Voorbeschouwing VV Dongen - OJC Rosmalen
donderdag 16 december 2010 - 21:57

Ja en dan ben je ineens 50.
Ik heb het moeten weten in zowel positieve als minder positieve zin, maar hoe ouder je wordt hoe rustiger en wijzer.
Mijn broers en Jan Laurijsen hadden het prachtige plan gesmeed om het liedje wat ze hadden geschreven voor me op deze site te plaatsen.
De tekst zou voor zichzelf moeten hebben gesproken, ware het niet dat ik het gevoel kreeg dat de tekst meer over mijn libido-loze broers ging dan over deze goddelijke jongen.
Ik wil langs deze weg dan ook al mijn vrouwelijke aanhangers bedanken voor jullie innemende, lieve en hartstochtelijke SMS-jes.
Voor de nieuwsgierige lezers onder u: het waren er meer dan 50. Ik zie toekomst !!

Ik kon om verschillende redenen vorige week geen voorbeschouwing leveren, wat meteen afgedaan werd als: Dat krijg je alls je Abraham wordt.
Ik zie het verband niet helemaal, maar er vanuit gaande dat Jan Laurijsen verantwoordelijk was voor deze geweldige quote is er voor mij geen enkele reden om er nog maar een woord aan vuil te maken. U snapt ongetwijfeld wel wat ik bedoel

En dan het voetbal.
Gelukkig ben ik rustiger sinds vorige week woensdag, want als dit gelijke spel voor de datum 8 december was gebeurd, was ik niet mild geweest in mijn kritiek.
Ik heb echter geen recht van spreken, want ik heb de wedstrijd tegen Meerssen niet mogen aanschouwen. Mijn hobby “stofzuigen” riep me en ik heb me de volle 95 minuten aan over gegeven. Ik scoorde in de blessuretijd het laatste stukje stof uit de huiskamer toen op hetzelfde moment  VV Dongen zichzelf al geestelijk in de kleedkamer bevond.
Het verschil in deze vergelijking zit ‘m dat ik me tot het laatst toe wist te concentreren op dit uiterst gecompliceerde werkje en dat VV Dongen net dat laatste stukje mist.
Het zal de leeftijd wel zijn.

Zondag kan er eventueel gevoetbald worden, al geven de voorspellingen ons weinig hoop.
Maar beste lezer, ik wil u deze week mijn nalatigheidje goedmaken.
OJC Rosmalen, de tegenstander van zondag, kent tot op heden een wisselvallig seizoen.
De 100- jarige kende een bliksemstart met twee overwinningen, maar de derde wedstrijd ging op een vreselijke manier verloren. Tegen Juliana ’31 stonden de mannen van trainer Willems  bij rust met 3-0 voor en de wedstrijd leek gespeeld. Na rust zakte de ploeg als een kaartenhuis in elkaar en na 90 minuten stond de onvoorstelbare stand van 3-5 op het scorebord.
De laatste zeven wedstrijden werd er veloren van Meersen ( 1-4) , Papendrecht ( 2-1), waarin Papendrecht een 0-1 achterstand goedmaakte met 10 man en er werd kansloos van UNA verloren (0-3).
Winst was er tegen Venray ( 1-0) en er werd gelijkgespeeld tegen UDI ’19 ( 2-2) en verrassend genoeg werd de laatste twee wedstrijden het volle pond gehaald.
Uit tegen DESK ( 3-4) in de laatste minuten na dat het team twee keer had achter gestaan en uit tegen Blauw Geel ( 2-3 ). Ze zijn dus in de winning mood.
Inmiddels heeft trainer Willems de club verlaten door persoonlijke omstandigheden.
De huidige trainer Dennis Dekkers staat met zijn team op de 5e plaats met 16 punten uit 10 wedstrijden, doelgemiddelde 21-23
Het verschil met VV Dongen is op dit moment  3  punten, maar het heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan VV Dongen.
Om aansluiting te houden met de top van het klassement moeten de mannen uit Rosmalen de winst uit VV Dongen zien mee te nemen. Of de heren in het Geelblauw dat toelaten is nog maar zeer de vraag, want VV Dongen wil zich handhaven in de top van het klassement.
De verschillen in de Hoofdklasse B zijn zo klein dat een verlies meteen grote consequenties heeft. Het kan een ploeg zomaar 2 tot 3 plaatsen laten zakken en ik denk niet dat onze dorpsgenoten dat willen laten gebeuren, zeker niet na het debacle van vorige week en de magere resultaten in thuiswedstrijden tot nu toe.
Het zal een strijd worden op het scherpst van de snede en wellicht kunnen we zondag om 16.30 uur een aftekening zien in de ranglijst, maar het is zoals altijd kijken in een troebele glazen bol……of was het nou een leeg glas bier !!

ZONDAG  19  DECEMBER 2010

VV DONGEN - OJC ROSMALEN