Voorbeschouwing DESK – VV Dongen
woensdag 12 januari 2011 - 19:44

De laatste wedstrijd die VV Dongen in competitie verband speelde is alweer bijna een maand geleden. De kriebels van het nieuwe jaar zijn nog te voelen en de heren staan te popelen om de wei in te gaan. De herstart van het seizoen is meteen een hele mooie. Zondag gaat er gespeeld worden tegen de buren uit Kaatsheuvel DESK.Een ouderwetse Derby, waar sentimenten en dorpschauvinisme als een zwaard boven het duel hangen. De ouderen onder ons weten dat DESK altijd een stapje voor was op VV Dongen. Die tijd is nu toch wel voorbij. Over VV Dongen kan je met zekerheid zeggen dat wij als eenvoudige Dongense Peeën op langere termijn een hechte club zijn geworden. Iedereen is betrokken bij alle segmenten binnen de club en het 1e elftal is daarvan de directe vertaling. Een ploeg om je vingers bij af te likken, een team met een eigen identiteit, aangevuld met talent uit de naaste omgeving. 85 % van onze selectie is bij VV Dongen opgeleid en de supporters kunnen zichzelf identificeren met de jongens op het veld. Trainer Ad van Seeters van DESK heeft onlangs bijgetekend en zijn ambitie is om van DESK een stabiele TOP klasser te maken. Hij kreeg mooie aanbiedingen van grote clubs, maar koos voor DESK, omdat het sociale aspect boven het financiële uitsteekt. Op zichzelf een goede gedachte, want Ad van Seeters wil zich niet afhankelijk maken van de voetballerij. Dit liet hij onlangs optekenen in een interview op de website van DESK.

Ik ben blij met het beleid dat VV Dongen voor de komende jaren heeft uitgezet:
Ten eerste het consolideren van het ledenbestand in combinatie van een gedegen opleiding.
Twee: het verzorgen van de juiste faciliteiten op meerdere niveaus en investeren in het verenigingsgevoel.
Drie : De juiste uitstraling naar buiten, waarin iedereen mag en kan meeliften op de successen.
Vier : Het werven en ondersteunen van vrijwilligers, die elkaar stimuleren om verschillende taken uit te voeren.

Een duidelijke ambitie, goed gemotiveerd en keurig uitgedragen. Mocht het in de toekomst voorkomen dat we in een lagere klasse komen te spelen is in ieder geval het fundament gelegd om niet in paniek te raken en de opbouw van onderen af aan te starten. Het voetbal moet voorop staan. Daar gaan we zondag 16 januari voor.
DESK en VV Dongen speelden in het seizoen 2004 / 2005 voor het laatst in competitie verband tegen elkaar. DESK werd in dat jaar kampioen en promoveerde naar de 1e klasse. Twee jaar later promoveerden de buren naar de Hoofdklasse en spelen daarin voor het 4e seizoen. Vorig seizoen wist DESK ternauwernood te ontsnappen aan degradatie door zichzelf in de nacompetitie veilig te spelen. In de huidige competitie staat het team van van Seeters op een 8e plaats met 16 punten uit 12 wedstrijden. VV Dongen bezet de 3e plaats met 19 punten uit 11 wedstrijden. Wat opvalt bij de geel-blauwen uit Kaatsheuvel is dat ze prachtige resultaten afwisselen met onvervalste “zeperds”. De 8-1 nederlaag tegen Venray en de 5-0 nederlaag tegen EHC schieten daarbij in het oog. Voor de blamage tegen Venray zat DESK in een hele goede flow. Het wist 5 keer op rij te winnen en de pers sprak op dat moment van een potentiële titelkandidaat. Vaak ligt een negatieve ommekeer aan blessures en schorsingen. In het duel tegen OJC moest DESK zwaar verzwakt starten en werd in de slotfase door de heren uit Rosmalen voorbij gelopen ( 3-4). nadat het twee keer had voorgestaan. VV Dongen zet haar redelijke reeks voort en haalde uit de laatste 5 duels 9 punten. Het hadden er zeker twee meer moeten zijn, maar de heren van Clemens Bastiaans vergaten tegen Meersen dat een wedstrijd pas is afgelopen als de scheidsrechter heeft afgefloten.

VV Dongen heeft de winterperiode getraind en geoefend. De oefenduels zijn vaak geen maatstaf voor het “echte” werk. Afgelopen zondag werd er in een tempoloos duel gewonnen van 2e klasser Bladella ( 4-1) en afgelopen dinsdag werd JEKA met 4-0 verslagen. Het laatste duel was blijkbaar een stuk beter en het gaat erom dat de jongens het ritme terugkrijgen. Misschien is het wel jammer dat deze wedstrijd nu al komt. De teams zullen afwachtend gaan voetballen en elkaar met respect benaderen. Of het een duel voor de toeschouwer wordt is nog maar de vraag. Men kent elkaar door en door en de spelers kennen elkaars kwaliteiten. Het is de spanning en het gevoel van “niet verliezen”, die naar mijn mening de wedstrijd gaat bepalen. Ik hoop dat ik ongelijk krijg, want elke rechtgeaarde voetballiefhebber komt naar de Eikendijk om de toptalenten van beide teams te zien excelleren.

DESK oefende ook. Op de website van DESK staat het volgende :
DESK 1 WINT TWEE OEFENWEDSTRIJDEN
Oefenen gaat goed, bleek zowel in de wedstrijd tegen Vlijmense Boys (3-0) als tegen SSC '55 (ook al 3-0).
Nu nog even van Dongen winnen. Vooral de laatste opmerking motiveert de gelederen, maar gezonde animositeit hoort bij het voetbal. Zeker in een Derby !! Ik nodig iedereen uit om naar Kaatsheuvel te gaan. DESK en VV Dongen spelen voor het eerst in hun geschiedenis tegen elkaar op dit hoge niveau, waardoor we nu al kunnen spreken van een historische dag!!

ZONDAG 16 JANUARI 2011

DESK – VV DONGEN AANVANG