eer nog enigszins redden door de 4-3 er in te schieten.
We hebben veel gezien en opgemerkt. Een goede basis om de strategie voor de tweede helft van de competitie vast te stellen.